Initiativa pentru eliminarea timbrului de mediu

“Susţin un proiect prin care încerc, cu ajutorul oamenilor, bineînţeles, să anulez această taxă abuzivă. Dacă reuşim să strângem 100.000 de semnături, avem o şansă. Tot ce trebuie să facă persoanele care nu sunt de acord cu acest bir e să semneze petiţia, pe adresa jos timbrudemediu. info”, ne-a declarat avocatul Marius Coltuc, iniţiatorul proiectului. Pentru ca petiţia să poată fi înaintată Parlamentului este nevoie de 100.000 de semnături, adunate dintr-un sfert din judeţele ţării, cu un minimum de 5.000 de semnături strânse pe fiecare judeţ. Etapa de strângere de semnături durează cel mult 6 luni de la publicarea proiectului în Monitorul Oficial.
Libertatea.ro
43698taxa-auto-1
Din 11 martie 2013 pana la aceasta ora s-au strans 3648 de semnaturi . Crezi ca e o idee care are sanse de reusita? Ai semna o asemenea petitie?

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
natycalinescu
11 years ago

Hmmm, cat o conta oare semnatura oamenilor de rand? Eu cred ca ei vor face oricum ce vor vrea….

natycalinescu
11 years ago

daa, din pacate pentru noi toti.

bursucel
bursucel
11 years ago

Aici ai dreptate… e prea mare gaură în buget și nu prea mai au de unde strange bănuți…
Cumva, mi-ar fi plăcut să aibă sorți de izbândă petiția asta, că oricum vor direcționa sumele colectate fix cum îi ghidează interesele.

helsworth
11 years ago

Avand in vedere jaful padurilor, poluarea, samd… da. Sunt impotriva oricarei taxe care nu se duce acolo unde trebuie. Desi exista o solutie mai buna pentru a rezolva problema „finantarii” deficitului bugetar. Anume, sa ne retragem candidatura de a adera la zona euro, sa aducem tiparnita de la Frankfurt inapoi in tara, si dupa aceea nu mai exista scuza „Nu avem bani la buget.”
Romania nu-si poate reveni din punct de vedere social si economic fara cerere agregata.
Ce ii face pe producatori sa produca si implicit sa angajeze oameni? Vanzarile! Vorbeste cu orice patron si intreaba-l de ce nu angajeaza mai multi oameni, si-ti va da raspunsul – „N-am suficiente vanzari.” Asta e primul motiv, si dupa aceea celelalte precum costul mare al unui imprumut si taxele si impozitele mari.
Nu pot produce daca nu pot vinde. Nu pot sa angajez mai multi oameni si sa produc mai mult daca nu pot sa vand. Si nu pot sa vand daca tu nu poti cumpara. Consumul nu este o consecinta a productiei. Nu mananc fiindca mi-am facut un sandwich; mi-am facut un sandwich fiindca vreau sa mananc. Oferta nu creste fara cerere agregata. Si cum creezi cerere agregata? Ruland un stimulus fiscal necesar. Calculezi forta de munca si resursele neutilizate si obtii output gapul PIB-ului. Si-l acoperi reducand taxele si marind cheltuielile. Economia tarii e flamanda dupa lei. Tarile din zona euro sunt flamande dupa euro. In SUA, spre deosebire de Wall-Street, Mainstreetul e flamand dupa dolari.
Ce as face eu, daca as fi desemnat sa alcatuiesc politicicile de stimulus fiscal: (deoarece cam tot ce cheltuie statul pe „proiecte” fie se fura prea mult, fie se fac de mantuiala, fie se fac peste 5 ani, fie all the above – ma concentrez mai mult pe un stimulus de reducere a taxelor si marirea salariilor)
1- Reducerea TVA-ului de la 24% la 15%
2- Marirea salariului minim pe economie cu 50%
3- Taierea asigurarilor obligatorii de sanatate pentru angajat si angajator cu 50% fiecare
4- Dublarea salariilor pentru asistente, doctori, serviciile de urgenta (ambulanta), si pentru profesori (Dupa parerea mea, sanatatea si educatia sunt pilonii principali ai unui stat national suveran, fiindca acesti oameni asigura traiul cetateanului in prezent si in viitor. Educatia si Sanatatea raman doua domenii „labor intensive”. Industria, infrastructura, si agricultura mai putin. Acestea devin tot mai mult „capital intensive”.)
5- Cota progresiva. Desi eu as vrea ca ultimul tier sa fie de 20% si sa fie aplicata celor ce castiga peste 100 de milioanei lei vechi, e buna si varianta propusa de USL cu 8%, 12%, 16%.
6- Indexarea pensiilor, ajutorului social, de somaj, indemnizatia pentru mame cu rata inflatiei. Fara chained CPI bullshit.

Bine bine, dar cum ramane cu datoria in valuta pe care trebuie s-o achitam? No problem. Lobby catre tarile ce poseda reserve de dolari, precum Japonia, China, Coreea de Sud. Le zicem simplu si la obiect. Veniti aici si construiti hidrocentrale, atomocentrale, geocentrale, faceti poduri, faceti cai ferate, metrouri etc. Va putem subventia materialele de constructii precum cimentul si fierul beton. Marfa ar fi daca am cumpara aceste 2 materiale de la producatorii autohtoni… Asa, pe langa asta, le acordam scutiri fiscale pentru 1 sau 2 ani, dupa ce proiectele incep sa produca, cu conditia ca profiturile sa fie reinvestite in tara. Daca nu putem sa obtinem 100% din ele sa ramana in tara, macar 70% si tot e ceva.
Asa, semnam acordurile bilaterale, companiile vin in Romania si cumpara lei pentru dolari. Ne achitam datoriile fata de Troika si cu asta basta.

UNLEARN economics! Read the Theory of Chartalism or MMT (Modern Monetary Theory): http://mmtwiki.org/wiki/MMT_Overview