5 întrebări pe care să ți le pui atunci când vrei să cumperi un scaun de masă pentru bebeluși

Dacă a venit și în viața ta momentul în care trebuie să cumperi un scaun de masă pentru bebe, probabil că deja ești confuz. Varietatea de oferte de pe piață este atât de mare încât poate face întregul proces destul de descurajant.

Dar nu trebuie să te lași asaltat de varietate, ci trebuie să abordezi altfel situația! Tocmai de aceea, am pregătit o listă de 5 întrebări pe care să ți le pui înainte să cumperi acest articol de importanță majoră în creșterea copilului tău!

 

  • Este bebe pregătit pentru un scaun de masă?

 

Atunci când micuțul tău poate sta în funduleț și mănâncă hrană solidă – de obicei între 4 și 6 luni – este timpul să aduci un nou obiect de decor în bucătărie: un scaun de masă pentru bebeluși. Poți privi această achiziție și ca pe o oportunitate de a aduce un plus de culoare locului.

 

  • Este ușor de utilizat?

 

Cel mai important lucru pe care să-l ai în vedere atunci când vine vorba despre ușurința în utilizare este următorul aspect: cât de ușor poți să-l introduci și să-l scoți pe bebe din scaun. Înainte de a cumpăra un scaun de masă, nu ar strica să arunci și prietenilor care au copii următoarea întrebare: ce le-a plăcut cel mai mult la scaunul pe care l-au achiziționat pentru copilul lor?

Atunci când ești în magazin sau cauți online, caută acele scaune cărora le poți opera tăvița cu o singură mână. Uită-te și la curele, pentru a observa dacă sunt simplu de încătărămat și de desprins. Ar fi de reținut faptul că bebe va învăța cum funcționează centura, și va încerca să o scoată ori de câte ori are ocazia. Pentru a-l menține în siguranță, cel mai bine ar fi să aibă în dotare o centură cu un sistem de prindere în 3 sau 5 puncte.

 

  • Este confortabil?

 

Bebelușul tău va sta ceva timp în acest scaun, în fiecare zi. Deci este recomandat să ai în vedere aspectul confortului. Dacă bebe e un pic mai mărișor, analizează cât de mult spațiu oferă scaunul de masă.

În același timp, urmărește ca scaunul să fie bine căptușit, pentru un plus de confort. Un suport pentru picioare este, de asemenea, un mare plus.

  1. Este ușor de curățat?

Aici e aici. Bebelușii sunt bine cunoscuți pentru stilul lor dezordonat de a mânca. Tocmai de aceea trebuie să ai în vedere cât de ușor este de curățat scaunul de masă după un festin…murdar. Cele mai multe dintre ele sunt confecționate din materiale ușor de curățat. Dar un plus de atenție trebuie acordat modului în care perna și rama se îmbină – imaginează-ți un scenariu care implică măr și biscuite. Cu cât mai puține cusături și îmbinări, cu atât mai bine.

O caracteristică tot mai des întâlnită la scaunele de masă pentru bebeluși este „tava în interiorul tăvii” – cu alte cuvinte, tăvița este detașabilă, permițând curățarea ei în chiuvetă sau în mașina de spălat vase.

  1. Dispune de toate dotările de care ai nevoie?

Vei muta scaunul de colo-colo? Poate îl vei lua din spațiul de depozitare și îl vei muta până la masă și înapoi? În acest caz, caută unul dotat cu roți, care să poată fi blocate.

Dacă nu dispui de prea mult spațiu, poți căuta o variantă pliabilă, care îți oferă un avantaj mai mare atât pentru depozitare, cât și pentru mobilitate – poate îți va fi mai ușor să îi dai de mâncare acasă la bunica.

După ce ai parcurs aceste întrebări, îți recomand să arunci un ochi pe Miababy®. Vei găsi o ofertă variată de scaune de masă pentru bebeluși, pregătite să răspundă cu brio întrebărilor de mai sus. La Miababy® vei găsi scaunul de care ai nevoie, pentru ca atât bebe, cât și tu, să vă bucurați mai mult de momentele petrecute împreună la masă!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments