Clocitorul

Curcanul unui gospodar din satul vasluian Buda a uimit pe toată lumea de când se crede… curcă. Mai exact, pasărea s-a apucat să clocească ouăle depuse de partenera sa.
“Stă pe ouă peste 48 de ore, fără să mănânce, fără să bea apă. Mi-e frică să nu moară, aşa că o dată la două zile vin eu şi-l iau din cuibar şi îl hrănesc”, spune Ion Irimia, proprietarul curcanului. Pasărea nu a spart până acum nici un ou.
07-curcan_3f37c8224f
Sursa: Libertatea.ro

De parca ar fi singurul mascul care sta cu zilele si cloceste oua… .Sunt unii care nu se ridica de pe cuibar decat ca sa faca un drum pana la birt sau pana la buda, daca nu stau deja in Buda. Si rar, foarte rar, isi sparg ouale.E-adevarat, nu toti scot pui, asa cum probabil va face curcanul cu pricina, dar niciunul nu se-agita . Meseria de clocitor presupune calm, perseverenta in ale statului-degeaba, si oua. Cel putin doua oua(daca e mascul; femelele pot sta la clocit si fara ele). Asa ca, ce-i asa de special la curcanul asta???? Poate faptul ca-si ajuta consoarta… .

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mala
10 years ago

Sa stii ca mi-l place! Un mascul adevarat! Ce snitele bune ar iesi din el!!!

Mala
10 years ago

Sarumina! 😆 Miine licitez un mascul dintr-asta la o alimentara si purced la a prepara minunatele delicii pasaresti!

succesulpe
10 years ago

Au inebunit si pasarile astea!… sau poate o fi de la secolu` asta 🙁

bursucel
bursucel
10 years ago

… poate citești mâine-poimâine despre marșul de emanciparea curcanilor… (nu mai spun de ce fel, că-mi urc minoritatea pe creștet!) 😯