Auto… igienizare

     -Iubito, întârzii patru-cinci ore, să nu te ingrijorezi… . 

Ăsta iar se duce la curve!

      -Am programare la mecanic, mă duc să schimb freonul la mașină.

-Sigur, dragule, ai grija doar să-ți verifice instalația bine, să vadă de unde e aerul ăla împuțit în mașină. De câte ori urc in ea am impresia că miroase a sex.

          – Pe mai tarziu, draga mea! 

Ce idiot! Crede că am coborât din pom acum două secunde. Patru-cinci ore? Păi în atâtea ore, mergeam până la fabrica de freon auto și veneam și inapoi. Ajungeam la mare și mă și bronzam in orele astea. Sau trăgeam un pui de somn și făceam si trei feluri de mâncare.

Dar, tot răul spre bine! Am timp să-i fac fustangiului bagajul. Că nici nu încape indoiala că ”mecanicul” n-o să-i schimbe nimic în instalație, iar interiorul mașinii va mirosi mai rău. Am eu timp de igienizarea ei, acum trebuie doar să scap de parazitul principal. L-am lăsat să foloseasca mașina pentru ca am crezut că o s-o îngrijească. Dar el n-a fost în stare să schimbe nici cauciucurile, a plecat s-o facă, dar din cauză de ”aglomeratie”, a trebuit să merg tot eu. Asadaaaaar, suficient!

Un barbat care nu știe să-şi acopere escapadele este un prost. Unul care nu știe că reincarcare freon și  igienizare aer conditionat auto se fac în maxim 45 de minute este și mai prost. Unul care zice că mirosul de… varză împuțită, ca să nu spun de altceva, vine de la nu-stiu-ce coleg mai nespălat și nu de la sistemul de climatizare auto care ar trebui igienizat la 12-24 luni prin introducerea unui agent de tip aerosol care igienizează instalația si anihilează mirosurile neplacute, este un bărbat foarte prost, mai ales dacă spune ca el schimba freonul odată la trei săptămâni.  Da, poate freonul… personal, din instalația cu care gândește, dar freonul mașinii mele cred că e ca si inexistent, cu siguranță nu a vazut lumina schimbării și nici instalatia n-a simțit aer curat , din moment ce, de câte ori dau drumul la AC vine un iz de mucegai care, amestecat cu varza-mpuțită te imbie la dat-jos-din-maşina. Nu-i nimic, in astea patru-cinci ore am timp să fac si bagajul lui Pinochio, și să sun să fac o programare pentru igienizare aer conditionat . Cei de la  www. freon-auto.com vin la domiciliu si , pe langa diagnoză, vidarea instalației pentru a descoperi eventualele pierderi de etanșeitate și incarcarea cu freon, se ocupa si de completarea uleiului și fac și testarea finala în sarcina. Toate astea cu aparatură profesională, nu degeaba sunt în domeniu de 10 ani! Si-uite-aşa fac eu igienizare masina si igienizare viață personală în același timp.

Cum? Cât mă costă? Pai…  ce? Ca să scap de mirosuri mașină ? Nu e deloc scump, intra pe site și o să vezi ce oferta au pentru scoatere mirosuri  si poti vedea si  pret incarcare freon.  Aaaa, știai că au prețuri decente și fac treabă excelentă?!? Pai de ce mă mai intrebai cât mă costă? Te refereai la igienizarea vieții mele? Aha! Ce să zic, mă costa mult! Ma costă ani din viață și sentimente investite in cineva care, cu siguranță, n-a meritat. Dar scap de el cât ai zice freon.  Videz instalația, curăț  vaporizatorul și filtrele, ordon creierului să nu mai accepte dezvoltarea bacteriilor si mucegaiului în preajma sentimentelor mele.

Trag aer în piept, aer curat, și merg mai departe! Și eu, și masina mea.

Articol scris pentru proba cu numarul 8 din cadrul competitiei SpringSuperBlog 2016

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
adndefemeie
8 years ago

Frumos articol, faină idee. Cosmetizează puţin, verifică ortografia 😛 Zic doar. Nu sări, că nu jurizez, sper să ajut 😀

adndefemeie
8 years ago

Eu m-am învăţat minte şi recitesc măcar de 2 ori. Mă trezeam cu note mici şi nu ştiam de ce. Oricum şi eu m-am învăţat minte.

Şi la citire pare aşa, de la grămadă.
Nu poţi da aliniate? E o sugestie … 😀

adndefemeie
8 years ago

Am lăsat aceste comentarii pentru că mi-a plăcut tare mult articolul.

Parcă mă şi vedeam pe mine făcând bagaje şi urlând şi bolborosind. Eşti pe drumul cel bun, unul fără paraziţi 😛

alma nahe
8 years ago

Poți corecta, chiar dacă ai urcat în platformă. „Modificările” de care se specifică în regulament se referă la faptul că nu poți să operezi masiv în text, adăugând sau scoțând calupuri. Dar când e vorba de corectarea unor greșeli de ortografie, făcute din grabă și sesizabile ulterior urcării în platformă, poți să aduci modificări. 🙂

trackback

[…] AUTO… IGIENIZARE […]