Sistem audio sau boxă? La cumpărături

-Are diafragmă de aluminiu, planar magnetic, o putere de 130 watt… .
-Cine?

sistem S2000Pro
S2000Pro, sistemul audio la care vă uitați.
-A, nu, eu mă uitam de fapt la nuanța lemnului, se potriveşte cu mobila mea din sufragerie.
-Probabil aveți o sufragerie cu un aspect elegant. Dacă designul mobilei dumneavoastrã este unul clasic, probabil că acest sistem s-ar încadra perfect în…
-Nu dragă, nu vreau să cumpăr niciun sistem pe post de mobilă, nu te deranja, eu sunt aici doar ca să-şi cumpere bărbată-miu o afurisită de boxă, de trei ani mă bate la cap că cea veche hârşâie, pârâie şi nu ştiu ce alte zgomote mai aude el. Adevărul gol-goluț însă e cu totul altul: muzica, dragă! Muzica din zilele astea! Cum s-auzi o voce suavă în boxă dacă ăluia care o cântă nu i-a trecut talentul pe lângă casă?
– E posibil ca boxele să influențeze calitatea sunetului.
-Ei, aş! Nu influențează nicicum! Ce să influențeze? Toate sunt la fel, redau muzica aşa cum e făcută.
-Desigur, aveți dreptate! Totuşi, muzica bună este înregistrată în cele mai bine dotate studiouri de înregistrare. Pentru maxim de claritate şi calitate a sunetului înregistrării este nevoie de un sistem de boxe a căror tehnologie de fabricație să permită redarea muzicii aşa cum a fost ea făcută.

sistem audio
-Vrei să-mi spui că S2000Pro ăsta e mai deştept decât unul luat din hipermarket?
-Vreau să spun că nu locul de unde îl cumpărați contează, ci calitatea sunetului redat şi claritatea redārii acestuia. Edifier tocmai aceste aspecte le urmăreşte şi îmbunătățeşte în permanență. Iar la cele două calități adaugă produsului eleganță şi  un aspect luxos. Chiar dumneavoastră ați remarcat nuanța superbă a lemnului din care este făcut panoul lateral.
-Bine, nu zic că n-o fi aşa dar tot nu ți-aş cumpăra sistemul! Prețul e…
-Aveți dreptate, nu vă pot contrazice. Dar este un preț care reflectă cu fidelitate calitatea produsului. Edifier, din 1996 şi mulți ani de-acum înainte şi-a concentrat şi-şi va concentra activitatea pe îmbunătățirea permanentă a produselor fabricate. Ceea ce vedeți aici este unul din cele mai bune sisteme audio fabricate, până la cel mai mic amănunt, de la design la produsul finit,  de Edifier.
-Da’ sper că n-o sā-mi spui cã tot ei au plantat şi copacul pe care apoi l-au tăiat ca să facă panoul ăla lateral! Dragă, sigur îți piezi timpul cu mine! Nu am de gând să cumpăr sisteme la care nu mă pricep. „Intrari: coaxială, aux, optic, balance”- astea nu-mi spun nimic, am lipsit de la lecția asta. În tinerețe, pe când eram în ansamblul folcloric, băgam mufa microfonului într-o  amărâtă de boxă şi cântam de li se ridica părul pe mâini spectatorilor. Şi nu de frig, evident!
-Vreți să încercați sistemul nostru? Ne-ar face plăcere să vă ascultăm.
-Oh, vai! E posibil? N-am mai cântat de… Doamne, ce vremuri frumoase!

Vocea caldă şi clară atrase atenția celorlalți  clienți din show room. Dintr-o dată, femeia cu aspect de casnică plecată la piațã nu mai era doar o femeie. Ochii-i uimiți de auzul propriei voci lăsară o lacrimă i se prelingă pe obraz.

-Hai dragă, am găsit boxa asta, e bună şi ieftină.
-Ce boxă? Femeia încă privea, hipnotizată parcă, sistemul S2000Pro. Vânzătorul (eu) se îndepărtase, lâsându-i răgaz femeii să-şi domolească emoția.
-Boxa asta! Uite, e mică, n-o să  ocupe mult spațiu şi nici nu face zgomot mult, aproape nici n-o să-ți dai seama c-o avem în casă. Şi e ieftină şi…
-Costele! Iar vrei să arunci bani pe fereastră? Aia-i boxă? Habar n-ai să cumperi! Câte intrări are?
-?!?
-Bassul?
-?!?
-Diafragma?
-Ce-ai,femeie? Te-am lăsat zece minuțele! Ce întrebări sunt astea? Dacă nu vrei boxă, nu vrei, asta e! Hai acasă!
-Nu vreau boxă, Costele! Vreau sistem audio! Unul performant, al cărui sunet să fie de cea mai bună calitate, clar, un sistem cu un aspect elegant, vreau o soluție audio premium, nu cutia aia de carton din mâna ta!
-?!?
-Hai, tu du la loc de unde-ai luat cutiuța aia de-i zici boxă şi lasă-mă pe mine să cumpăr! Offf! Nu te mai iau cu mine la cumpărături în veci! Auzi la el, găsise boxă!

sistem audio Edifier

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 19 din competiția Superblog.

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Claudia Mihaela
Claudia Mihaela
6 years ago

? super povestioară!Mai că-ti vine să te duci să-ți iei un sistem audio. ?