Ce n-ar trebui să lipsească din garderoba ta? Top 10 produse vestimentare esențiale

A venit toamna! Da, ştiu, nu-i nicio noutate, toamna vine în fiecare an şi, evident, vine imediat ce se termină vara. Mno, nu mai trebuie să vă spun că frunzele cad, că vremea se răceşte, că ziua se micşorează, ştiți şi asta. Ce nu ştiți voi e că schimbarea anotimpurilor îmi dădea, până de curând, mari bătăi de cap. De ce? Garderoba, bat-o vina! De când mă ştiu cumpăr haine cu o frecvență  demnă de activități mult mai interesante dar niciodată n-aveam un „ceva” anume. De cele mai multe ori cumpăram pentru că imi plăcea cum stă o bluză pe manechin, pentru că văzusem ceva asemănător la o colegă şi aveam impresia că m-ar avantaja croiala fustei sau pentru cã îmi doream ceva nou. Cu toate astea, nu de puține ori am deschis şifonierul şi am constatat, dezamăgită, că hainele pe care am dat o căruță de bani sunt fie nepotrivite locului în care merg, fie neadecvate petrecerii la care vreau să merg ori, pur şi simplu, nu aveam încălțămintea potrivită unei rochii elegante sau bluza pe care s-o asortez la pantalonii mei roz cumpărați pentru că treceam printr-o perioadă gri (nah, mai am şi de-astea).

Ce v-am spus până acum nu prea mai e de actualitate (de garderoba mea vorbesc), de câteva luni mi-am făcut ordine printre haine, am păstrat ce ştiam că pot purta, ce mi se potrivea, iar restul, frumos aşezate, au luat drumul reciclării. Imediat după asta a trebuit să înlocuiesc „vidul” din garderobă cu lucruri de care chiar aveam nevoie. A trebuit să fac un plan, n-am mai cumpărat haine haotic, după ureche, nici după starea de spirit. Mi-am făcut o listă cu piesele vestimentare de care ştiam că am neapărată nevoie şi, grație acelei liste, am reuşit să-mi pun la punct o „fundație” care mã ajută acum să nu mai intru-n depresie în fiecare dimineață la deschiderea şifonierului. Nu mi-am promis să mă opresc din cumpărat, nici să nu-mi mai satisfac capriciile în materie de blugi rupți şi bluze lălâi dar am ajuns să constat cu mulțumire că, indiferent de ocazie, nu mai trebuie să intru în panică la gândul că nu am îmbrăcămite potrivită timpului, locului şi împrejurărilor. De ce? Pentru că acum am, cum spuneam, o „fundație”, o bază de piese vestimentare pe care le-aş numi, cu voia voastră, esențiale. Uşor de asortat, de calitate bună şi care mă scot din orice „impas”, piese vestimentare pe care v-aş sfătui, dacă nu cumva le aveți deja, să nu vă lipsească din gargerobă.

   Ce n-ar trebui să lipsească din garderoba ta? Top 10 produse vestimentare esențiale pentru eleganță

1. Pantaloni negri
Cu o croială clasică, un pantalon negru poate fi obiectul vestimentar potrivit oricărei ocazii. Evident, nu te poți duce undeva doar în pantaloni, aşa că asigură-te că ai în garderobă şi cămaşa, tricoul sau bluza potrivită. Una sau mai multe (evident, cu cât mai multe cu atât mai bine).

2. Cămaşă albă
Purtată cu pantaloni sau cu o fustă-creion (un alt must have al garderobei) îți va face ziua mai bună la birou sau oriunde altundeva (bine, nu te apuca să te duci la vreun maraton aşa).

3. Palton şi/sau trenci
Absolut necesar unul, dacă nu cumva amândouã, asta dacă vrei să-ți pãstrezi aerul de eleganță şi să te şi simți confortabil din punct de vedere termic. Dacă ai ambele obiecte, îți va fi uşor să alegi între ele în functie de vreme. Grijă mare însã la încălțămintea cu care le însoțeşti, optează pentru ghete dacă termometrul îți arată un minus.

4. Black dress
Scuză-mi engleza dar, dacă eşti femeie şi n-ai o rochie neagră în garderoba ta, lasă cititul articolului meu şi fugi de-ți cumpără una! O rochie elegantă neagră nu trebuie să-ți lipsească. Fie că e mini sau midi, conică sau „princess”, asigură-te că o ai la îndemână. Imediat ce ți-ai cumpărat şi purtat una, te asigur că-ți vei dori să porți mai des rochii elegante.

5. Blazer
Ăsta te poate scoate din multe încurcături. Croială nepotrivită a cămăşii, a rochiei?  Ai pierdut sau luat în greutate două-trei kilograme şi nu-ți mai stă fusta pe şolduri cum ar trebui? Un blazer poate ascunde imperfecțiuni sau da un plus de eleganță unei ținute

6. Geacă de piele
Fie c-o porți la blue jeans sau la o rochie, asigură-te că nu-i prea scorțoasă (nu trebuie să fie neapărat din piele naturală). Poart-o cu încredere şi asorteaz-o cum ştii tu mai bine, te asigur că nu vei da greş.

7. Rochia maxi
Cele sport, largi, cu buzunare sunt uşor de purtat. Dacă ai la îndemână în garderobă şi una elegantă te asigur că va veni momentul când te vei felicita cã ai fost inspirată s-o cumperi.

8. Blue jeans
Nu cred că e nevoie să-ți spun eu, probabil ai deja două-cinci-paişpe perechi. Şi-i bine că ai. Şi hai să-i mulțumim celui care i-a inventat, că tare deştept a fost!

9. Tenişi albi
La pantaloni, la rochița ta neagră, la blue jeans, la orice altceva vrei tu, poartă-i cu încredere. Alege-i bine, preferabil clasici, nu cu talpă foarte înaltă, optează pentru o marcă cunoscută chit că dai mai mulți bănuți pe ei, te asigur nu se vor demoda niciodată.

10. Ghete şi pantofi stiletto
Cu părere de rău, trebuie să le încadrez pe amândouă la acelaşi punct pentru că mi-am propus să fac o listă din doar 10 puncte. Tu asigură-te că le ai, cu sigurantă vei purta ghetele. Pantofii stiletto fă bine şi cumpără-i, chit că-i porți doar prin casă, preț de 3 minute. Vrei să-ți spun şi de ce? Păi… ori o să-i iubeşti şi-i vei purta la acea rochie elegantã, ori te vei alege cu o porție zdravănă de râs fiindcă n-ai rezistat decât două minute încălțatã în ei, ori mă aleg eu cu niscai înjurături datorate faptului că te-am sfătuit să-ți cumperi aşa ceva. Eu îmi asum riscul, tu îndrăzneşte să fii femeie!

Ar mai fi multe altele de adăugat. Mă opresc însă aici, sunt sigură c-ai prins ideea.
Oricum ar arăta garderoba ta, fie că va fi la fel de bine pusă la punct ca a mea sau altfel, pentru orice fel de produse vestimentare ai opta, asigură-te că-ți cumperi lucruri de calitate. Ştii vorba aia: „Suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine”? Ei bine, dacă n-ai ştiut-o, acum ai aflat-o.  Şi mai află şi că poți găsi, tot ce-am pus în lista mea, online. Nu trebuie să bați jumătate din magazinele din oraş pentru a-ți pune la punct garderoba. Mergi pe unul din link-urile din articol şi vei găsi acolo 300 de branduri şi mii de produse ce-ți pot fi livrate la domiciliu (produse pe care le poți returna dacă nu-ți sunt potrivite). Dar probabil că tu-i ştiai deja pe cei de la Answear.ro

 

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 1 din competiția Superblog 2018

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments