Nr.31 De la sex la dragoste. Interviu cu Tonef-Filip Irina Georgiana

La numărul 31 șade Georgiana. Care a parcurs drumul de la sex la dragoste și… . Nu, stați că nu-i bine!

Interviul cu numărul 31 o are protagonistă pe bloggerița care scrie pe blogul De la sex la dragoste. Si pe Ordine sau dezordine. Scrie de trei ani și… na, citiți interviul dacă vreți s-o cunoașteți și să vedeți ce are de spus despre blog, blogging și alte de-alea. Iată interviul:

 

Io: Cine este Tonef-Filip Irina Georgiana? Omul, adică. Și de ce naiba ai atâtea nume?
Georgiana: Sunt o oama ce vrea să încerce puțin din fiecare situație, carte, film si muzică. Numele are o poveste mai mare. Sunt la a doua căsătorie și nu am mai vrut să renunț la numele meu de familie. La starea civilă, completasem actele cu nume diferite de familie iar doamna ce se ocupa de ele a spus că va fi nevoie să ies din spital pentru a-mi declara copiii. Soțul a vrut să îmi fie mie mai ușor, să mă recuperez dupa cezariană și așa am luat ambele nume amandoi. De unde tragem concluzia că, dacă ești femeie și vrei să te recuperezi după cezariană, trebuie neapărat să ai nume multe. Wtf?  Georgiana… te înțeleg, zi mai departe!

 

Io: Ce blog/uri ai? Unde scrii?
Georgiana: De fapt sunt 3 :), dar 2 sunt mai folosite. Primul se numeste De la sex la dragoste. Ordine sau dezordine a fost creat la sugestia organizatorilor SuperBlog :p  Folosite la…? Whatever, dacă al treilea e mai puțin folosit înseamnă că-l ții mai de bun, așa… . Da’ știu io că scrii pe ele, treaba ta dacă le folosești și la altceva.

 

Io: Ești blogger? De ce?
Georgiana: Posibil. Cred ca încă nu am ajuns la calificativul de blogger. Încă mai caut cursuri unde să învat ceea ce nu îmi iese sau ceea ce nu știu. De ce vreau să fiu? Pentru dezvoltarea mea, dar și pentru a ajuta pe cei ce caută, la rândul lor, informatii, sfaturi sau curiozitati. Posibil. Bun, deci ăsta e un interviu cu un posibil blogger care are trei bloguri, două mai folosite și al treilea mai nefolosit. Da’ e bine că vrei să fii. Și că vrei să informezi.

 

Io: Cum e bloggerul-Georgiana? Ce are în plus/minus față de omul-Georgiana?
Georgiana: Are mai mult tupeu în a spune cam tot ce îi trece prin cap despre sex, sexualitate, educație sexuală, sfaturi în relații. Dar și o imaginație ce sare de la o poveste la alta. În minus fața de oama Georgiana, nu este real, ci doar acolo pe net, unde este cautat de persoane cu diverse intenții. Ooo, păi online toți avem tupeu, cu carul! Mno, imaginațiile țopăitoare atrag persoane… cu diverse țopăieli la cap. Dar na, dacă nu-ți priponești imaginația, ce să-ți fac?

 

Io: Când ai început să scrii?
Georgiana: Am început să scriu în clasa a III-a, iar textele mi se citeau la careu. În clasa a vIII-a, făceam concurs de povești în clasă, eu contra baieților. In facultate mă apucasem de versuri. Ceream o idee si o dezvoltam cât tinea cursul de Filosofie Antica sau Metafilosofie 😀 . Dupa ce am divorțat și am avut câteva tentative de relații, cu situații de mai mare rasul, am decis să mă apuc să scriu pe blog pațaniile mele. Asta a fost cu 3 ani in urmă. Meta… ce? Da, lasă, nu-mi zice. Deci ai început în clasa a III-a. Deobicei se incepe din clasa întâi sau premergătoare. Ce făcuși de te-ai dus direct într-a III-a? Just kidding!

 

Io: Scrii… din care motiv? Pasiune, necesitate, plictiseală?
Georgiana: Din nevoia de a mă relaxa. Este terapia mea. Dar și din dorința de a informa cititorii nișei pe care scriu. Ciudate sunt căile jucăriilor sexuale și metodele anticonceptionale băbești. Și naivitatea unor fete ce rămân însărcinate și se expun unor riscuri radioactive, pentru un ban în plus. Hă? Păi căile jucăriilor sexuale nu-s… adică… whattt?

 

Io: Riscuri radioactive??? Cum ar fi… ?
Georgiana: Am un text despre o verisoară a fostului șef, care a facut radiografii la coloană, pentru a schimba locul de muncă, deși era însărcinată. Spunea că nu pastrează copilul și nu are rost să se ferească de radiere. Consecințele au fost destul de grave, inclusiv avortul. Să nu mai spun că locul de muncă nu l-a primit. De unde tragem concluzia că nu e indicat să schimbi locul de muncă însărcinată fiind. Și că la angajare se cer radiografii la coloană. Mno, glumeam, am înțeles ce vrei să spui.

 

Io: Cum ai defini stilul în care scrii?
Georgiana: Dezordonat. Zbuf! Ok… cum unul din bloguri se numește ”Ordine sau dezordine” e de înțeles. Dar De la dragoste la sex tot așa dezordonat treci? Pardon… scrii?

 

Io: Cum stai la capitolul greşeli?
Georgiana: Am destule :P. Mi le asum. Din grabă sau unele intentionate. Lucrez la ele, în dorința de a fi cât mai puține. Perfectă nu sunt și nu voi fi niciodată. Bun! Dacă ți le asumi, bravo ție! Și la capitolul ăsta, cel fără greșeli să arunce primul piatra. Eu nu. Fiindcă am și eu destule.

 

Io: Cum faci față criticilor?
Georgiana: In general bine. Cred… Noaptea mă gandesc la ele și încerc să văd ce pot schimba pe viitor. De ce noaptea? Ziua nu? Ah, noaptea e sfetnic bun! Ok… .

 

Io: Ce crezi că este mai important: ”mesajul” pe care il transmiți sau corectitudinea lui gramaticală?
Georgiana: Mesajul. Dar împreună sunt de un impact mai mare. Uite că nu pot să te contrazic!

 

Io: Care crezi că este articolul care te reprezintă cel mai bine ca blogger?
Georgiana: Acesta.

 

Io: Delasexladragoste a cam devenit delascutecelanervișinesomn. Sau mi se pare?
Georgiana: Posibil. Este etapa în care mă aflu. După sex sau dragoste, în unele cazuri apar bebeii. Când ai copii, ai situații în care apar nervi, nopți nedormite, schimbi scutece în cantități mari și mirosi a lapte mereu. Asta nu înseamnă că nu mă mai informez pe domeniu. Prioritari acum sunt bebeii, apoi blogul. Bine bre! Schimbă. Informează-te. Noi nu plecăm nicăieri 🙂

 

Io: Cum stai cu cititorii? Cum ai face un portret robot care să-i definească cel mai bine?
Georgiana: Cititori am cât să mai zâmbesc când privesc statisticile. Un portret… păi ar fi cam așa: femei curioase ( soacre, neveste, colege de muncă ce nu au curajul să îmi spună că îmi citesc textele) bărbați ce cred că îmi pot face propuneri pe care eu nu le pot refuza, copii ce îmi dau mesaje cu problemele lor medicale și cer recomandări spre rezolvarea lor. Să moară Veta de nu mor de invidie. Pe mine nu mă bagă nimeni în seamă. Da’ unde-i portretu’, că nu-l văd?! Bine, am văzut unul odată da’ nu cred că avea legătură cu cititorii tăi 🙂

 

Io: Tu pe cine/ce citești?
Georgiana: Eu caut informația, nu scriitorul. Sunt „abonată” la Domnu Roz dar în rest, dacă titlul mă atrage, citesc. Restul este povesteCe mă enervați cu titlurile voastre! E ca si cum ai judeca o carte după copertă. Un album de muzică după mutra cântărețului. Da’ na, tu știi.

 

Io: Comentatori ai?
Georgiana: Da, dar aceștia mă cauta în grupul de pe Facebook sau îmi lasă mesaje private în contul personal. Sunt de tipul ”de ce ții partea lui X”, apoi își spun situația lor. Ok… .

 

Io: Știm deja că scrii pentru concursuri. Scrii advertoriale și pe bani?
Georgiana: Am avut propuneri, dar sumele erau infime. Am refuzat să mă „prostituez” în scris pentru suma ridicolă de 4-12 lei per text de 500 de cuvinte. Mno, acilea ți-aș zice vreo două, și nu de bine. Frumos că nu scrii pe 4-12 lei, dar… te-ai ”prostitua” pe mai mult? Prostituție, cu sau fără ghilimele, e un cuvânt tare dur. Și când il legi de scris… e de-a dreptul oribil. Sau cei care scriu pe bani mai mulți nu mai intră în categorie? Tu cam pe ce sumă te-ai ”prostitua”? Vezi cât de aiurea sună întrebarea? Sunt oameni care-și câștigă pâinea din scris, unii sunt nevoiți să accepte și sume de 4-12, dar… spune-i oricum, numai prostituție nu, bine?

 

Io: Ești integrată în blogosferă? Ai prieteni printre bloggeri?
Georgiana: Am o oarecare legatură cu nișa despre sex. Am legat și prietenii cu bloggeri, dar nu pe partea de scris, ci implicați în viata mea. Omul din spatele bloggerului este muuuult mai frumos. : Acilea pot să confirm. Omul Georgiana e tare fain!

 

Io: Bun, prieteni ai. Divergențe?
Georgiana: Divergențe legate de temele pe care le scriu? Nu, încă mai exista mult pudism în România. Având în vedere că temele abordate sunt din viața de zi cu zi, nu cred ca au curajul să spuna public că ei ar fi făcut în alt fel. Hmm… .

 

Io: Mă refeream la divergente cu alți bloggeri
Georgiana: Am avut legat de textele pentru SuperBlog. Sper să fie pace între noi editia aceasta. Fiecare parte și-a spus părerea și cred că s-au calmat spiritele. Pace nu-i, că l-au descoperit pe Gigiel :))) Și tu ai căpătat ceva experiență 🙂

 

Io: Cum te vezi peste 10 ani?
Georgiana: Uffff… Maică, eu nu știu ce voi face în urmatoarele 10 minute, d-apoi în 10 ani. Vreau să imi cresc băieții mari, sănătoși, să aibă și activități extra-scolare interesante, să facă sport și să învețe o limbă străină. Eu? … să continui să scriu, să evoluez și să ajut pe cei ce îmi cer sfatul. Bravo ție! Good plan!

 

Io: De ce ai acceptat interviul?
Georgiana: Pentru că îmi plac interviurile. Nu este primul. Și cu siguranță nu va fi nici ultimul. P.S. Îmi esti simpatic/a . Mă atrage musca ta. Poate se lipește niște talent 🙂 Pfooaiii! Nu e primul? Am întârziat? Ce nașpa mă simt! Măh, cum dreaq de toată lumea dă interviuri și mie nu-mi ia nimeni unu’? O fi din cauză că refuz să dau?

 

Io: O întrebare pe care ai fi dorit să ți-o pun? Pune tu întrebarea și dă-ne și răspuns la ea
Georgiana: Îi urezi ceva bloggerului Costica? Da. Sănătate și să rămână la fel. No comment.

de la sex la dragoste

Aici se încheie interviul cu Georgiana, cea cu blogul De la sex la dragoste.  V-a plăcut, vă place, nu v-a plăcut, nu vă place, alta mama nu mai face. Sunteți majori, hotărâți singuri dacă o veți citi sau nu. Mie nu-mi rămâne decât să-i mulțumesc pentru răspunsuri și să-i urez toate cele bune. Nu știu cum vi se pare vouă ca bloggeriță, dar v-aș recomanda-o ca prietenă! Mulțumesc Georgiana.

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Domnu' Roz
7 years ago

La intrebarea despre riscuri radioactive linkul de la „un text” este incorect.
La cat de solicitata esti mamico, ma mir ca mai reusesti sa fii blogger. Pupici celor mici.

vavaly
7 years ago

ca om , desi tot prin intermediul online ului, o stiu si eu pe Georgiana. copiii ne au unit, cum s ar spune :). mie mi e draga dar puii ei imi sunt si mai dragi. din cand in cand mai arunc un ochi pe cate un articol. omul corelat cu scrisul imi dau cu plus. adica cu pozitivism si fire vesela, capabila sa faca față multor provocari, ca sa nu spun greutati.
mult succes Georgiana!