Cum alegem corect gelul de duș pentru copii?

 

Pielea unui bebeluș este foarte delicată. De aceea, pentru a o proteja de iritații este necesar să alegem cu cea mai mare atenție produsele necesare îngrijirii ei.
Cu siguranță că, în momentul în care plecăm la cumpărături pentru cel mic ne înarmăm cu foarte multă răbdare și ne informăm corespunzător. Dar, chiar și așa, putem să fim influențați de etichetele frumoase sau de textele care încearcă să ne convingă ba că produsul are un miros incredibil, ba că este foarte sănătos.

Ce trebuie să știm despre produsele destinate îngrijirii celor mici

Pentru a alege cât mai bine produsele cosmetice destinate îngrijirii celor mici, este important să ținem cont de următoarele:

Mai puține produse de îngrijire, mai multă protecție!

Pediatrii recomandă ca îngrijirea corporală a copiilor să nu presupună utilizarea unui număr mare de produse cosmetice. De regulă, un gel de duș pentru bebeluși care poate fi utilizat și pentru îngrijirea părului este suficient. Este necesar să ținem cont de acest lucru deoarece prea multe produse pot distruge bariera protectoare a pielii, făcând-o vulnerabilă în fața factorilor cu care va intra în contact.

O listă de ingrediente mai scurtă, mai multă încredere!

Dacă lista de ingrediente de pe gelul de duș pentru bebe, de exemplu, pare că nu se mai termină, atunci ar fi bine să evităm să îl achiziționăm. Un număr mare de ingrediente, pe care de cele mai multe ori nu avem de unde să le cunoaștem, poate ascunde substanțe nesănătoase, care ar putea afecta pielea sensibilă a copilului.

● Ingrediente naturale, mai multă siguranță!

Este bine știut faptul că produsele de îngrijire, atât cele pentru copii, cât și cele pentru adulți, nu ar trebui să conțină substanțe chimice. Cum pielea bebelușilor este mult mai sensibilă, este absolut necesar să se opteze pentru geluri de duș, săpunuri și șampoane din ingrediente naturale. Ar fi ideal dacă acestea s-ar încadra în categoria produselor bio deoarece acestea sunt atent verificate astfel încât să fie 100% sigure.

Cum alegem corect gelul de duș pentru copii

Pentru a ajuta pielea micuțului să fie hidratată și pentru a o proteja este important să luăm în calcul toate cele menționate mai sus. De asemenea, este recomandat să nu ne lăsăm influențați de parfum, unul prea puternic semnalând, în mod normal, prezența unor substanțe iritante.
Un gel de duș pentru copii trebuie să conțină doar ingrediente naturale, dintre care cele mai bune sunt: mușețelul, gălbenelele, uleiul de măsline, extractul de nalbă etc.

Bio Alchimia – geluri de duș bio special concepute pentru pielea delicată a copiilor

Experții în îngrijire corporală Bio Alchimia recomandă ca, pentru a avea grijă de pielea delicată a copilului, să se aleagă un gel de duș fără parabeni, creat din ingrediente alese cu cea mai mare grijă.
Pentru hidratare optimă se poate opta pentru un gel de duș pentru pielea uscată, cum ar fi cel conceput de prestigiosul brand Alkemilla Eco Bio Cosmetics.
Însă, dacă pielea bebelușului este extrem de sensibilă, extractele de mușețel, gălbenele, helichrysum și păducel, alături de uleiul de măsline extravirgin din Toscana, aflate în compoziția gelului de duș conceput de Biofficina Toscana, vor curăța blând și vor relaxa cu parfumul lor natural, transformând băița într-un moment deosebit.

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Corina
5 years ago

Multumesc mult pentru recomandare!