Monoxid de carbon, benzen, azot, dioxid de sulf, plumb. Fiecare dintre acestea, luate împreună sau separat, ne afectează echilibrul biologic. Fie că vorbim de plămâni, ficat, inimă sau ten, poluarea pare să fie în ultimile decenii inamicul numărul unu al umanității. Nu e de mirare că speranța de viață a scăzut vertiginos pentru cei ce trăiesc în marile orașe iar ritmul de îmbătrânire al populației s-a accelerat. E-adevărat, peste tot în lume se investesc miliarde pentru reducerea poluării: stații de epurare a apei, tehnologii din ce în ce mai avansate pentru filtrarea aerului; la fel de multe miliarde însă (China și India cheltuiesc, anual 3500 de miliarde de dolari) se cheltuiesc și pentru tratarea bolilor care apar urmare a expunerii îndelungate la aer ploluat. În timp ce marile organizații internaționale caută soluții pentru reducerea poluării, companiile producătoare de alimente, medicamente, cosmetice își îndreaptă liniile de producție către latura eco, bio sau cum vreți s-o numiți. Laboratoarele marilor companii, toate, au bugete speciale pentru îmbunătățirea produselor lor cu ingrediente naturale care să combată efectele poluării; așa a apărut și noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100% naturalegamă de produse cosmetice produsă de Farmec, gamă care are ca target combaterea efectelor poluarii urbane asupra tenului.

 

Aslavital Mineralactiv combate efectele poluarii urbane asupra tenului sensibil.

 

Prima gama românească creată pe baza argilei 100% naturale, provenită din Munții Pădurea Craiului, asta este, de fapt Aslavital MineralactivCe are în plus această gamă și nu o au celelalte? În principiu, plusul îl găsim la beneficii: hidratarea, detoxifierea tenului și protejarea sa împotriva efectelor stresului urban, regenerarea celulară naturală. Cum? Datorită inspiratei asocieri între argila provenită din munții Piatra Craiului, Cobiodefender-ul EMR și a complexului Ferulan, mai pe românește un regenerator fizic plus un agent antistres și unul dintre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți. Beneficiile terapeutice și cosmetice recomandă gama Aslavital Mineralactiv ca fiind indispensabilă unui ten agresat de poluarea din marile orașe.

Personal nu folosesc produse cosmetice decât dacă și când simt că am nevoie. Cum trăiesc într-un oraș însă, sunt conștientă că îngrijirea tenului este importantă nu numai pentru a-mi păstra aspectul tânăr, ci și pentru a avea un ten sănătos. Folosesc Apa micelară cu argilă pentru față, decolteu și gât, apă care, pe lângă faptul că îndepărtează urmele de machiaj, îmi lasă tenul curat și pregătit pentru al doilea produs cosmetic pe care-l folosesc, produs din aceeași gamă: Fiole de regenerare celulară. Nu, nu este un moft, este o necesitate, credeți-mă, după… ceva ani și expunerea permanentă a tenului la frig-cald-poluare, un astfel de produs este absolut necesar pentru eliminarea toxinelor din piele și creșterea elasticității ei. Iar faptul că după folosirea celor două produse amintite pielea mea rămâne netedă, curată (nu e necesară clătirea nici după folosirea apei micelare nici după folosirea serului) și pregătită pentru o nouă zi mă face să cred că într-adevăr, argila chiar are puteri miraculoase. A, mai folosesc și Crema hidratantă antipoluare SPF10 și… cam atât. Gama are însă, din ce știu eu, 15 produse, toate bazate pe miraculoasa argilă din Munții Piatra Craiului, și o găsiți disponibilă în magazinele de brand Gerovital şi Farmec, în magazinul online www.farmec.ro, dar și în hypermarketuri, supermarketuri și magazinele de specialitate din țarăN-ar strica să încercați unul din produse, s-ar putea să vă prindă bine, mai ales dacă aveți un ten sensibil și expus zilnic factorilor de poluare, ten care are nevoie de detoxifiere și remineralizare. Să vă spun un secret? Produsele nu numai că au prețuri decente comparativ cu altele care se vor similare, dar sunt și superioare calitativ celor venite de peste mări și țări.

Voi ce produse Farmec folosiți? Din care gamă? Și dacă da, de ce? Cum vă protejați tenul de poluare? Cum combateți efectele poluării asupra tenului? Știți ceva mai bun decât produsele din gama Aslavital Mineralactiv? Care vă este ritualul de îngrijire al unui ten expus zilnic poluării din marile orașe?

 

Articol scris pentru proba cu numărul 21 din competiția Superblog.