Ingerii și candidata

Luni, într-un an al Domnului

Dragă candidată, cererea ta a fost aprobată, în curând vei fi supusă probelor aferente acceptării tale în echipa Ingerii lui Charlie. Așteaptă instrucțiunile.

 

***
Tot luni, peste câteva duzini de ani:

Aoleu! Văleu! Ah, mamă! Ce cerere? Eu n-am cerut nimic nimănui toată viețișoara mea. Ah, scrie îngeri?! Păi zi așa! Stai! Probe, echipă de îngeri… văleu, o să mor! Pân’ aici mi-a fost! O să mor, vai de tinerețea mea, nici n-am apucat să mă bucur de pensie, abia ce-au mărit-o, de ce, Doamne, de ce? Nepotu’ ăl mare are nuntă la anu’,  în primăvară tre’ să fac parastas lu’ Costică, răposatu’, trăsni-l-ar, c-a murit de tânăr și m-a lăsat singură pe lume, cum să mă duc la îngeri acuma? Mai bine mai citesc odată biletul găsit la tocu’ ușii! Hm, așa-i: cerere, preselecție, acceptată, echipa de îngeri. Bine măcar că-i cu îngeri, deși nu prea văd ce-ar vrea de la mine, toată viața am fost afurisită, mă ocolesc toți că-s rea de gură, vorbește satu’ cum că Costică trăia ș-acu dacă-l băteam mai rar. Da’ las’ să zică ei, sigur am eu ceva bun de mi-au acceptat cererea aia pe care n-am făcut-o. Ia, hai, mai bine mă duc io-n beci să scot un kil de rachiu, soarele-i sus de un ceas și n-a simțit gura mea picătură de lichid, păcat de Dumnezeu s-o las uscată!

 

***
Departamentul de recrutare Ingerii lui Charlie
Marți, 3 ceasuri rele
Dragă candidată, suntem onorați să te anunțăm că ai trecut primele două probe – deghizare și tactică de luptă – cu brio! Din păcate, colegul nostru, cel pe care l-ai lovit cu lopata în cap și l-ai alergat cu toporul zilele trecute, a supraviețuit doar cât să ne facă un raport incomplet asupra calităților tale de luptătoare; totuși, un fragment din ce ne-a lăsat scris este un pic neclar, zice că te-a pândit la intrarea în beci să-ți dea „bună dimineața” dar a apucat să zică doar bu, că te-ai prefacut că aluneci, l-ai dat cu capul de ușa beciului și ai călcat pe coada lopeții, care lopată a percutat direct în capul colegului, spărgându-l. La vederea sângelui, a mai apucat el să spună, te-ai transformat într-un monstru dezlănțuit, ai smuls toporul care era înfipt într-un butuc din apropiere și te-ai angajat în urmarirea celui care va fi înmormântat azi, Dumnezeu Să-l odihnească în grădina Lui. Ce ne este nouă neclar e cum a reușit să se adune tot satul la gardul tău în decurs de cinci minute și de ce nu a intervenit nimeni când colegul se târâia, cerșind îndurare, dimpotrivă, aplauda și te îcurajau să dai mai cu poftă, cum dădeai pe vremuri în Costică. Oricum, felicitări, ai trecut proba „arta deghizării” și vei fi decorată cu medalia FM (Față de maimuță), colegul nostru și-a dat duhul convins să a fost învins de o afurisită de băbăciune. Evident, și distincția ”Toporul de Aur” aferentă probei tactică de luptă.

 

***
Departamentul de recrutare Îngerii lui Charlie
Vineri, 13
Dragă candidată, ne face plăcere să te anunțăm că ai trecut cu succes a treia probă, cea cu tema „spionaj artistic”. Colega trimisă să-ți testeze abilitățile a fost uimită de viteza cu care ai desconspirat-o, deși încă nu își pusese în aplicare planul. Ai împiedicat-o cu succes, la propriu, căzătura ei stârnind o haită de câini dresați probabil special să simtă intențiile neconforme cu bunul mers al curții tale. A mai apucat doar, înainte de a fi atacată de haită, să audă cum spuneai  ce cauți, fă, parașu… Din păcate, și de această dată am fost văduviți de detalii, colega s-a prăpădit rapid, grație mușcăturilor a turbat în timp ce raporta cele întâmplate. Suntem foarte încântați că nu ai renunțat la magnifica deghizare! Și de această dată vei primi o medalie, si anume CMCL (Câinii Mușcă, Candidatul Latră).

 

***
Departamentul de recrutare Îngerii lui Charlie
Marți sau joi
Fantastică viitoare colegă, te anunțăm că ai trecut al patrulea și ultimul test, testul psihologic. Ai dovedit o tărie de caracter văzută doar la cei mai experimentați spioni ai lumii, toți trei morți la datorie grație abilităților fantastice pe care le ai. Declarăm ziua de 29 noiembrie 2019 zi de sărbătoare, pentru că nu în fiecare zi în echipa  Îngerilor lui Charlie se îmbogățește cu un membru care, dacă ar juca în orice film de aventură ar rupe în bucățele box office-ul și-ar face de râs toți marii actori ai lumii. Rezultatul ultimul test pe care l-ai trecut ne aduce nu numai uimire ci și o mare curiozitate: nu-i așa că ai folosit un truc, ceva, și n-ai dat pe gât toate cele 6 kile de votcă pe care colega noastră, Dumnezeu S-o pună la dreapta Lui, te-a provocat să le bei? Sigur așa ai făcut, altfel cum s-ar explica faptul că ea a intrat în comă după 5 pahare, iar tu, după șase sticle ai început să râzi ș-ai plecat cu mers drept, soldățesc, la crâșmă să-ți mai cumperi două? Trebuie neapărat să ne împărtășești secretul tău, acest test n-a mai fost trecut de nimeni, după prima sticlă toți candidații au dezvăluit cele mai întunecate secrete ale lor, ale vecinilor, prietenilor, părinților. Au spus tot, inclusiv ce nu știau. Tu, dimpotrivă, ai dus la gură sticlă după sticlă fără a scoate vreo vorbă, ai râgâit de trei ori și… atât. Felicitări pentru performață! Pentru această probă, din păcate, nu avem medalii, te informăm însă că Ella Balinska va sosi săptămâna viitoare de aceeași oră să te însoțească la sediul nostru pentru a-ți prelua sarcinile de serviciu. 

 

 

*Conținutul articolului nu are nicio legătură cu ce se petrece în filmul menționat. Vă invit să-l vizionați ca să vă convingeți! 🙂

Articol scris pentru proba cu numărul 23 din competiția Superblog, pentru sponsorul InterComFilm.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments