Divorț

Divorțul anului s-a decis ieri, printr-un referendum. Rezultatul, incredibil pentru  unii, îngrijorător sau îmbucurător pentru alții, a lăsat cu gura căscată o lume întreagă. „Vinerea neagră”, „Brexit”, „out of Europe” sunt hashtagurile care domină azi rețelele sociale. Dintr-o dată  fotbalul nu mai e la putere, deşi ar fi trebuit să fie rege zilele astea. Dincolo de comentarii răzbat unde de îngrijorare. Europa se micşorează,  Marea Britanie e din nou pe cont propriu.
Ce va urma? O nouă criză? Cine va urma? Cine mai vrea să iasă pe uşa europeană? Cine va profita de această iesire? Britanicii au votat, e dreptul lor să părăsească o uniune care nu pare să le aducă beneficii prea multe. Pentru asta se fac alianțele de orice fel, nu de dragul de a te afla în treabă ci pentru a obține avantaje. Mai este UE o uniune avantajoasă? Se pare că da, Turcia încă mai vrea să intre. Şi o va face rapid, acum că s-a eliberat un loc. Dar dacă mai iese cineva, pe cine băgăm? Rusia o vrea, oare?
De obicei, divorțații işi refac viața după o perioadă.  După o perioadă neagră, zbuciumată. Rămane să speram că va fi scurtă pentru ambele părți.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments