Semnal

Să stai “la țară” e o încântare.  Mă rog, spun asta din punctul de vedere al omului care se duce două zile pe an şi dup-aia… pleacă la oraşul oraşul lui zgomotos.
O încântare deci. Aer curat, căldurică, papa bun, companie plăcută… tot tacâmul. Nu, nu chiar tot. Că vine vremea să-ți foloseşti mobilul. Băi nenicule, se duce dreaq toată încântarea. Dispare. Devine mică-mică încântarea, de n-o mai vezi decât în imaginația ta bogată. Şi pe ea, pe încântare, şi pe semnalu’ companiei de telefonie a lu’ Peşte Prăjit.
În cazul meu, Peşte Prăjit e Vodafone. Companie serioasă,  cu oferte fantastice. La 5-6 euro îți dă nea’ Vodafone giga, minute şi SMS-uri să-ți pui şi-n cap, să vorbeşti până te ustură limba şi faci băşici la deşte tastând.
Fie că stai “la țară” sau la oraş, beneficiezi de aceleaşi oferte, la aceiaşi bani, că Vodafonu’ nu discriminează. Singura problemă, mică-mică, e că, dacă stai la țară, poți să-ți faci mega-ofertele Vodafone sul şi să ți le bagi în partea dorsală, că oricum n-ai semnal. O, ba da, ai. În mijlocul satului şi în vârfu’ gutuiului. Şi, cu un pic de noroc, s-ar putea să meargă şi conexiunea la internet. Da’ îți trebuie un copac mai înalt. Merge şi pe acoperiş, cu condiția să stai tot în centru. A, şi între sobă şi pat, cu condiția să fie iarnă şi soba caldă.
Nu, nu e vorba nici de un sat prin munți. Vorbesc de un sat dintr-o zonă turistică, zonă perfect plată, fără dealuri care să stea în calea săltărețului semnal. Şi nu vorbesc de o companie abia lansată, ci de una de top, cu vechime pe piața de profil, care se laudă cu numărul de abonați şi calitatea serviciilor oferite.
Ştiu, de vină e clientul. Sau telefonul neperformant. Sau condițiile meteo. Şi gutuiul care şterpeleşte semnalul când ți-e lumea mai dragă. Sau orice şi oricine altcineva în afară de Vodafone. Că doar n-o fi el responsabil. Nu! El vinde servicii de telefonie. Dar nu-ți poate garanta şi servicii decente. Că nu-i el vinovat că tu stai la dreaq  în praznic şi vrei să vorbeşti la mobil şi să stai pe Facebook toată ziua.
Din contra, Vodafone tocmai la binele tău s-a gândit când ți-a dat semnal rahitic şi cu palpitații.
Da, la binele tău, țărane! Câmpul geme de buruieni, găinile scurmă după o boabă rătăcită şi tu stai în gutui? Dă-te jos şi pune osu’ la muncă, lasă dreaq internetu’. Că n-ai. Adică ai, da’ pe hârtie.
Cum ziceam, fă oferta sul şi îndeas-o în… buzunar. Îndeas-o bine, poate rămâi vreodată fără hârtie igienică. Sau mută-te la oraş, dacă vrei şi tu o conexiune decentă. Cine dreaq te pune să stai la aer curat? Marş la poluare şi aglomerație, acolo ai semnal,  nu la dracu’n praznic, în satu’ mă-tii!
Mulțumesc,  compania lu’ Peşte, că-mi faci favoarea de a-ți fi client!

Subscribe
Notify of
guest
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Adn de Femeie
Adn de Femeie
7 years ago

Pai tre sa umbli cu antena după tine. Și faimosul rds face figuri. Și face în oraș. D-Apoi la sat. N-Ai semnal, ai viața 😛
Lasă naibii facebook-ul și treci la vorbe cu oamenii din jur. Nu or avea ei butoane de like, dar e mai ciui așa.
Prinde bine o cura de detoxifiere online. Apoi trimite articolul pe pagina Vodafone :)))

Jurnalistul Somer
Jurnalistul Somer
7 years ago

Posibil să n-aveți relee pe acolo, ceea ce-i de bine, în sensul că sunt mai puține radiații, sau cel puțin așa știam eu, că radiază drăcoasele alea dă releuri… 😀

Poteci de dor
Poteci de dor
7 years ago

Îţi trimit la găleată nişte semnal mioritic?
Da tocmai ei, care se laudă cu semnal şi-n peşteri?

Poteci de dor
Poteci de dor
7 years ago

M-am prins. Da io ziceam de mioriticul meu, din ăsta de mărjinime.

Renata
Renata
7 years ago

Da unde e țărica asta? Eu am avut semnal și-n vârf de munte, și-n pădure… Adică așa cred, că nu prea dau telefoane din sânul naturii.

Anida Lasto
Anida Lasto
7 years ago

De-a râsu’ plânsu’. M-am distrat copios!

Christian
Christian
7 years ago

Poate aveau si aia vreo „dracarie” in priza care iti bruia semnalul. 😀