Un software, ingredient important în rețeta unui restaurant de succes

– Unde mergem?
– Hai la restaurantul acela drăguț unde-am fost de ziua lui Cristian!
– Draga mea, avem doar două ore la dispoziție,  trebuia să-mi spui mai devreme că vrei acolo, îmi luam concediu. Ai uitat cât am aşteptat să fim serviți?
– Dar e aşa drăguț localul…
– N-am spus că nu e, mi-a plăcut şi mie decorul, aerul de eleganță al localului. Dar păcat de banii investiți acolo, ar fi trebuit ca cineva să-i spună patronului că are nevoie urgentă de o soluție software care să reducă timpul de servire, că un POS restaurant este, în prezent, vital unei afaceri de profil. Uite, hai să vezi cum poți mânca bine într-o atmosferă plăcută fără să fie nevoie să dai aceeaşi comandă de trei ori pentru că chelnerul a vărsat vin pe carnețelul unde a notat-o pe prima iar la bucătărie s-a pierdut a doua. O să-ți placă, promit! Am fost săptămâna trecută acolo cu tipul din Constanța, cel pentru  care am făcut proiectul complexului hotelier, îl inaugurăm în mai. Ei, eu am fost încântat de servirea promptă; el şi de servire, şi de software -ul de la Expressoft Technology.

soft

-Andrei, mi-e foame! Şi avem un avion de prins! Expressoft Technology de care-mi povesteşti ne va ajuta să ajungem la timp?
-Draga mea, am şi ajuns! Hai, am făcut rezervarea când am plecat de la birou, n-o să aşteptăm la uşă să se elibereze vreo masă, stai fără grijă, ajungem la aeroport la timp.-Trebuie să recunosc că ai avut dreptate! Mâncarea e delicioasă, personalul are o conduită impecabilă dar tot nu reuşesc să-mi dau seama cum pot să prelucreze atât de rapid comenzile. Ne-au adus băuturile la două minute după ce am comandat, adică exact cât a făcut chelnerul dus-întors de la masa noastră până la bar, şi timpul de servire între cele două feluri de mâncare a fost sincronizat perfect. Asta se datorează doar softului de care-mi pomeneai?
– Poate că nu în totalitate dar are o bună parte din merit. Aici nu vorbim doar de un progrămel de gestiune pe calculator, ci de un software personalizat plus echipamente specializate pentru HoReCa: o soluție de marcaj mobil în care intră în discuție  smartphone-uri, POS, pager. Asta înseamnă coordonare. Bucătarul, barmanul şi chelnerul, conectați printr-un sistem sistem intuitiv, bine pus la punct, înseamnă timp de servire redus. Timpul de servire redus şi produse proaspete, bine gătite, înseamnă loializarea clientului.  Dacă mai adaugi și faptul că ai suport tehnic permanent, rezultă clienți mulțumiți, angajați relaxați, afacere de succes.
– Andrei, ar trebui să cerem nota de plată, sigur o să avem de aşteptat până e adusă.
– Draga mea, mă tem că te înşeli. Va fi mai rapid decât ai zice „notă de plată”. Apropos, mai ai bonurile acelea de masă? Aici sunt acceptate.
-Da, le am, dar suma nu acoperă toată consumația.
– Nu-i bai, diferența o plătesc cu cardul.
– Se poate? Nu prea-mi vine-a crede!
– Evident că se poate! Tot mulțumită sistemului de marcaj mobil de care tot vorbim.
…………….
– Andrei ?!?
-În trei minute aterizăm. Ai ațipit un pic?
– Nu, visam cu ochii închişi.
– La?
– Ştii cafeneaua pe care tot visam s-o deschid?
– Îhîm. Ce-i cu ea?
– Am clara impresie că a venit timpul.
– Crezi că te vei descurca? Ştii bine c-ai tot amânat . Eşti 100% sigură că asta vrei?
– Da, absolut sigură! Şi la fel de sigură sunt că soluția software de care am vorbit azi mă va ajuta să pun temelia unei afaceri de succes. Nu trebuie decât să aflu cum intru în legătură cu cei care-o implementează şi să pornesc la drum.
– Stai-stai! Şi spațiul? Unde se va întâmpla asta? Într-un cort sau în aer liber?
– Aminteşte-ți că am terenul de câțiva ani. Şi că sunt măritată cu un arhitect, adică dumneavoastră, domnule! Deci… spațiul aproape că îl am. Ospătari, barmani şi personal auxiliar găsesc cu uşurință iar acest software este răspunsul la toate celelalte obstacole care stăteau între mine şi afacerea la care visez de atâția ani. Ce să mai aştept? Dacă în trecut mi-era teamã că nu voi putea coordona o astfel de afacere, că nu voi şti să gestionez stocurile, acea teamă mi s-a spulberat azi.
– Bine. Îmi trebuie câteva detalii…
– Despre gestiune stocuri? Stiu cât de important este un software…
– Nu, draga mea, despre cum vrei să arate cafeneaua. Stiu de ceva timp că software-ul este un ingredient important la rețeta unui restaurant de succes.expressoft

Articol scris pentru proba cu numărul 9 din competiția Superblog 2018

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Expressoft Technology
5 years ago

Buna,

Iti multumim pentru interesul acordat probei noastre in cadrul competitiei Superblog.

Mult succes!

Cu ganduri bune,
Echipa Expressoft