De ce să reConstruim acasă? Pentru că…

Una din caracteristicile naturale ale umanității, la nivel general, este evoluția. Ne naştem mici – creştem, ne dorim mai mult, mai bun, ne vrem mai fericiți, ne dorim să călătorim,  să vedem, să cunoaştem. Noi, românii, ca nație, nu suntem excepția de la regulă, dimpotrivă, am putea da lecții altora despre cum să te avânți în lume plin de visuri, despre cum să nu te mulțumeşti cu puțin.

De ce să reConstruim acasă?

Fără a fi considerați, istoric vorbind, un popor de nomazi, nevoia de evoluție a împins, cel puțin în ultimii 35 de ani, milioane de români peste granițele țării. Italia, Spania, Anglia, Canada, America şi alte zeci de țări le-au devenit „acasă” de împrumut. Unii chiar au ales să rămână definitiv în țările adoptive, s-au integrat în peisajul nou, bravo lor, descoperind, cu timpul, că ceea ce căutau era, de fapt, un nou început. Cei mai mulți însă, cei care au lăsat în urmă familii, copii, prieteni, s-au întors deja sau plănuiesc să se întoarcă acasă, dar nu la acelaşi acasă de la care au plecat, ci un acasă făcut aşa cum au visat în anii lor de pribegie şi trudă. Toți cei reveniți sau care-şi doresc să revină din diaspora au aceeaşi țintă la întoarcere: vor un acasă confortabil, un acasă-balsam, care să-i facă să uite anii în care dorul de cei dragi le-a fost stins doar de oboseala turelor interminabile, în care mâncarea n-a mai avut acelaşi gust, florile n-au mai avut acelaşi miros, zâmbetele celor dragi nu le-au mai atins sufletele. Dacă ai întreba oricare dintre membrii unei familii proaspăt reunite, după ce o parte din ea s-a înstrăinat o perioadă şi apoi a revenit, dacă i-ai întreba cum se simt, cum le merge, ce fac acum, ar răspunde, fără urmă de îndoială: reConstruim acasă. Pentru că, vedeți voi… dacă plecatul este un sacrificiu, readaptarea la viața de dinainte de plecare este, şi ea, la fel de dureroasă, mai ales dacă nu ai agonisit ceva în anii în care ai fost plecat. Dacă însă ai reuşit contrariul, dacă ți-ai atins scopul cu care ai plecat de acasă, atunci reConstrucția va deveni prilej de bucurie, de satisfacție, de împlinire. Ştiu bine ce zic. De ce?

Pentru că,

De ani buni, sunt parte din Diaspora. Şi pentru că, atunci când va veni timpul şi voi simți că trebuie să mă întorc, voi reConstrui şi eu un acasă al meu, pe meleaguri natale.Voi reconstrui un acasă călduros, primitor, din materiale de construcții şi simțăminte de calitatea cea mai bună. Pentru că ştiu ce vreau, îmi amintesc de ce am plecat, iar când mă voi întoarce voi fi, cu siguranță, omul pe care anii departe de țară l-au făcut să nu se mulțumească cu ce pică, ci cu ce construieşte. Iar eu voi construi o casă. Acasă. Un cămin ale cărui ziduri vor fi trainice, care vor dăinui timpului şi timpurilor. Furnizorul materialelor de construcție l-am găsit, e vindem-ieftin.ro, este rețeaua cu cei mai mulți şi mai buni producători şi distribuitori de materiale de construcții, nu pot da greş cu ei, plasez comanda online, asistat pe perioada întregului proces de achiziție de un singur consultant, asta îmi va garanta că nu va apărea nimic neprevăzut, că nu voi omite comandarea anumitor materiale necesare la o anumită etapă de construcție, că-mi vor fi livrate la timp toate odată sau pe măsură ce voi înainta în construire. Trebuie să recunosc şi că nu prea ştiu materialele de construcții existente în țară şi, apelând la Depozitul Virtual al celor de la Vindem-Ieftin.ro mă pun la adăpost (şi) de achizițiile neinspirate. În ce priveşte reConstrucția mea de om proaspăt repatriat, aici mă voi baza pe toată dragostea, blândețea şi bunăvoința de care ştiu sunt capabilă. Şi când, şi dacă, cumva, voi simți că nu mai am nici dragoste, nici bunăvoință, nici blândețe disponibile, îmi voi reaminti eu mie că nicăieri în lume nu poți fi mai împlinit decât acasă, înconjurat de cei dragi. Şi mă voi reîncărca cu ce-mi trebuie la reconstrucția mea ca om cu dragostea şi grija pe care mi-o vor purta cei din jur: familia mea. Pentru că ei sunt, de fapt, acasă al sufletului meu. Restul cumpăr de la vindem-ieftin.

Pentru că,

În afară de familie, undeva în Deltă mă aşteaptă o căsuță albastră. Zidurile îi plâng de singurătate, acoperişul se clatină în bătaia vântului, ploile spală cu sârg ceea ce bunicii au lăsat în urmă: amintirile unor zile pline de joacă de vară, şi a iernilor în care poveştile bunicului şi gogoşile pufoase ale bunicii dădeau casei un aer de vitalitate şi fericire. Ei nu mai sunt, dar trăiesc în mine, sunt vii în amintirile mele cele mai prețioase. Când am plecat, am ştiut că la întoarcere îi voi reda acelei căsuțe vitalitatea. Pentru că nici întreaga apă din Deltă, nici miile de kilometri nu pot spăla bucuria din sufletul unui copil la vederea uşii care, întredeschisă, lasă aroma de vanilie să inunde curtea, ademenindu-l în odaia cu soba încinsă pe care aşteaptă mândru ligheanul plin cu gogoşi. Nu, căsuța nu va mai fi din lut, voi opta pentru cărămidă, ferestrele vor fi bine etanşeizate, uşa metalică, iar parchetul cu siguranță va fi din lemn masiv, asemănător cu cel pe care ne aşezam vara în cerc pentru a asculta poveştile bunicului despre Feți-Frumoşi buni, cu lupta pentru dreptate în sânge, cu Zâne darnice şi  Zmei fioroşi şi greu, dar nu imposibil, de învins. Acoperişul nu va mai fi din stuf, voi folosi țiglă ceramică de la Vindem-ieftin.ro, dar casa va fi, la final, aşa cum a fost: albastră ca cerul senin al copilăriei mele, primitoare ca bunica mea, ce-a care ne-a crescut cu frică de Dumnezeu şi ne-a asigurat că, orice ar urma, bucățica de pământ pe care îi stă casa ne va săruta tălpile, la fiecare revenire, cu aceeaşi dragoste.

Pentru că,

De la fundație la acoperiş e un drum lung şi anevoios. Nu va fi deloc uşor, asta o ştiu şi eu, o ştiți şi voi. Totuşi, nu este imposibil. Dacă elimin din start colindatul prin magazine pentru a găsi materiale de construcție, şi voi face asta, aşa cum spuneam, cu ajutorul consultantului vindem-ieftin.ro, care va negocia pentru mine prețul produselor alese direct cu producătorul, iar timpul economisit astfel il voi folosi la găsirea  meseriaşilor potriviți, poate tot viitori foşti diasporeni ca mine, din cei care au construit jumătate de Europă, oameni harnici şi dornici să pună umărul la reconstrucția unui vis. Poate localnici, poate vecini, poate cineva din familie. Mulți de „poate”, nu-i aşa? Da, sunt mulți, dar visând, lucrând la ce visezi, probabilitățile devin posibilități. Cineva îmi spunea, acum ceva timp, că încetezi să exişti atunci când încetezi să-ți mai faci planuri, ceea ce nu e cazul meu, pentru că, pe zi ce trece, micşorez distanța dintre mine şi căsuța albastră din Deltă. Dacă şi voi aveți un asemenea vis, sau un altul, asemănător, dacă vreți să refaceți, să consolidați, să îmbunătățiți o locuință, profitați de campania reConstruim acasă, adresată diasporei, lansată de Vindem-Ieftin, care, cu ajutorul partenerilor săi, vă poate ajuta. Intrați cu încredere în al lor Depozit Virtual şi veți găsi acolo materialele din care să vă construiți un acasă al vostru. Şi nu încetați să visați casa pe care o meritați. Altfel, la ce bun toți anii de pribegie?  La ce bun înstrăinarea, lipsa mângâierilor părinților şi a zâmbetelor copiilor voştri? Eu am intenția să ReConstruiesc acasă. Să redau viață căsuței albastre, să-mi redau bucurie mie. Tu ce faci? De ce nu visezi? Şi dacă visezi… până când rămâi, române, plecat? Hai acasă, reConstruieşte acasă! ❤️ 

Articol scris pentru proba 4 din cadrul competiției Spring SuperBlog2024

*Fotografiile din articol aparțin vindem-ieftin.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments