26, ca să nu fie 25 sau 27

Dacă Doamne fere’ nu ştiați, azi fu ziua mea („fu” de la „a fost”, nu de la fu…nicular, cum sigur ați gândit!) Deşi n-a trecut încă, teoretic mai am fo’ opt ore în care să sărbătoresc cum se cuvine aşa venire pe lume, m-apuc să deschid laptopu’ să mai văd care-ce-mi-mai zice şi cine-mi urează corespunzătoru’ lamulțean’.

Mă nenicule, nimic! Nu mi-a venit să cred! Crezând c-am încurcat zilele, m-am dus repede pe calendar. Ăsta, conştiincios, arăta fix 26 martie. Ce să fie? Sigur îs toți la altă sărbătorire! ‘Ți-ai naibii, ați consumat lamulțeanu’ n altă parte! Mã reped turbată pe Wikipedia să văd care-a îndrăznit să se nască odată cu mine. Cicã Diana Ross, pe ea o iert. Şi Tennessee Williams. Da’ juma din pretenii mei n-au auzit de ăştia! Or fi la vreo pomană? Ia să mă uit la morți, cã ştiu c-o murit ceva lume azi, de zâua mea: Sancho I al Portugaliei, David Packard şi Beethowen. Nu măh, nu câinele! ‘Ți-ai dreaq, numa’ la câini şi manele vă e gândul, nu mai ascultați nicio muzică clasică, nu mai sărbătoriți niciun clasic în viață (aka pe mine)!
Aolo, e ziua mondială a epilepsiei! Hai că mi-a trecut chefu’, unii se chinuie şi io vreau lamulțan. Şi totuşi… unde mi-s urările? Ah, mamă, de ce nu m-ai născut de ziua fericirii, a sticlei pline sau a zâmbetului? Pe bune, nu mai puteai să aştepți o zi? Mâine-i ziua solidarității artiştilor şi ziua internațională a teatrului, zău că am oleacă de solidaritate teatrală în mine, mi se potrivea de minune ziua asta! Bine, puteai să mă naşti şi pe 25, fu ziua națională a pădurilor şi cum păduri nu prea mai avem, aş fi fost ultima acritură… asta, verzătură şi m-ar fi sărbătorit lumea cum se cuvine. Mamă?! Hai pa, au început să-mi vină mesajele, unui-i de la Enel (ăsta sigur e vreun admirator nou) şi două de la una’ pe care-o cheamă Bancă. Uite, încă unul de AnaF. Pun pariu c-o să închei ziua cu buchete de flori şi lumânărele.

Amintiți-vă că ăsta-i spațiul meu personal şi  ce-am scris mai sus nu vă priveşte. Dar asta nu vă scuteşte de datoria sacră de a-mi face urări mie azi, 26 martie. Evident, glumesc, ăsta-i un pamflet dar voi nu ştiți asta, aşa că… nada! (*spanish word) ???

Subscribe
Notify of
guest
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alma Nahe
6 years ago

Adevărul e că, de dragul pamfletului, o să mă prefac că nu ți-am urat nimic! Iar aici, o să mă prefac că nu nu mă prefac! 🙂

Poteci de dor
Poteci de dor
6 years ago

Hai cu lamulţeanu’! Să ne trăieşti, să fii fericită şi fix cum vrei tu!
Bine că n-ai zis că ai fi vrut să fii născută de ziua poeziei, că te-aş fi rugat să retragi dorinţa pentru că atunci îs io şi doo somităţi în aceeaşi zi nu mere.

Poteci de dor
Poteci de dor
6 years ago

Ei, lasă… că am aflat anul ăsta că e şi Ziua internațională de combatere a insomniei. Eu n-am nicio treabă cu insomnia, mai ales dimineaţa 😀 Cin’ să le mai ştie pe toate? 😀
Îţi mulţumesc frumos!

vavaly
6 years ago

zurlie mai ești. atat am avut de zis la acest pamflet :))) lamulțanu ți l-am lăsat dincolo.

Poteci de dor
Poteci de dor
6 years ago
Reply to  vavaly

Intenţionat am omis aia. Am citit eu mai demult la cineva pe blog, scria cu umor şi ironie, că cică asta-nseamnă nu ştiu ce puncte şi creştere-n nu ştiu ce clasament. Pe scurt, orice site pe care apare link, dă acelui link nişte bonusuri. Am spus atunci în comentariu că eu una nu-i mai comentez cu link spre mine, că nu fur bonusuri la cântar. Şi mi-am creat un reflex.
Varianta şi mai oficială ar fi că mi-ar fi lene să completez şi aia. Dar dacă-i musai, iete că am pus. 😀

Adriana
Adriana
6 years ago

Ioana, la multi ani! Sper sa fi avut o zi frumoasa. Și mai pune și tu o poza noua cu Aricica, să vezi cum se înghesuie lumea cu odododo și urări de bine și pentru comentatoare. Să fii iubita și fericita, fata frumoasa!

Fosile
6 years ago

Da, de la ziua respectivă se poate în fiecare zi pînă în anul următor, nu?
La, încă, mulţi ani! Si îţi doresc să-ţi fie toti frumoşi şi buni!