Yoga ajută la prevenirea și tratarea diabetului

 

Cercetătorii de la Harvard au demonstrat că beneficiile activității fizice pentru oamenii care suferă de diabet sunt extraordinare:

 • Exercițiul fizic și activitățile fizice ajută la menținerea greutății
 • Scad tensiunea arterială
 • Ajută la scăderea colesterolului LDL (cel cu impact negativ) și a trigliceridelor
 • Ajută la creșterea colesterolului bun – HDL
 • Întăresc și fortifică mușchii și oasele
 • Reduc anxietatea
 • Aduc o bunăstare generală

Mai mult, pentru cei care suferă de diabet, exercițiile fizice scad nivelul glucozei din sânge independent de insulină și măresc sensibilitatea corpului la insulină, luptând împotriva rezistenței la această substanță.

În plus, prin exercițiile fizice are loc dezvoltarea masei musculare, un tip de țesut care arde mai multă glucoză decât alte tipuri de țesut din corp.

Nirvana Yoga, mai mult decât un exercițiu fizic

Beneficiile practicii de yoga nu se rezumă doar la corpul fizic.

Cel mai important factor, cel care poate juca rol declanșator în bolile de carență precum diabetul, este mintea.

Mintea, explicată conform legilor metafizice din yoga, este suma totală a experiențelor pozitive și negative acumulate în suflet de-a lungul călătoriei noastre.

Tradițional, în țările Vestice, nu s-a pus accentul pe înțelegerea legăturii dintre minte și corp, la modalitatea în care gândurile și emoțiile negative somatizează în corp și se transformă treptat în boli.

Totuși, în ultimii 25 de ani, cercetătorii și-au întors atenția spre a înțelege determinismul care există între aceste componente și care sunt căile de vindecare.

Un studiu care a evaluat impactul stresului asupra bolii a descoperit că există 4 etape în care boala trece de la emoție negativă la manifestare.

 1. În prima fază, imposibilitatea de a face față stimulilor externi se resimte ca un atac psihologic, persoana în cauză devenind anxioasă și ușor iritabilă. Se dezvoltă un tremur ușor al membrelor.
 2. A doua fază este denumită faza psihosomatică. În această fază, împreună cu dezechilibrele menționate mai sus, apar simptome precum hipertensiune, tremur, palpitații etc.
 3. A treia fază este denumită faza somatică. Acum se poate observa o creștere în funcția metabolică a unor organe, în special organele cu o senzitivitate crescută, care variază de la persoană la persoană (de ex: hipertiroidie, tahicardie, hiperclorhidrie). În această fază ne putem da seama care organ va fi afectat, în funcție de predispoziția genetică și de mediul în care se află.
 4. În cea de-a patra etapă, boala se instalează complet în organul repectiv, cu simptome clare.  

De cele mai multe ori, aceste stadii ale impactului stresului în corp sunt complet neglijate și se consideră că boală a apărut organic.

nirvana yoga

Cum ajută yoga în prevenirea și tratarea diabetului

În prevenirea și chiar tratarea diabetului sunt recomandate cursuri de yoga precum: Terapia Kalkareiki și Cursul de yoga pentru începători.

 

 • Terapia Kalkareiki

 

Este o terapie de vindecare cu energia forței vieții și o meditație convenabilă. Ea acționează în cele trei corpuri tridimensionale.

 

 • La nivel spiritual

 

La nivel spiritual se crește nivelul de energie prin primirea de energie universală în suflet, în corpul energetic și în corpul fizic.

Prin creșterea nivelului de energie vindecăm bolile de la rădăcină, iar dacă aceste boli sunt foarte avansate, reușim să le reducem impactul în corpul fizic și la nivel mental.

 

 • La nivel mental

 

La nivel mental are loc purificarea gândurilor excesive și o pozitivizare a gândurilor care rezultă în managerierea situațiilor externe cu calm și răbdare.

 

 • La nivel fizic

 

Această terapie îi ajută pe cei care suferă de diabet prin regenerarea pancreasului și a funcțiilor sale, prin faptul că aduce în echilibru funcțiile hiper și hipo ale sistemelor de organe din corp.

În Kalkereiki, vindecarea începe de la nivel celular, eliminându-se celulele moarte și cele bolnave și ajutând la crearea de celule noi, sănătoase.

Prin terapia Kalkareiki, la nivel molecular are loc uniunea corpului fizic cu cel energetic, astfel mijlocindu-se purificarea energiei de boală și a energiei negative de la nivel celular.

 

 • Cursul de yoga pentru începători

 

Este un curs de 5 zile consecutive în care se învață conceptele de bază din Nirvana Yoga, atât ca practică fizică, cât și ca informație teoretică.

În primele 4 zile de curs se învață exerciții dinamice, posturi de yoga, pranayama (tehnici de respirație) și meditație.

În a 5-a zi de curs aprofundăm teoria pe care este construită ședința de yoga, pentru o înțelegere holistică a modalității de funcționare a practicilor de yoga la nivel de minte, corp și suflet.

În cazul diabetului, există asane specifice care ajută la stimularea și detoxifierea pancreasului, prin aplecări și răsuciri laterale combinate cu inspirații, expirații și respirație normală.

Nirvana Yoga susține inițieri de Kalkareiki și Cursuri de yoga pentru începători lunar. Pentru mai multe informații și rezervări de covorașe puteți suna la 0733.756.897 sau puteți trimite un email la yogi @ nirvanayoga. ro .

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments