Nu mai e niciun secret, ne-am mutat cu toții vietile pe Facebook. Suntem supărați? Ne e dor de copacul sub care făceam pipi când eram mici? Ne doare un deget? Ne-am supărat pe soț, pe viață, pe aerul respirat? Vecinu’ face zgomot? Îi scârțâie patul? Pute cineva in autobuz? A întârziat tramvaiu’? Îți cade părul? Nu-i nevoie să ne plângem cuiva anume, putem pur și simplu să postăm pe Fb. Cu cât e statusul mai plin de patos, cu atât ne trece mai repede necazul și vine altul. Că astea vin in valuri. Nepoftite. Neașteptate. Exasperante.

Dacă prietenii din listă nu sunt receptivi la necazurile noastre, postăm in grupuri.

Slavă Domnului, facebookul e plin de grupuri. Dorul are grupuri: dor de casă, dor de tine, dor de mamă, etc. Te doare? Durerea e grupată și ea: durerea sufletului, durerea unei pierderi sau… pur si simplu durere. N-am gasit niciunul pentru durere de cap, dar sigur n-am căutat bine, tocmai pentru că durerea nu-mi dădea pace.

Dacă a dat peste tine pioșenia sau o tragedie iar la biserică e-nchis, nu intra in panică! Intră pe Fb și adresează-i-te direct lui Dumnezeu. Are pagină până și el! Nu vrei să apelezi direct la el, ți-e teamă că are de făcut ceva important și ți-e jenă să-l deranjezi? Nu-i nimic, iți stau la dispozițit Sfântul Nectarie, Sfântul Vasile, până și Sfântul Duh.

Simți că ți se apropie sfârșitul? Nu-i bai! Porțile Raiului și Flăcările Iadului sunt la dispoziția ta. Ce zici? O să-ți dai duhul, crezi că-i de stat la coadă pe-acolo și tu n-ai timp de pierdut? Nu, stai liniștit, grupul cu pricina e deschis oricui și nu are decat 13 membri. Un singur like și ești intrat pe lumea cealaltă.

Mno, nu ești nici pe moarte, nici nu vrei să te rogi, dar ești supărat că ăla de la etajul 3 face nuntă azi și tocmai ce-au aterizat nuntașii cu muzicanții aferenți să-l ia de-acasă, exact când tu plănuiai să asculți Mozart în surdină și să visezi că ești rege, deși pe tron n-ai mai stat de vreo 5 zile din cauză de constipație? Nu-i bai! Poți merge pe Grupul împotriva nunților la scara blocului să-ți verși acolo amarul. Acu’, pe bune, dă-o dreaq de tradiție! Dacă ții neapărat să te însori, fă-o în pădure! Nu deranja vecinii! Sau ții neapărat să afle tot cartierul că ai pus mâna pe Maricica și nu mai tre’ să vă intâlniți pe-ascuns ca să… una-alta?

Vedeți, intr-un fel sau altul, viața cu tot ce e-n ea, inclusiv cu noi, oamenii, s-a mutat pe Fb. Poze, torturi, animale, sentimente. Tot. Ne-am mutat cu toții. De la mic la mare. De la prost la deștept. De la nebun la… nebun. Și încă mai sunt locuri disponibile. Că-i mare grădina. Ograda. Curtea. Și au și ele pagini.

ne-am mutat cu toții