Mașină nu mai înseamnă de mult timp doar motor, patru roți și volan. Astăzi înseamnă siguranță, economie, confort, autonomie, eficiență

 

Mișcare, perpetuare, evoluție – cam așa am putea defini viața. Când spun viață, nu mă refer neapărat la ansamblul fenomenelor biologice care caracterizează evoluția ființelor vii, la om. Nici natura nu rămâne aceeași, în funcție de intervenția umană sau… divină, apar tot felul de hibrizi de plante adaptate unui anumit tip de climă, cu productivitate îmbunătățită și rezistență sporită la boli și dăunători. În general, cam tot ce ne înconjoară evoluează. Presupun că sunteți familiari cu sensul cuvântului evoluție (modificare treptată a calității spre un nivel superior). Dacă v-aș cere să-mi spuneți un domeniu neatins de briza evoluției, care ar fi acela? Poate îmi veți răspunde într-un comentariu, până atunci însă, pot să vă spun eu că unul din domeniile unde evoluția își spune cuvântul din ce în ce mai pronunțat (datorită permanentei necesități de mobilitate) este industria auto. Să ai mașină personală e deja o banalitate iar evoluția (efect al acestei nevoi de mobilitate) industriei de profil este vizibilă cu ochiul liber, o vedem nu numai în varietatea mașinilor din traficul românesc și de prin alte țări, ci și la târgurile de profil.

 

confort

 

Dacă acum nu foarte mulți ani mașină însemna motor, patru roți și volan, astăzi, mașină înseamnă siguranță, economie, confort, autonomie, eficiență. N-aș vrea să generalizez dar, dacă ar trebui să dau un exemplu care să ilustreze ce spun, acest exemplu ar fi, cu siguranță, Honda CR-V Hybrid. De ce? Pentru că pare, de departe, unul dintre cele mai bune modele Honda, iar asta nu o spun eu ci piața, modelul CR-V a fost până de curând cel mai bine vândut SUV, iar faptul că acum a fost lansat modelul Hybrid nu face decât să ilustreze perfect definiția cuvântului evoluție.  În spatele sistemului hibrid 2.0 i-MMD stau ani de cercetare pe care clientul Honda, cumpărătorul, fericitul nou posesor de CR-V Hybrid nu-i conștientizează poate, dar îi simte în fiecare minut petrecut în acest model și în fiecare kilometru parcurs cu el. De ce? Ce are în plus tehnologia Honda Hybrid față de a celorlalți producători de automobile? Intrați pe link, ei știu cel mai bine să-și promoveze produsul. Ce pot eu să fac e să visez că, la un moment dat, voi avea la îndemână o asemenea bijuterie cu design modern, gândit pentru a spori eficiența aerodinamică, cu spațiu interior generos, cu scaune rabatante printr-o singură mișcare, cu… să vă mai spun? Ar trebui să mă opresc, nu-i așa?

 

confort

 

De ce credeți că ne este folositoare o astfel de mașină? Cum mi/ne-ar face viața mai ușoară? Well, făcând abstracție de faptul că am avea la poartă, în garaj sau în parcare o mașină de ultimă generație cu un design ce fură privirile, beneficiile posesorului sunt nu numai estetice ci și practice: un astfel de autoturism este ușor de condus iar costurile de întreținere (combustibil, consumabile) sunt accesibile oricui, mai ales că bateria nu necesită încărcare, acest lucru se face automat (motorul termic angrenează motorul generatorului, deci nu vom fi nevoiți să căutăm stații de încărcare și alte prize). Este concepută ca mașină pentru uz zilnic, mie, presupun că și ție, celui care citești, ne va prinde bine s-o conducem atât în oraș, în trafic aglomerat, pe străzi înguste sau prost întreținute, cât și în afara lui. Indiferent de distanța pe care o am de parcurs sau de fluența traficului, prefer oricând o mașină silențioasă și bine izolată fonic, uneia care fornăie și zornăie din toate încheieturile sau greu de manevrat și stăpânit în condiții climaterice și de carosabil speciale, pentru că, până la urmă, a avea o mașină nu înseamnă doar să ai cu ce te deplasa, ci să ai cu ce te deplasa în siguranță. Mașină, cum spuneam, nu mai înseamnă de mult timp motor, patru roți și volan, astăzi, mașină înseamnă siguranță, economie, confort, autonomie, eficiență. Când îți vei cumpăra una, exact astea ar trebui să fie criteriile pe care să-ți bazezi alegerea; fie că o folosești ca să ajungi la serviciu, să mergi la cumpărături, să-ți duci copiii la școală sau pentru a călători la sfârșit de săptămână, aceste criterii sunt importante pentru că viața ta, a celori dragi ție și confortul vostru sunt importante. Dacă așezi lângă aceste criterii o Honda CR-V Hybridvei vedea că acesta este modelul pentru care ar trebui să optezi pentru binele tău fizic și psihic, și atunci când ești la volan, și atunci când ești pasager.

Tu ce părere ai despre noul model Honda? Îți place?

 

Articol scris pentru proba cu numărul 26 din competiția Superblog 2019 pentru sponsorul Honda.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments