Certificat energetic= Avizez.ro

-Îmi place! Un pic cam mare chiria, totuși… .  Certificat energetic aveți?

 -Certificat ene… pai… certificatul de naștere nu-i bun?   

-Nu dumneavoastră, apartamentul!

– … energ… aaa, daaa,  păi are blocul, c-au făcut reabilitarea acum doi ani!  

-Nu, nu acela, trebuie să mai aveți unul individual, strict pentru apartamentul dumneavoastră, unde, in functie de numărul peretilor exteriori, etaj, etc, se calculează performanța energetică a locuinței.

-?!?

-Da, se pare că nu-l aveti! În cazul acesta, imi pare rău, nu pot inchiria, nu-mi pot permite să risc să plătesc facturi astronomice , mai ales că vorbim despre ultimul etaj al imobilului, unde pierderile de energie, ca și in cazul parterului, sunt mai mari.

       -Stai dom’le, sa discutăm! Dacă fac rost de un certificat de-ăsta, închiriați? Că io n-aş vrea sa dau banii pe el și dup-aia să mă uit lung… . Plus alergatura, că nu-i ușor să obții așa ceva, știi bine, când vine vorba de acte îți iese sufletul de la alergătură, nervi si șpăgi!  Şi-aşa am băgat o grămadă de bani in renovare, in becuri economice, mașină de spălat cu consum redus, frigider aşişderea, tocmai de-aia vreau să inchiriez, stau la țară încă un an-doi si… .

-Știu, nu trebuie să-mi dați explicații, doar că mi se pare că ați  complicat un pic lucrurile, să obții un certificat energetic nu-i deloc greu. Nu trebuie nici șpagă, nici timp, nici alte bătăi de cap. Pur si simplu apelați la un auditor energetic, care, după ce le veti da o schiță a apartamentului si o hârtie pe care să se specifice anul construirii imobilului, vor trimite o echipă care va colecta datele necesare și va face constatarea.  Și, cât ai zice ”gata” aveți certificat energetic.

      -Sună frumos, dar pun pariu că o să mă usture la buzunar, știu eu cum e cu firmele astea… .                –Nici vorba, dacă accesati www.avizez.ro nu numai că veti obține un certificat energetic ieftin,  dar veți beneficia și de serviciile unei echipe experimentate  in  termografie in constructii.

        -Termo… asta ce mai e, altă hârtie care imi trebuie? Bag seama că o să am de umblat, nu glumă!

          – Nici vorba, e mai simplu decât pot eu explica. Dar nu eu sunt expertul, asa că, cel mai bine îi sunati  pe ei și vă lămuriți cua pentru un certificat energetic ieftin , valabil 10 ani, nu va trebui să astetptati decat 24 de ore de la vizita echipei de specialiști. Am uitat să vă spun cta acest certificat este necesar atât in cazul inchirierii, cât și a vânzării locuinței. Așa că… .

    Ăla în ceață eram eu. Noroc că mi-am găsit chiriașul potrivit, care m-a îndrumat spre firma potrivită! Acum am și certificat energetic, și mulțumirea că am închiriat unui om deștept, bine informat.

audit-energetic-avizez-superblog

Acest articol a fost scris pentru proba cu numarul 7 din cadrul competitiei Spring Superblog 2016

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] CERTIFICAT ENERGETIC= AVIZEZ.RO […]