OEM pentru o mașină impecabilă

Cumpărasem maşina de 5 ore, nici n-apucasem s-o mişc din parcare şi mă îndoiam deja de alegerea făcută. Mă vedeam deja alergând disperată de la Ana la Caiafa după piese. De ce? În euforia mea de proaspăt posesor de maşină, m-am apucat să mă laud lui Ciprian. Bad ideea!
– Cum? X3 cu motor de 2000? Din 2008? E83? Ce-a fost în capul tău? Tu ştii cât ulei consumă, ai idee  ce suspensii rigide are, te-ai interesat înainte s-o cumperi cât costă un filtru epurator, un lanț de distribuție?
Mă uitam buimacă la el. Maşina mergea perfect, motorul arăta ca nou, abia fusese verificată într-un service autorizat. Maşina mea era perfectă! 177 de cai putere numai ai mei, tracțiune integrală, cutie automată, jante BMW 18 originale din aliaj ușor, comenzi pe volan,o bijuterie! Ce naiba tot îmi zicea Ciprian? Ce-i aia distribuție şi ce nevoie am eu de ea? Maşina merge! De ce m-aş fi interesat de piese dinainte să o cumpăr?
– S-o stăpâneşti sănătoasă! Că bani sigur n-o sã ai s-o repari din două-n două zile!

Piese de BMW de la eXclusiv OEM

Cobise, cred. Într-o săptămână i-am pus în două rânduri ulei. Când am văzut afurisitul de marcaj de pe bord că îmi semnalizează a treia oară că n-am suficient, eram deja cu nervii la pământ. Am oprit la benzinărie să mai cumpăr un litru.
– Din nou, mă întreabă casierul, curios.
– Da, din nou, îi răspund necăjită.
– Poate c-ar trebui să-i schimbați filtrul epurator.
– Ce naiba mai e şi ăla? Numai filtre nu cumpărasem din prima săptămână! Cu ce m-ar ajuta?
– Unul nou şi bun şi ar trebui să diminueze consumul de ulei.
– Cum adică bun? Sunt filtre noi bune şi filtre noi proaste?
– Nu, sunt filtre originale şi filtre care doar se potrivesc, bune şi ele, dar nu suficient de bune încât să ocoliți piesele originale BMW. Aşa cum e uleiul pe care-l cumpărați de la noi, e bun dar nu e ulei original pentru BMW.
Asta-mi mai lipsea, scăpasem de Ciprian şi dădusem peste un casier de benzinărie expert în BMW-uri. Totuşi, dacã pe Ciprian îl bănuisem de ceva invidie, tipul ăsta n-avea niciun interes, nu? Dimpotrivă, lui i-ar fi venit bine să-mi vândă trei litri de ulei în fiecare săptămână.
– Păi şi unde găsesc ulei original de BMW?
– Ştiu sigur că puteți cumpăra piese de BMW de la eXclusiv OEM,  şi uleiul, şi filtrul de care v-am spus nu le lipsesc din stoc. Eu mi-am luat de la ei accesorii originale BMW pentru X3-ul acela gri parcat la intarea în benzinărie.
– ?!?
– Tocmai de-aceia vă sfătuiesc să vă luați piese de BMW de la eXclusiv OEM, şi eu am avut probleme la consumul de ulei.
Mă uit tâmpă la zâmbetul lui de atotştiutor.
– Îi găsiți pe Dacia..
– Ce dacie?
– Bulevardul, imi zice râzând. Sau pe internet, e mai simplu şi economisiți timp. Nu trebuie să așteptați cu săptămânile, sunt prompți și la preluarea comenzii și la livrare iar calitatea produselor spune totul despre ei.

Evident, m-am dus la reprezentanță, nu înainte de a trece pe la mecanicul din colț care, cu un ochi la maşină şi cu altul la meciul de fotbal de la care îl deranjasem, după o serie de scărpinături în cap şi trei oftați din rărunchi s-a declarat ocupat în următoarea săptămână da’ pot să las maşina şi vede el ce are şi mă sună. I-am trântit un mulțumesc şi dusă am fost.
– Trebuie schimbat filtrul epurator, mi-a zis cel de la reprezentanță. Vă recomand să cumpărați unul original
OEM?
– Da, la eXclusiv OEM au toată gama de consumabile şi piese originale BMW. Ați mai cumpărat de la ei?
– Nu încă, o voi face azi!

BMW

După un timp, la benzinărie:

– Cum merge?
– Oh, perfect! Nu mai am probleme cu uleiul, i-am schimbat şi lanțul de distribuție ca să fiu mai sigură, era un pic uzat, și păcuțele de frână. Dacă tot am dus-o la reprezentanță, le-am cerut să-i facă o verificare mai amplă. Am înlocuit şi unul din proiectoarele de ceață care era ciobit. Voi avea grijă s-o întrețin aşa cum se cuvine unui BMW: cu piese de schimb originale și consumabile la fel, cu ulei și filtre special făcute pentru BMW, cu revizii făcute la timp și nu la orice service.
– Foarte bine, cum o îngrijești aşa o vei avea.
– Ăă… mulțumesc! Pentru pontul cu piesele!
– Cu plăcere!
– Pot să te întreb ceva?
– Desigur!
– Mi-a spus cineva că modelul acesta de BMW are suspensii rigide. A ta cum e? Adică, aşa e?
– Am auzit şi eu, doar că, vezi tu, tocmai asta îi dă lui X3 o stabilitate excelentă. Sunt multe de discutat pe tema asta dar… ce-ai zice să ieşim la o cafea diseară şi să vorbim despre mașini?

 

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 7 din competiția Superblog 2018.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments