Cât te costa să faci un bine?

Învaţă-ţi inima către facerea de bine. Învaţ-o neîncetat şi te vei umple de bucurie – Buddha

 

Uneori e greu să faci bine. Ori nu ai mijloace materiale suficiente, ori nu ai timp, ori nu ți se cere ajutorul. Alteori, ai și cu ce, și cum, și pe cine, ajuți și… îți pare rău după. Oamenii, prin natura lor, sunt predispuși să se ajute între ei. Uite, în preajma sărbătorilor se derulează mii de campanii de strângere de fonduri pentru copii din orfelinate, pentru oameni bolnavi al căror tratament costă mai mult decât ar câștiga ei într-o viață. Se strâng bani, cărți, haine, dulciuri. Sărbătorile trec, iar cei aflați în nevoie sunt uitați pentru că, nu-i așa, n-o putem ține numai într-o dărnicie. De fapt putem, spune Bursa BineluiPutem, ne spune BCR, pentru că fiecare leu donat poate ajunge acolo unde trebuie întreg, neciopârțit de taxe și comisioane bancare.

 Fapte bune tot timpul anului prin Bursa Binelui – singura platforma de donatii fără comision

Da, tot anul, nevoile și nevoia de ajutor nu se nasc de sărbători și nici nu dispar odată cu ele. Și da, ajutor nu înseamnă numai bani, deși în realitate banii sunt de cel mai mare ajutor. Totuși, dacă ai o inimă mare și buzunarul gol, nu înseamnă că nu poți ajuta, poți face voluntariat în zeci de proiecte înscrise pe Bursa Binelui, proiecte care au nevoie de susținere tot timpul anului. Vedeți, sunt multe feluri în care poți face bine. E suficient să vrei. Nu contează motivul pentru care o faci, cu atât mai puțin suma pe care o donezi. Contează doar să crezi în binele pe care-l faci și să nu aștepți să ți se ridice statuie pentru că ai pus umărul la o campanie de strângere de fonduri – fundraising.

 

 Ai un card bancar și conexiune la internet? Poți ajuta!

Crowdfunding. Donații online. Platforma Bursa Binelui a fost concepută tocmai pentru face legătura între cei care au nevoie de fonduri, fie că vorbim de ONG -uri, persoane fizice sau comunități locale și donatori: primii își prezintă cauzele, iar donatorii, în funcție de cum rezonează cu ea pot contribui online la acea cauză, fără ca suma donată, oricât de mică sau mare este aceasta, să fie comisionată. Înteresant, nu? Este, mai ales când ție, ca donator, ți se garantează anonimatul. Crede-mă, cei 5, 10 lei sau cât crezi tu de cuviință, puși laolaltă cu alte sute de donații ca și a ta pot face diferența dintre nevoie și normalitate, dintre frig și un acoperiș deasupra capului pentru cineva aflat în nevoie, dintre boală și speranță de vindecare. Nu trebuie să te deplasezi la bancă sau altundeva pentru a face bine, ai nevoie doar de un card bancar și de conexiune la internet. Încearcă să donezi, vei vedea că faptul că știi că undeva în lume cineva zâmbește a speranță e uneori mai prețios decât orice altceva.

Fă ceea ce nu vei regreta și umple-te de bucurie – Buddha

Există și un Campionat al Binelui, la sfârșitul căruia BCR dublează sumele atrase de primele 3 ONG-uri.  Și da, binele există. În fiecare dintre noi. Șade undeva în suflet și așteaptă să fie scos la lumină. Cât te costa să faci un bine? 5 lei. Necomisionați.

 

Articol scris pentru proba cu numărul 23 din competiția Superblog 2018

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments