Vacanțe demne de laudă

     Românul e expert în… laudă. Asta gândesc după fiecare întâlnire cu George, un vechi și vorbăreț prieten. George ăsta se laudă de zici că nu-i altul ca el.  Își laudă casa nouă, se laudă că știe să-şi chivernisească veniturile, se laudă cu plozii, își laudă nevasta și se laudă cu vacanțele lui. Și chiar se laudă când vine vorba de vacanțe: a fost pe litoral, la munte, în Grecia, Cipru, Turcia, Spania și multe alte locuri care ție nu ți-ar trece prin cap. Dacă-l întrebi cum s-a distrat pe-acolo, răspunde, invariabil: ”super, mâncare buna, cazare de inspe stele, piscine cu apa cristalină si băutură la discreție”. Dacă-l întrebi însă ce-a vazut, ce-a vizitat în țara respectivă, răspunsul va fi ceva de genul: Păi eu m-am dus să mă odihnesc, nu să vizitez! De obicei, renunț să mai spun ceva, și nu pentru că n-aş avea ce. Astăzi însă, dupa ce am auzit un astfel de răspuns, m-au apucat nervii.

-Te puteai odihni și acasă, ii spun amicului meu cel cu multe ”vacanțe” de-astea la activ. Şi acasă ai condiții, liniște, piscină, mâncare. Nu crezi că ar fi fost interesant, dacă tot ai ajuns până în Spania, să fi văzut și cateva obiective turistice pe-acolo?

Nuuu, că aveam sti copiii cu noi!

-Tocmai de-aia zic! Dacă tu nu ești interesat decât de odihnă, puteai să faci un efort pentru copii, să le arăți Sevilla, Zaragoza,Toledo, Barcelona… .

Și mie mi-ar fi plăcut să văd Barcelona , imi zice cu jumatate de glas. Și Toledo… .

-Păi vezi? Te-ai dus până acolo ca să mănânci, să dormi și să bei. Dintre atâtea  oferte turisticetu ești atent doar la numărul de stele al hotelului și nu-i bine! Mai ales când, copiii tai, știi bine, şi-ar dori să viziteze, să exploreze, să cunoască locuri noi. Anul ăsta ți-ai putea rezerva locuri pentru o altfel de vacanță. Alege, de la CND Turism, unul din multele circuite turistice pe care le au in oferta lor din acest an și iesi un pic din tiparul de vacanță plictisitoare pe care ți l-ai format. Uite, într-unul dintre circuitele marca Vacante speciale , din 14 zile cât durează circuitul, opt zile vezi o bună parte din Spania: vezi Barcelona, Toledo, Valencia, Cordoba, Aranjuez, vezi rezervatia maimutelor, Stramtoarea Gibraltar o vezi de la balconul Reginei, vezi stadionul Camp Nou si Palatul Generalife… .

Văleeeuu, păi și eu când mă mai odihnesc?

-Ai timp, din a noua până în a paisprezecea zi, să te bucuri de soare, plajă, apa Mediteranei și odihnă!

Aoleu, te pomenești că tre’ sa merg până’n Spania cu autocaru’!

-Nu, ai avion Otopeni-Barcelona!

Pe bune? Chiar am timp și de atâta plimbare și de odihnă?

-Ai, dar pentru asta îți recomand să alegi, din zecile de oferte de circuite turistice, pe cele organizate de CND Turism, ca să beneficiezi de o vacanta ca la carte: organizare excelentă, relaxare , si plimbare . Și, cel mai important, veți avea, și voi si copiii, ce povesti colegilor, plus că cei mici își vor îmbogăți cunoștințele geo… .

Auzi, da’ tu esti cumva ambasadorul lor de-i recomanzi cu așa aplomb?!?

-Nu sunt, dar mi-ar place să fiu! Aaa, și vezi că mai au și alte oferte super, dacă îți doresti, de exemplu,  evadare de week-end . 

-Evadare de week-end? 

-Da, în loc să stai acasă trei zile și să te afumi de la gratar , dai o fugă până-n Deltă!

logo-vacante-nou-250x250

Acest articol a fost scris pentru proba cu numarul 9 din cadrul competitiei Spring Superblog 2016

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
adndefemeie
8 years ago

E cumva si pescar pretenul tau?? 😛
De obicei si acestia se lauda mult si-n paguba 😛

Spânoae Mihaela
Spânoae Mihaela
8 years ago

George al tău, anul trecut în delta si-a pierdut săracul,somnul și carasul:(((

Spânoae Mihaela
Spânoae Mihaela
8 years ago

La mulți ani, comentator amator!! Sa fii sănătos, fericit și să te bucuri la maxim de viata alături de toți cei dragi ție!!!! LA MULȚI ANIJIIJIII!!!! TE IUBESC MULT!!!!!!