Revelion cu sarmale și vise

Salata boeuf, sarmale, friptură, dans, artificii, zăpadă, șampanie ieftină, urări. Cam asta înseamnă Revelion pentru mine de vreo două’j de ani incoace, ani în care repet, obsesiv aproape, același ritual. În care ritual sunt, grație faptului că stau la curte, gazda unei hoarde de prieteni puși pe distracție puerilă și mari amatori de bucate tradiționale pentru care stau în bucătărie ore în șir.  Și frigul! Frigul acela care-mi îngehață inima și-mi vine s-o dau naibii de petrecere, să-mi bag picioarele-n el de An Nou și să mă bag sub cea mai groasă plapumă inventată vreodată și să ies de sub ea când vremea-i numai bună de-o fugă la mare. Nu și anul acesta, no sir! Anul acesta, ca un adevărat blogger de travel ce sunt, am ales un Revelion in Africa de Sud: căldurică, safari, plimbări în aer liber, biltong de vită, boerewors, orez galben și blatjang cu aromă de caise pe masa de revelion, stropit cu amarula cream. De ce? Pentru că anul acesta Christian Tour are oferte speciale Revelion. Și dintre toate ofertele de Revelion Christian Tour, am ales să plec într-un sejur care mă duce în îndepărtata, mirifica Africă de Sud. De ce?

De ce Revelion în Africa de Sud?

Răspunsul e simplu: pentru că este ceva ce mi-am dorit dintotdeauna: să văd sălbăticia la ea acasă: Insula Focilor, plaja Boulders cu ale ei colonii de pinguini și Parcul Național Kruger cu cei doi Five; lei, bivoli, rinoceri, elefanți, țestoase plus o duzină de alte animale pe care le voi vedea în habitatul lor natural. Cei 352 de kilometri de-a lungul graniței cu Mozambicul și 64 de kilometri lățime ai lui Kruger m-au convins să las salata mea de Beouf și să uit de sarmale. Evident, faptul că în program e și o vizită la Cape Point, locul unde Oceanul Atlantic dă binețe celui Indian m-a convins fără drept de apel, nu mi-a mai trebuit altceva! Cireașa de pe tort, Canionul râului Blyde cu cele trei Rondavele (stâncile acelea cu formă de casă care veghează valea), va fi locul de unde cu greu voi lăsa aparatul de fotografiat din mână, unde-mi voi limpezi mintea cu peisajele mirifice, unde voi admira natura în forma ei nealterată, unde-mi voi umple sufletul cu liniștea sălbăticiunii doar pentru a o amesteca mai apoi cu trepidația aglomerațiilor urbane africane.

Petrecerea de Revelion? Parcă nu mai e atât de importantă, nu? După ce mi-am bucurat ochii lăsându-i să se piardă agale printre atâtea peisaje mirifice, după ce-am admirat Johannesburgul, versiunea africană a Vegasului, orașul în care grandomania, comfortul și kitsch-ul s-au întâlnit doar pentru ca eu, turistul și bloggerul de travel, să rămân mut de uimire, eleganta petrecere de sfârșit de an de la  Protea Hotel Fire & Ice Johannesburg Melrose Arch by Marriott 4* mă va face să  pășesc cu zâmbetul pe buze în noul an. Biltongul de vită, o cupă de șampanie și cele patru stele ale hotelului mă vor face să uit de toate revelioanele în care m-am „distrat” în bucătărie în aburii măncărurilor doar pentru ca, mai apoi, să ies la -20 de grade să văd împreună cu ceilalți un foc de artificii anemic, anost.  Singura mea dorință la miez de noapte,acolo, în Africa de sud, va fi ca în fiecare început de An Nou descopăr un alt ungher de lume. Să văd, în prima zi a fiecărui An Nou oameni, locuri, peisaje cum am putut vedea până acum doar în revistele de travel și în broșurile agențiilor de turism. Promit ca la fiecare plecare spre o destinație nouă să nu-mi lipsească din bagaj entuziasmul, curiozitatea și dorința de a continua să visez.

revelion                          revelion

Să visez?!? Tocmai mi s-au lipit sarmalele, miroase a fum în toată casa! Mi-au stricat sarmalele frumusețe de vis! Așa-mi trebuie dac-am plecat singură de Revelion în Africa de SudVă las, invitații încep să apară și eu încă-s în bucătărie. Nici măcar un amărât de duș n-am apucat să fac! O fi luat oare Vasile artificii?  Chiar așa, el pe unde-o fi? Vasileeeeeeeeee!

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 19 din competiția Superblog 2018.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments