Seară de gală

In 10 decembrie am fost la Gala SuperBlog.

Prima Gală la care am participat, deși n-am concurat în competiția cu iz de creativitate și gust de Vinarte în combinație cu brânzeturi Delaco.

Gala a găzduită anul acesta de Hotel Arc de Triomphe Nu e primul, și nici ultimul probabil, hotel în care intru. Absolut meritate cele patru stele de pe plăcuța de la intrare. Personalul amabil, ambientul plăcut, camerele spațioase, curățenia și… minibarul ( 🙂 ) au fost, mai mult ca sigur pe placul tuturor participanților, nu numai al meu.

Gala… a fost magică. Am întâlnit oameni frumoși, talentați, prietenoși. Pe mulți dintre ei îi citeam de ceva timp. Pe unii i-am intervievat, pe alții îi știam din edițiile SuperBlog trecute. De văzut însă, în acea seară i-am văzut pentru prima oară: Claudia Pătrașcu-  organizatoarea competiției și gazdă perfectă, Radu Țuglea, Emil Călinescu, Daniel Botea, Olimpia Săpunaru, Adrian Găinaru… sunt atât de multe nume încât mă tem că tot aș uita pe cineva chiar dacă aș continua menționările numelor. Toți bloggeri, pasionați de blogging, participanți cu ștate vechi în această competiție de creativitate. Nu știu câtă creativitate pe metru pătrat, cuvânt sau literă a existat în competiția din această toamnă, cert e că sponsorii au apreciat, fiecare în stilul/interesul lui, articolele scrise pentru ei și le-au premiat în biscuiți, cărți, pliante, bani și vouchere, fiecare după buget, cum-ar-veni.

Vedeți voi, pentru că n-am fost parte din competiție mi-am permis să observ la rece atât sponsorii cât și concurenții. Și, sincer, unii sponsori au fost tare nașpa, la fel cum și unii dintre concurenți au fost de-o creativitate… nulă. Cum, la fel de sincer, unii sponsori au fost… normali și unii concurenți absolut geniali la capitolul creativitate.  Dar asta înseamnă competiție, nu? Subiecți luați laolaltă ca fiind egali în calități și cernuți până rămân cei mai buni. Sau cei mai rezistenți la efort, stres, etc. Nu dați cu parul, nu insinuez nimic, dar știți bine că orice clasament este rezultatul unei sume de calități și eforturi depuse. Sau nu? Vă dau voie să mă contraziceți!

Până în secunda în care am intrat pe holul hotelului am avut senzația că mă voi simți atât de prost în mulțimea aia de necunoscuți încât voi face val-vârtej-stânga-mprejur.  Well, n-a fost deloc așa!

Am asistat la premiere ( așa am putut asocia multe fețe cu numele unor bloguri prin care trecusem), am ascultat mulțumiri și ceva umbre de nemulțumire bine pitite între cuvinte, am aplaudat… na, ca la o festivitate de premiere.

Ce-a urmat? Păi.. degustarea de Branzeturi cum se… cuVinuri oltenesti, organizată de Asociația Bloggerilor olteni  și DictionarCulinar.ro.

Vin și brânză. Brânză cu vin??? Sincer, habar n-aveam că poți asocia un vin c-o brânză. Brânză am mai mâncat, vinuri am mai băut. Bine, nu vin cum a fost acela. Cramele Vinarte, Corcova si Avincis- brânza Delaco. Șase soiuri de vin, șase feluri de brânză. Sincer, din vinuri, am gustat două. Să mă pici cu ceară dacă-mi amintesc numele vreunuia. Din cele două, unul roșu mi-a plăcut, acum că mă iut la poze îmi dau seama că s-ar putea să fie Soare de la Vinarte cu o textură ușor aspră și aromă de… știți cum mirosea? A butoi. A Cramă. Ați intrat vreodată într-o cramă? Mirosul acela de lemn umed amestecat cu aroma strugurilor pe care bunica îi ținea atârnați de grindă, până iarna târziu? Neee, nu știți voi de-astea, sunteți prea tineri. Boon! Cu ocazia asta am învățat cum se ține paharul cu vin: de picior! Nu glumesc! Il ții de picior ca să… nu știu de ce :p

Cât despre brânza care a însoțit vinul… era o crema de brânză. Nu-s prea sigură, de vină e… vinul, chiar era tare, un sfert de pahar de Cabernet Sauvignon din 2012( Soare de care vă spuneam) nu-i chiar așa usor de ținut de picioare de un nebăutor. Ce zici? Vinul nu se ține de picioare? Nu, dar paharele cu vin da. Și pe, și de picioare. Vreți să vă descriu combinația în 3 cuvinte? Mai vreau vin! 🙂

gala

Nu vă mai povestesc cum a fost restul Galei. Vă mai spun doar că am învățat niște pași de dans noi (am avut profesori excelenti pe la 3 dimineața!), am avut o colegă de cameră tare drăguță, partenerii de ieșit la fumat au fost pe placul meu, conversația- la fel, muzica super, cafeaua-super, hotelul excelent, organizatorii SuperBlog- super drăguți-amabili-frumoși. Cam mulți de super? Normal, doar vorbim de SuperBlog!

Ne revedem în primăvară!

 

Acest articol nu a fost scris cu intenția de a face reclamă cuiva. Este doar un semn de mulțumire pentru seara minunată pe care am petrecut-o între prieteni.

Fotografiile aparțin lui Daniel Botea

 

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Christian
Christian
7 years ago

Si poza cu tine tinand paharul de picior unde e? 🙂

Radu
Radu
7 years ago

M-aş fi aşteptat să-ţi placă Dessert-ul de la Corcova, dar deh, fumatul prelungit cere sacrificii (asta în caz că nu l-ai gustat).
Foarte fain Cabernet Sauvignon-ul acela, aş zice că e un vin împlinit. Mă bucur că te-am cunoscut şi offline!

Călător prin viață
Călător prin viață
7 years ago

Ai fost senzație la microfon :))