Ce este, de fapt, o agenție de turism? Cum o cauți pe cea mai bună, cum o alegi, dintre alte zeci, pe cea care să-ți ofere o vacanță de vis?

 

Vacanțe perfecte. Există oare în realitate sau doar în pliantele agențiilor de turism?  Ce este, de fapt, o agenție de turism? Cum o cauți pe cea mai bună, cum o alegi, dintre alte zeci, pe cea care să-ți ofere o vacantă de vis? Îmi pun întrebări cam multe, nu? Presupun că și tu, ca și mine, îți dorești un concediu în care odihna să se îmbine armonios cu o ambianță plăcută, în care prețul plătit pentru cazare să reflecte realist confortul oferit, în care peisajul înconjurător să-ți bucure sufletul și să-ți satisfacă dorința de a cunoaște locuri fantastice. Este așa ceva posibil? Înclin să cred că da, dac-ar fi să ne ghidăm după ce spune Google, cel întru-toate consultat, oricare ne-ar fi dilema. El, cel atoateștiutor, are sute de răspunsuri pentru fiecare căutare. Fie că vorbim de bilete de avion sau de cazare, este imposibil să nu găsim ceva pe măsura bugetului sau pretențiilor noastre dacă folosim sintagma potrivită.

 

Ce este, de fapt, o agenție de turism?

Pe scurt, definiția unei agenții de turism sună cam așa: persoană juridică care vinde, în calitate de intermediar, servicii turistice (cazare, transport, agrement, etc.) Evident, o face către consumatorul final, turistul.  Pare simplu, nu? Pare, tocmai de aceea avem în România câteva mii de agenții. Pe cele active însă, le putem număra pe degete. Active în sensul de cunoscute, evident. De ce oare? Pare o afacere bună: nu trebuie să investești mare lucru, nici măcar un sediu fizic nu e absolut necesar, în zilele noastre un site poate susține cu succes o astfel de afacere, trebuie doar un pic de energie și un dram de timp timp să alcătuiești un portofoliu de oferte tentante și apoi nu-ți rămâne decât să aștepți clienții. Să fie oare atât de simplu? Mai mult ca sigur, nu! Ca să vezi că nu e simplu, întreabă-l pe Google: scrie, de exemplu, cazare Brașov iar el îți va oferi 7.960.000 rezultate. Acum… hai să fim serioși, Brașovul o fi el ditai județul, o fi el locul unde alergăm să ne dăm dura pe zăpadă sau să ne-ascundem de zăpușeala verilor, da’ n-are atâtea locuri de cazare. Deci? Care-i șmecheria, de ce ne-am ales cu un asemenea răspuns și cum facem ca din toate milioanele alea de rezultate să mergem fix pe linkul care să ne aducă vacanța perfectă? Nu-i mai simplu să apelăm la o agenție de turism care să ne scutească de căutări?

 

Cum alegem o agenție de turism care să nu ne dezamăgească?

Toți căutăm servicii mai bune de turism pentru vacanțele noastre. Unde le găsim, însă? În pliante sau prezentările de pe siteurile de turism totul e roz, deseori, la fața locului… nu mai e așa. Pentru că e intermediar, ai crede că agenția de turism nu prea are mari responsabilități în privința asta, și poate chiar așa și e, nu-i agentul vinovat că igrasia a pus stăpânire pe pe peretele hotelului X, că mâncarea de la restaurant are gust de detergent sau că toaleta din camera 12 din același hotel s-a înfundat. Nu, agentul nu e vinovat de toate astea, dar el, ca și hotelul, va pierde un client și s-a ales cu un feedback care se va regăsi în cele 7.960.000 de rezultate ale lui Google. Alege, deci, agenția care îți oferă detalii despre locul și produsul care te interesează, despre ce anume intră în prețul pe care-l vei plăti, compară cu oferta altor agenții, optează pentru varianta de cazare potrivită ție, nu te mira că nu ai all inclusive la hotel de două stele și întreabă agentul turistic despre facilități și gradul de confort de care vei beneficia înainte de a achiziționa un serviciu sau un pachet de servicii. Slavă Domnului, ai de unde alege, și locuri în care să mergi, și agenții care să-ți ofere vacanța perfectă. Uite, eu îmi văd vacanța perfectă cam așa, ca în poza de mai jos:

 

turism

Ce v-aș recomanda?

Nu prea multe: un pic de răbdare, mai ales cu voi înșivă atunci când puneți la cale planul pentru o vacanță perfectă; alegeți locația în funcție de facilitățile pe care vi le doriți și întrebați la care dintre ele aveți acces fără costuri suplimentare, informați-vă în privința transportului către destinație, pe perioada vacanței și la întoarcere (există și agenții de turism care oferă servicii de închirieri auto, pe platforma AZ-Turism veți găsi un astfel de serviciu în curând). Pe scurt: informați-vă. De preferință, înainte de a pleca în vacanță. Și, ca ultimă recomandare: fie că optați pentru o agenție de turism sau mergeți pe cont propriu, fie că vă îndreptați spre munte sau spre mare, bucurați-vă de fiecare minut. Lăsați grijile, supărările, stresul, savurați fiecare secundă.  Vacanțe plăcute!

 

turism

 

 

 

Articol scris pentru proba cu numărul 17 din competiția Superblog pentru sponsorul AZ-Turism

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments