Zi de marți, știre senzațională

E marți. Dacă-i marți, logic, ieri fu luni. Și mâine-i miercuri. Așa e firea lucrurilor. Așa-i rânduită săptămâna. Așa ne e rânduită și viața. Am fost copii, suntem viitori bătrâni, actual adulți. Adulți pe dracu! De unde știți voi că azi e marți si sunteți adulți? Doar pentru că un calendar ș-un buletin vă arată, negru pe alb ( sau, mă rog, ce culori aveți voi pe-acolo) că ați trecut de x ani, nu inseamnă că azi e marți. Poate fi joi sau duminică, iar voi, deși v-ați născut acum 35 de ani, aveti doar 13.  Ințelegeți? Nici eu. Străduiți-vă totuși, un pic! Hai, Știu că puteți!

Uite, eu îmi pun mintea la lucru dis-de-dimineață, și incerc să ințeleg o știre din Libertatea de azi: cică o mireasă ”furată ” in noaptea nunții, regulamentar, cum scrie la obicei, a câștigat la păcănele. De unde rezultă, în mintea autorului și a miresei, că are dânsa noroc și in dragoste, și la bani. Dă și o declarație pe tema asta mireasa: ”Lucrez în domeniul pariurilor, dar nu am mai jucat niciodată la aparate. Este pentru prima dată. Sunt norocoasă” Oau! I-a pus Dumnezeu mâna-n cap și banii in buzunar. Asta ați spus acum, știu sigur! Păi da, i-a pus, și miresii și lu’ ăl de scrise articolu’ senzational. Nu-i de colea să scrii pentru libertatea, să cauți subiecte care să facă prostimea să dea un leu să-ți cumpere ziaru’ pe care-ți apare numele. Care nume, nu-l găsii nici sub, nici in, nici pe lângă articol.

Ce vreau să spun cu asta? Vreau să spun că domnul de la ”știri interne” iși irosește talentu’ aiurea prin fițuica aia. Eu îi recomand cu căldură maximă să se lase de ziaristică, să-și pună în valoare deșteptăciunea prin alte părți. Ar putea, de exemlu, să-și facă un blog! Da, un blog. Pe care să ne povestească cât de greu e să găsești un subiect de senzatie, mai ales dacă nu te strofoci prea tare. Ar avea succes sigur! Așa cum vă văd și mă vedeți, cum azi e marți și mi-s adult, așa de sigur ar avea succes! Dacă a reușit sa i se publice articolu’ ăla, omul cu pricina poate realiza absolut orice! Poate candida inclusiv un post de Arhanghel pentru Poarta Raiului. Nu poate? Ei nu!

Mno, așa-mi veni azi, marți, să vă zic de știrea aia și de nenea ăsta. Mâine poate vă zic altceva, că-i miercuri. Parcă așa vine, miercuri după marți, nu?

Ce? N-am pus link la articol și nici n-am zis cât a câstigat mireasa? Link nu pun că n-am chef, iar de câstig…. . Numai la bani vă e gândul! N-am văzut așa ceva! Bani, bani, bani! Vreți să știți cât a câștigat? 40 de lei. 40. Patruzeci. Nu, nu lipsește niciun zero.

E o zi de marți, în care marți știre mai… interesantă ca asta n-am găsit. Ș-am căutat, vă jur, la fel cum a căutat jurnalistu’ cu pricina subiectul, până l-a găsit.

Sursă+ foto , ca să nu ziceți că nu v-am dat link. Hai pa că m-așteaptă trei ceasuri rele!

 

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Poteci de dor
Poteci de dor
7 years ago

Slab jurnalist! Nu pentru articol, nu mă bag eu în asta. Dar cum să scrii pentru Libertatea şi să pui în titlu toată şmecheria care, nu-i aşa?, nici nu e şmecherie mare. Nope! La Libertatea nu aşa se face. Trebuia un titlu gen: „Vei rămâne şocat când vei a aflat ce a putut face o mireasă în noaptea nunţii!”
sau „Nimeni a crezut că aşa ceva poate fi posibil! Ce a făcut o mireasă chiar în noaptea nunţii, nu a mai îndrăznit nimeni să facă”.
Aşa se face. Alooo, libertareaaaa, mă angajaţi? Hai, scriu eftin. 😀

Lamiita Petre
Lamiita Petre
6 years ago

Nu e prima stire si nici ultima, de kk oooooooooooo. Intr-o zi trona mare un titlu „Drama prin care trece X” O stoam pe X-uleasca si ma gandeam „ce-o fi patit saraca, e tanara… doar nu cumva … ” Nu, nu patise nimic din ceea ce ma gandeam eu, doar ca pierduse catelul. Inteleg, e o drama dar ….. orisicat…. un titlu de pus la un post de stiri pe tv …. parca e cam mult