TEST OFICIAL AL SRI. Află dacă poţi deveni spion

Deci: SRI-ul caută spioni! Buuun! Mi-am zis: Oportunitate, ce mai… . Și am trecut la test:

Primele întrebări: cetățenie, vârstă, studii, experiență, bla,bla,bla.

După, se trece la poze. Prima poză: doi oameni se ceartă (sau se-njură doar!?!) într-un tren. Intrebarea: ce faci, conversezi cu călătorii sau stai cu căștile la urechi? Păi cum bre să stau cu căstile la urechi? Sunt atent la conversație, că așa își face un spion treaba nu? Cască urechile la ce zice unu’, bagă la cap ce raspunde vecinu’, dacă se iau dup-aia la bataie să știe cine a dat primu’ cu bâta! Stau cu castile la urechi, răspund.

A doua poză: un autobuz cu niste copilași: unu’ doarme, altul urla, vreo trei stau cuminței pe locul lor, soferu’zbiară sau cască, nu mi-am dat seama. Și întrebarea: Ce evoca imaginea de mai jos? Copilărie, viteză, transport, ordine, veselie? Care veselie? Zici c-au plecat la război, aud eu cu urechea mea cum urlă ăla micu’de nu se vede în poză, că-i pe partea cealaltă, dar pun rămășag pe gâtu’ meu că-i în autobuz! Transport, zic.

Intrebarea urmatoare: Câți pasageri erau vizibili în autobuz? Vedeți ,v-am zis io ca mai era unul, dar e invizibil! Vizibili, ăh? 5! Păi cum să pleci la drum cu 5 pasageri? Cine i-a permis șoferului să plece cu 5 vizibili ? Și Ăia invizibili cum au urcat? A, acum mi-am dat seama, vizibili din punctul de vedere al spionului, adica aia care trebuie monitorizati. 5,răspund.
Care sunt cei mai importanti factori care v-ar motiva sa lucrati in SRI? Nu vă mai plictisesc cu variantele oferite drept posibile răspunsuri. Urla un glas în capu’ meu: SALARIUL! SALARIUL! SALARIUL! SALARIUL! Aleg: Posibilitatea de a învăța și a face lucruri speciale.

Iar poze! 5 de data asta! Mă uit ca un bou la ele, întrebarea de deasupra zice :In care din ipostazele de mai jos vă regasiti cel mai bine? Într-o imagine e unu’ în genunchi (nuuuu, ce naiba, nu ma duc io la ăia să-mi tocesc pantalonii), in alta e un Rambo (nuuuu, nu umblu io cu arme, dacă mă-mpușc din greșeala)… . În fine, aleg poza în care unu sau una stă tolanit(ă) pe un scaun între niste monitoare.

Next: Care din descrierile urmatoare vi se potrivesc cel mai bine? Aleg prima optiune, nici nu mai citesc restu’Ș să înteleg, să interpretez, să găndesc!

Poza nouă: două masini ciocnite, un Stop, ambulanța, magazin… a plecat poza!!!! Aoleuuu, ce mă fac dacă n-am observat ce trebuia ??? Intrebari: Cate masini erau? 2, răspund! Pe naiba, erau 4: salvare, poliție si două -accidentatele! Las așa, două.
Urmatoarea: Ce număr ați identificat pe ambulanță? Păi era scris clar: 12! Cum am reținut? Mă miram de idioțenia ăluia care a facut desenu’, de-aia am remarcat doispele ala!

Urmatoarea: Câte mașini sunt implicate în accident? Două! Două! Două! Câti martori sunt interogați de polițist? Unu, o femeie, numai muierile fac accidente pe drumuri cu sens unic,nu tre’ să fii spion să-ți dai seama că ăla care a coceput testul are masina bușită de nevastă la fiecare săptămână… .

Cate victime apar in imagine? Una, una, una! Jubilez deja, ce bine că n-au întrebat ce se vindea în magazin la momentul impactului, n-aș fi știut să răspund… .

Unde a avut loc impactul? VALEU,CUM UNDE? Ah, credeam că mă-ntreabă de oraș, țară ,de-astea! Pe o stradă cu sens unic, era un mare stop acolo, l-am vazut cu ochii mei, să mor io! Nu era sens giratoriu, că nu se-nvartea niminea pe-acolo, în afară de aia doi care făceau un șmen în fata magazinului, chiar langa semnul STOP.

Felicitări!

Vârsta, pregătirea profesională, abilităţile şi trăsăturile de personalitate relevate de răspunsurile dumneavoastră v-ar putea recomanda pentru o carieră de subofiţer specialist în cadrul SRI.
OAU! Sunt bun de spion! Extraordinar! Mă duc să-mi depun repede cv-ul, să nu-mi ia altu’ locul. Bine, probabil o sa le fie greu să gasească pe cineva la fel de perspicace, atent la detalii și cu ureche fina … . Nu-mi mai merge imprimanta, așa c-o să-l scriu de mână. Unde naiba mi-am pus pixu’? Am scris ceva ieri, un numar de telefon, ba nu,o adresă. Ieri? Nu, nu ieri, ieri nici n-am fost acasă, am fost la spital să-mi dea ăia niște calmante, că m-am enervat din cauza pixului pe care mi l-a furat vecina cănd a venit marți să-mi ceara doua cepe. I-am facut babei și reclamație la politie pentru pixul ăla, ca era amintire draga de la fosta, care m-a părăsit, de-am vrut să-mi tai venele … . AH, am găsit și pixu’ era langă colile de scris,e pus acolo de vreo 5 luni. Va las, mă duc sa-mi scriu CV-ul, mă fac spion! URRRRRAAAA!

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Diana şi Dan
11 years ago

Ei, da ! Când ştii că eşti spionat de proprietarul unui asemenea pix, zău de nu-ţi vine să faci fel de fel de ghiduşii numai pentru a fi băgat în seamă… 😀 😀 😀 !

Diana şi Dan
11 years ago

Dacă dăm şpagă, te faci că nu ne vezi ?

Mihaela El Wageeh
11 years ago

:))Tare! Da’ le gasesti unu si unu subiectele…

Mihaela El Wageeh
11 years ago

cred si eu:)) ce mai, esti originala se vede cu ochiu’ liber…

soaptainimii
11 years ago

imi place, comic. Felicitari! 😉

succesulpe
11 years ago

Eu nu mai vorbeste cu tine de-acu …

succesulpe
11 years ago

Daca te faci spion nu mai scrii pe blog 🙁

succesulpe
11 years ago

Oricum ramai sub o observatie atenta

succesulpe
11 years ago

banu, scriitura mea este mai apasata si dreapta pe cand a ta este mai zglobie si mai inclinata spre gluma

oferte de televizoare
9 years ago

Ahaa, its nice dialogue on the topic of this piece of writing here at
this blog, I have read all that, so now me also commenting at this place.

Ana
Ana
8 years ago

Super taree! Am murit de râs :)) Și eu tot subofițer specialist am ieșit la test :)) Am căutat ce înseamnă și am dat peste articolul tău