Sfaturi

Omul e preocupat dintotdeauna de confortul propriu. Și când spun confort mă refer atât la cel emoțional cât și la cel fizic. Nu mergi intr-un loc de două ori dacă nu te-ai simțit bine acolo. Nu imbraci de doua ori aceeași rochie dacă a trebuit să te tragi de poale pentru ca ți se ridica, la mers, până la buric. Ocolești oamenii care te fac să te simți prost, sărac sau mărunt. Cu casa la fel. Îți cumperi una, după ani de economisire la sânge, pentru ca alti câțiva ani s-o faci sa merite să o numesti ”acasă” . Schimbi mobilă, perdele, gresie; repari instalații, consulti cataloage și vezi c-a apărut ceva nou, mai frumos, și o iei de la capăt : economisești, cumperi, repari. Dacă esti norocos, obții rezultatul scontat și te alegi cu locuinta visurilor tale. Dacă te paşte paguba, parchetul începe să scârțâie, caloriferul e fântână arteziană, covorul nu se încadrează in peisaj, cade gresia… și o iei de la capat. De-aia e bine să nu te grăbești. Graba strică treaba, doar știi! Dacă tot ai reusit sa îți iei casă, investește in ea, o singură dată și bine. Te știi cu capul in nori și uiti des sa închizi chestia aia care se numește robinet? Alege pardoseala rezistenta la apa.  Ai pisică cu apucături de maimuță? Alege perdele pe placul ei, care sa indemne la cățărat, dar alege-le cu grijă, să nu ți le facă cu model din prima săptămână. Cum?  Aaa, ultima perdea atârna ca leșinată pe șină fiindca n-ai găsit dimensiunea potrivită și a trebuit  s-o scoți ca te impiedicai de ea, și să-ți pui ziar in geam? Rău ai făcut, puteai să apelezi la specialiști, te alegeai gratis cu o tivire  la perdea si foloseai ziarul la un sendvis, ceva… . Mda, știu, m-a făcut mama dătător de sfaturi savante. Ce? Cum de stiu atâtea , ce experiență am? Pai mie când mi-a rupt pisica perdeaua n-aveam ziare in casă și am pus folie de aluminiu. Și dup-aia mi-am luat ziare ca să am de sendviş. De ce mama naibii râzi? Tu știi câte am tras cu casa mea? De-aia dau sfaturi, ca să nu faci ca mine și in loc de acasa să te trezești in balamuc.  Să nu te lovești noaptea, în drum spre budă, cu capul de raftul suspendat de soacră-ta, cu poza ei pe el. Să nu te împiedici de marginea covorului care începe brusc și se termina subit , când calci tu mai relaxat pe el. Sa nu-ți scârție parchetul când vii noaptea pe furiș de la o băută și s-o trezească pe nevastă-ta cea cu chef altfel decât al tău. Cum ce sfaturi dau? A, nu ți-am spus nimic concret? Du-te mă nene la Diego si ia-ți de-acolo lucruri durabile și confortabile. Ce? Cine-i Diego? Știi ce, cred că-mi răcesc gura de pomană, nu te mai învăț nimic! O să-mi pun sfaturile în aplicare la mine acasă! Hai pa ca esti enervant! Ce? Dacă știu un magazin de covoare mișto? Normal ca sttiu, despre ce ti-am vorbit până acum? !? Io-te colea:

5996285597838-laminalt-padlo-woodstep-glamour-extra-10mm-15700-wenge-mocombo-enterior-01

Ce? Tu ma intrebi de covor si eu iți arăt parchet? Știam eu că-mi pierd vremea cu tine…. .

 

Acest articol a fost scris pentru proba cu numarul 3 din competiția Spring Superblog  2016

Subscribe
Notify of
guest
20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sweet & salty
8 years ago

Funny

tink3rbe11
8 years ago

:)) cu asa designer mai-as incerca si eu norocul…nostim dar cu gust.

fata veselă
8 years ago

De obicei nu citesc posturi scrise pentru SuperBlog dar al tău m-a captivat și m-a făcut să râd dis de dimineață! Bravo, ține-o tot așa. ?

Poteci de dor
Poteci de dor
8 years ago

Eheeiii, sunt şi amuzată şi convinsă. Foarte, foarte bine scris!

HopeLess
8 years ago

Fain… designer de interior! Cred ca ti-ai ratat cariera… 😉
P.S. Imi place imaginea aleasa!
P.P.S. Mult succes si la aceasta proba!

HopeLess
8 years ago

:)) Ok, stiu la cine sa apelez cand am nevoie. 😉 Cu mare drag!!

Adriana
Adriana
8 years ago

Deci tu faci, clar, terapie cu noi. Parcă imi vine sa dau bir cu fugitii, cand vad cata relaxare. Splendid! As fugi la cumpărături..pe loc..

Bursucel
8 years ago

😆 Mi-ai adus aminte de Baba Ioana! 😆

Bursucel
8 years ago

Să știi că mi-era dor de ea. Deh, mi-a intrat la suflet odată… 🙂

Bursucel
8 years ago

Nush cum, dar fix pe ea mi-am închipuit-o dând sfaturile. Și din vreme-n vreme așezându-și nodul la broboadă. Babă-babă, da’ cochetă! 😆

Mihaela Spânoae
Mihaela Spânoae
8 years ago

Cu siguranță ți-ai greșit cariera :))) Felicitări, ești super bună!!!!!