Constructii și… constructie

I love shopping! În traducere liberă, în cazul meu, asta ar însemna cam aşa: îmi place să arunc banii pe fereastră cumpărând chestii absolut nefolositoare. Bine, nu mereu, hai să nu generalizez, de exemplu mă chinui de vreo două luni să-mi cumpăr o cană din care să-mi beau cafeaua (da, cană, nu ceaşcă).  Şi n-am reuşit încă. Ba intru în magazin şi uit pentru ce, ba nu-mi place niciuna, ba amân cu bunăştiință cumpărarea uneia. La capitolul cumpărat haine nu mă întrece nimeni la probă şi viteza cu care scot banii din buzunar că deh, mi-s femeie şi n-am niciodată suficiente cârpe cu care să mă gătesc. Singura dată când pur şi simplu m-a îngrozit ideea că voi da bani aiurea cumpărând ceva total nepotrivit a fost atunci când, împinsă de nevoie, am intrat într-un depozit de materiale de constructii.

Vreo 40 de minute m-am uitat ca curca-n lemne la rafturile pline cu saci de… ceva-uri cu denumiri de nave spațiale. Altă jumătate de oră m-am uitat ca mâța în calendar la nişte role imense de cabluri pentru instalatii electrice (nah, aveam lista-n mânã cu produsele ce trebuiau cumpărate, dar toate cablurile erau albe sau negre, nu tu un roz, nicio dantelă, niciun briz-briz, nimic!). Altă juma’ de oră am căutat un reprezentant al depozitului care să mă lumineze. Evident, l-am găsit. Şi când l-am găsit, ghici ce, l-am întrebat cu glas cristalin: Cam de care cablu ar trebui eu să aleg, pe cel alb-alb sau ăla alb care-i mai scump decât celălalt care-i tot alb?  Evident, am plecat fără să cumpăr nimic. Aia a fost singura dată când mi-aş fi dorit să fiu măritată şi să-l trimit pe individ la asemenea cumpărături.  Bine, mi-a trecut repede, îmi iubesc prea tare independența, nu m-aş mărita doar de dragul de a avea cine să-mi cumpere instalatii sanitare şi alte materiale pentru amenajari interioare mai ales acum când am atâtea pe cap (dacă nu v-ați prins încă, îmi construiesc o casă, de-aici nevoia de materiale pentru structura si fundatie, de cabluri, de tamplarie PVC şi alte de-astea necomestibile dar mâncătoare de bani).

Sãtulă să tot bat oraşul cu tot cu periferie în lung şi-n lat în căutare de materiale al căror raport calitate-preț să fie corect (m-am lămurit repede că nu-s în stare, deşi toți cunoscuții mă invadaseră cu sfaturi, sugestii şi recomandări) am luat la pas virtual marele şi sfântul internet. Şi l-am scotocit până am găsit soluția salvatoare şi de bani, şi de timp, asta fără să ignor calitatea produselor achiziționate, dimpotrivă. Cum care soluție? Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro Eu le-am spus ce-mi trebuie, ei mi-au dat exact materialele de trebuință la prețuri mult mai mici decât cele văzute când bântuiam printre rafturi. Am avut parte, în afară de consultanță specializată în alegerea celor mai bune materiale, de transport gratuit şi prompt al acestora. Singura problemă pe care-am avut-o din cauza celor de la vindem-ieftin.ro a fost că George, inginerul constructor pe care l-am angajat a rămas mut de uimire: nu se aştepta ca o femeie să fie în stare să cumpere  acoperisuri, tencuieli decorative şi ciment.  Bine, problemă e mult spus, îl plac pe George şi mă bucur că l-am impresionat cu abilitatea mea de cumpărător avizat in materie de… materiale de construcție (sper să nu mă pârâți, mai ales acum că m-a invitat la o cafea).


……..

Construcția casei e aproape gata, grație materialelor cumpărate la cel mai bun preț de pe piață şi livrate prompt de site-ul de brokeraj de pe care le-am cumpărat, dar și conceptului unic pe care ce-i de la vindem-ieftin.ro l-au pus în practică cu mare succes.

materiale de constructii

Între timp însă… am început o altă construcție: între mine şi George se înfiripă ceva serios. I-am destăinuit până și cum am reuşit să cumpăr materialele şi mi-a zâmbit blând. Ştia deja şi tocmai asta l-a impresionat, faptul că n-am aruncat banii pe fereastră şi i-am ales pe cei mai buni să-mi furnizeze materialele de construcții. Să vă mai spun că mai am un pic şi-l cer de bãrbat?

 

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 5 din competiția SpringSuperblog 2018

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments