Ca să stiți, nu de alta. in 2015  au fost publicate 337 lucrări științifice, scrise de 165 de autori. Pentru fiecare lucrare, autorul și-a scurtat cu 30 de zile șederea la… odihnă. Acu’, printr-o ordonanță de urgență care va intra in vigoare astăzi, guvernul ăsta câcăcios al nostru a modificat termenii: doar 20 de zile, indiferent de câte carți sau brevete de invenții născoceste omul  când iși pune mintea… la rece. Păi cum bre, așa incurajăm noi marii scriitori contemporani? Cică ”…lucrările ştiinţifice se pot elabora numai în domeniile şi specializările universitare stabilite de nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare.” Oaileiii, n-am inșeles, da-i clar că nu-i de bine.

Nu mi se pare corect deloc! Poate unu-i lovit de inspirația divină și vrea să scrie 15 lucrări in… 4 zile. Scrie zi-noapte, și in somn, și la apelul de dimineață, și la budă, le publică pe toate pe cheltuiala proprie (din bănuții delapidați sau pur și simplu șterpeliți, dar nu contează, că acum îi cheltuie intr-un scop nobil) și, ce să vezi, drept răsplată, primește doar 20 de zile. Neee, păi ăsta-i sabotaj, nenicule! Pe legea veche, la 15 lucrări, fiecare a câte 30 de zile, parcă îi venea omului să se strofoace 4 zile întregi, contribuia la îmbogățirea culturii lu’ Sulea Spătaru și pleca mai repede acasă. Așa… or să ne văduvească sigur de gândirea lor devenită brusc profundă la vederea gratiilor… îngrăditoare. Ce mă miră e că guvernu’ăsta o stricat bunăciune de portiță de scăpare grabnică de la mititica. Ce drea i-o fi apucat? Când le-o veni și lor rându’, or să-și plăngă în pumni pentru prostioara pe care tocmai o făcură. Mno, până le vine, vin alegerile, așa că o să tot avem parte de ordonanțe de-astea… .

Dacă nu știți despre ce dreaq vorbesc acilea, citiți asta.  Ca să știți, nu de alta. Mno, nu-i așa că nu vă interesează?

Sursa foto