O mică republică islamică, una din cele mai dispersate țări dar şi cea mai mică din zona asiatică (ca pământ şi ca număr de locuitori), țară ce şi-a declarat independența față de UK (înainte de a fi sub protectorat britanic a aparținut Portugaliei şi mai apoi Olandei) în 1965 – vorbim de Maldive, un lanț de 26 de atoli. Are aproape 1200 de insule în componență, doar 250 dintre ele populate, iar ONU avertizează că arhipelagul va fi de nelocuit înainte de sfârşitul secolului (locuitorii a 16 insule au fost deja mutați în Sry Lanka). Maldive nu se poate mândri cu artefacte arheologice, muzee cu renume internațional sau obiective turistice de neratat. Şi totuşi, Maldive este aşezată la loc de cinste în portofoliile multor agenții de turism printre cele mai bune destinatii exotice pentru vacante speciale

Poate pentru că este țara al cărei climat tropical şi apă de un verde-albastru ireal au devenit sinonime cu liniştea şi relaxarea? Cele 1200 de insule de coral situate la cea mai joasă altitudine din lume (un metru deasupra nivelului mării) sunt, grație numeroaselor resorturi de lux, una din acele destinatii speciale pentru vacante speciale care atrage turiştii iubitori de aer curat, pescuit, scufundări şi nu numai. Ați auzit de water villas? Dacă da, atunci cu siguranță ştiți de ce Maldive este una dintre acele destinatii speciale pentru vacante speciale. Chiar dacă vă încântă sau nu ideea de a coborî din dormitor direct în barcă, puteți alege cu cea mai mare încredere Cocoa Island by Como, nu veți fi dezamăgiți, dimpotrivă. Pe site-ul CND Vacante Speciale găsiți mai multe oferte de vacante recomandate cu destinația Maldive ca fiind ideale pentru petrecerea, de exemplu, unei luni de miere de neuiat.

Vacante Speciale

Cocoa Island by Como, destinație exotică

Infinity pool! Overwatter villas! Spa! Scuba diving! Snorkelling! Seafood! European food. Fiecare şi toate împreună într-un loc în care relaxarea pare să fie la ea acasă. Este locul pe care doresc să-l descopăr cât mai curând, dar nu în cadrul unei excursii organizate ci alături de cel ce-mi e, de ceva timp, partener de viață şi prieten. Doar noi doi şi Oceanul Indian. Asta pentru că n-am avut încă o lună de miere dar poate şi pentru că nu-mi plac vacanțele programate la milimetru, cu un orar de armată, în care fiece minut să însemne alergarea între două muzee şi o statuie sau vizitarea vreunui centru comercial. Şi da, îmi place să plec în vacanță cu un bagaj de informații despre ce anume pot vizita, dar şi să mă bucur descoperind la fața locului  oameni şi culturi în ritmul propriu. Apropos de locuri ştiați cã Maldive este zona  cea mai “bogată” în delfini şi balene şi că aici trăieşte cea mai mare viețuitoare marină, delfinul-balenă? Cât despre oameni… poate n-au lăsat prea multe urme vechii locuitori ai Maldivelor, dar, cu siguranță, au lăsat urmaşilor lor şi nouă, turiştilor, mii de legende (ştiați că numele țării vine de la prințesa Maldiv, exilată la un moment dat pe una din insule?), o cultură presărată cu superstiții (nuca de cocos este considerată purtătoarea tuturor infamiilor) dar şi cu tradiții păstrate cu sfințenie (încă se practică biciuirea în piața publică drept pedeapsă pentru adulter). Pare o țară aparținând lumii a treia? Nu este, dacă luăm în calcul rata de alfabetizare a țării, situată undeva la 98%. Şi sincer, nu mă duc la pomul lăudat cu sacul dar nici nu iau drept bune prejudecățile unora. Prefer să-mi formez propria părere, mai ales când e vorba de oameni şi tradiții, şi voi face asta nu uitându-mă la fotografii sau citind informații pe internet, ci respirându-le aerul. V-aş recomanda s-o descoperiți, aşa cum şi eu intenționez s-o fac, pas cu pas, în armonie cu liniştea plajelor private, finețea nisipului, frumusețea apelor oceanului Indian şi ospitalitatea gazdelor.

Vedeți, Maldive este un arhipelag. Unul care-şi merită apelativul de “destinație exotică“. Este una dintre acele destinații exotice pentru vacanțe speciale ce nu trebuie ratată. Fie că optezi pentru Cocoa Island by Como, fie că vrei să simți pulsul Pieței Republicii sau Marea Moschee de Vineri sau toate trei la un loc, cu siguranță te vei întoarce de-acolo mai bogat sufleteşte. Ți-am spus că CND Vacante Speciale te poate ajuta să ai parte de o vacanță de vis în Maldive? Şi nu numai acolo, intră pe site şi vezi ce alte oferte mai au.

 

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 8 din competiția SpringSuoerblog 2018