S-a furat capra.Si cei trei iezi.

8-capra_cu_trei_iezi_57be99e2f4
Poliţiştii din cadrul postului din localitatea Şelaru, judeţul Dâmboviţa, au avut bătaie de cap, zilele trecute, pentru a finaliza dosarul “Capra cu trei iezi”.

Nu e un nume de cod, nici vreo glumă, ci chiar s-au chinuit să dea de urma a doi bărbaţi care au furat de pe izlazul din sat o capră cu trei iezi.
Din fericire, dosarul a avut un final fericit, spre deosebire de faimoasa poveste a lui Creangă, iar caprinele au fost recuperate şi s-au întors în siguranţă în grajdul din curtea stăpânilor.
Sursa: Libertatea.ro

Rezultatul ? Doi hoti prosti plus trei iezi mici si-o capra egal minim trei ani pentru furt calificat. Ce fericit ar fi fost Creanga sa stie ca i-au fost recuperati iezii. Daca n-ar fi fost Politia Romana , am fi avut acum o poveste in minus.Sau o poveste cu totul noua: ”Era odată o capră care avea trei iezi. Iedul cel mare şi cu cel mijlociu dau prin băţ de obraznici ce erau; iară cel mic era harnic şi cuminte. Din pacate au fost furati si mancati cu capra cu tot de hotii cei rai . Şi cum nu era nimeni de fata, au incalecat pe-o sa si nimanui n-au spus povestea! Pa!

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Diana şi Dan
11 years ago

OMV Petrom a avut un profit record pe 2012 de 900 milioane de euro. Compania a fost vândută de Adrian Năstase contra sumei de 700 de milioane. Și Adrian Năstase n-a pățit nimic.
Vezi de ce unii nu fură capre cu trei iezi ? Știu că dacă ar face-o, ar risca ani grei de pușcărie. 😉

dragoscalinescu
11 years ago

Bine că nu s-a furat mireasa… 🙂 🙂 🙂

dragoscalinescu
11 years ago

Să rămână atât…. 🙂 🙂 🙂

adelinailiescu
11 years ago

Asta nu e varianta corecta! Daca capra era a vecinului trebuia sa moara, nu sa fie furata.Daca era a lui Creanga trebuia decazuta din drepturile parintesti ca a lasat minorii singuri acasa , nesupravegheati si expusi riscului.Si daca era o capra maidaneza ce umbla pe islaz fara forme legale trebuia amendata…Oricum se putea si mai rau, sa fie transformata in carne de vita pentru mici!

Cuvânta
11 years ago
Reply to  adelinailiescu

Sau in carne de cal :)))))

Cuvânta
11 years ago

Razi tu razi Harap Alb, dar furturile de animale au crescut in ultimii ani…

bursucel
bursucel
11 years ago

E belea! :))
Clar – pe niciunul din hoți nu îl chema Lupu…
Hmmm… dacă le lua Vântu, oare tot cu 3 ani se căpătuia? 😀

Mihaela C.P.
11 years ago

Dar hotii astia nu au furat de foame , ci de distractie. Ca daca furau de foame si mancau capra si iezii, doar nu le-ar fi facut politia analiza …sa vada ce au mancat si scapau .

La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

Doamne, ce-mi place ca ai amintit tuturor aceasta forma grozava de superlativ, specifică lui Creangă, a da prin băț de obraznici, a da prin băț de zgârcenie…