Indiferent de prețul hainelor pe care le porți, ca să fii frumoasă trebuie doar să ai atitudinea necesară și să-ți conturezi un stil

 

De multe ori, punem semnul egal între cuvintele modă și eleganță. Totuși, moda nu înseamnă numai atât, așa cum nu înseamnă nici doar podium, forme perfecte și prețuri exorbitante. Moda înseamnă mai degrabă atitudine, stil, bun gust, naturalețe poate și un pic de extravaganță. Le putem avea toți, pe toate? Cu o oarecare naturalețe ne naștem cu toții, atitudinea diferă de la om la om în funcție de starea psihică, mediu în care trăiește, vârstă, iar stilul ni-l creăm singuri, conștienți sau nu, și-l tot schimbăm de-a lungul vieții; bunul gust ni-l educăm în funcție de ce ne place. Dac-ar trebui să indic o persoană care îngemănează tot ce poate însemna modă, aș face-o fără să clipesc: Jennifer Lopez.

De ce Jennifer Lopez? Femeia asta e unică nu doar prin ce a reușit să facă de-a lungul carierei sale ci și prin fiecare simplă apariție. Fie că e pe scenă, pe un ecran sau pe stradă, nu poți rămâne indiferent. Nu duce lipsă nici de frumusețe fizică, nici de atitudine, nici de naturalețe, nici de bun gust. În ce mă privește, felul în care se îmbracă poate fi luat drept reper al direcției în care evoluează moda. Da, veți spune, evident că poate, la banii ei… Acum ceva ani aș fi spus la fel. Binențeles că-i elegantă, sexi, curtată de toți marii designeri să le poarte creațiile vestimentare, dar cine ne împiedică pe noi, celelalte, să fim la fel? Banii? Nu, banii nu mai sunt demult un impediment în calea eleganței. Avem la îndemână mii de magazine, fizice și online, din care ne putem cumpăra produse vestimentare demne de orice vedetă de Hollywood la prețuri acceptabile. Evident, depinde doar de noi să le alegem pe cele care se mulează pe personalitatea noastră, în care să nu ne simțim stingheri, actori în filmul altora. Fie că porți o rochie glam cumpărată de pe internet sau una de la o casă de modă renumită, nu uita că tu ești unică, tu dai valoare acelei rochii, nu prețul ei contează. Poți străluci, așa cum o face Jennifer Lopez, și într-o ținută de mii de dolari și într-una de 999 de lei.  Haideți să vă arăt niște fotografii, unele luate de pe Pinterest, altele de pe Answear.ro. Vă las pe voi să vă imaginați dacă Jennifer ar fi mai urâtă, mai lipsită de succes sau personalitatea ei ar avea de suferit dacă s-ar îmbrăca în haine ce ne sunt accesibile ca preț nouă, majorității.

 

stil vestimentar accesibil       stil vestimentar accesibil          still vestimentar accesibil

Nu știu cât a costat rochia pe care-o poartă J Lo, dar rochia și încălțările de mai sus costă fix 779,80 lei. E scump? E ieftin? Sunt frumoase, urâte? Cum ar arăta Jennifer în ele? Hai să mai facem un exercițiu:

stil vestimentar accesibil   stil vestimentar accesibil    stil vestimentar accesibil

489,70 lei. Atât costă cele trei produse: rochia 149,90, paltonul de damă 219,90, poșeta 119,90.  Dacă i-am cumpăra lui Jennifer o pereche de pantofi și o umbrelă, am cheltui maximum 999 de lei (livrarea e gratuită, nu vă faceți griji în privința ei). Credeți că ar fi mai puțin deșteaptă, sexi? Dimpotrivă, ar fi mai bogată, tocmai a economisit pe cele 5 produse cumpărate câteva mii de dolari.

Un ultim exemplu, poate?

 

stil vestimentar accesibil       stil vestimentar accesibil   stil vestimentar accesibil

 

79,90 lei rochia, 79,90 lei tenișii. Cât mai poate costa un cardigan și o poșetă care să întregească o tinută asemănătoare vedetei noastre? Încă 300, 400 de lei? Ar fi vedeta noastră altfel decât e purtându-le? Pun pariu că nu, așa cum pot pune pariu că și tu ai putea fi la fel de atrăgătoare ca Jennifer Lopez, indiferent de prețul hainelor pe care le porți, ca să fii frumoasă trebuie doar să ai atitudinea necesară și să-ți conturezi un stil. Pentru că, vezi tu, pe stil și atitudine nu poți agăța niciun preț, oricâte zerouri ar avea el în coadă.

 

Articol scris pentru proba cu numărul 20 din competiția Superblog pentru sponsorul Answear.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments