Scurta poveste de iubire

Parada. Politicieni. Ninsoare. Stegulete. Coroane de flori la monumente. Am avut o Zi a Romaniei cu de toate. Ca o saorma iesita din mainile unui maestru bucatar. Sau nu e bucatar ala care face saorma? Ce conteaza, e mancare, deci din punctul de vedere al mancatorului, cel care o face e ,in felul lui, bucatar. Si din bucatariile televiziunilor a iesit cate ceva. Mai cu bun-gust, mai de prost gust, toate si-au umplut programele cu diverse emisiuni, care mai de care mai impanate, mai rumenite. Toate au sarbatorit, cum au stiut ele mai bine, romanul si Romania. Romania o stiam cu totii dar  ieri mi-a parut mai frumoasa.Si romanii mi s-au parut altfel. Familii frumoase, povesti de succes, oameni care au invins in lupta cu viata, toti laolalta mi-au dat senzatia ca avem o tara frumoasa, daca o privim din unghiul bun. Au lipsit  de pe ecrane(sau poate mi-au scapat mie) lamentarile, oamenii care stau cu mainile in san si asteapta pomeni. Dar… cum orice stare de bine are si un sfarsit, nu-mi fac iluzii,o vom lua de la capat astazi si vom vedea din nou Romania noastra cea de toate zilele , iar cea de ieri va ramane, pana anul viitor, doar o amintire. Placuta. Bogata. cu oameni frumosi.

Am spus ceva de saorma??? Pfff, am vrut sa zic fasole cu ciolan, dar le-am incurcat, la ce imbulzeala a fost in jurul cazanelor… . Si romanii care au mancat fasolea au fost frumosi. Pentru ca sunt romani. Si pofticiosi.Si pentru ca sunt putine zilele in care isi permit sa se bucure de o portie de ceva gratis. Pentru ca in restul zilelor trebuie sa munceasca o zi intreaga ca sa-si cumpere un os.

Ne revedem de ziua ta, la anu’, Romanie, cand o sa te iubesc din nou!

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ioana
9 years ago

BIne zici. Ieri televiziunile nu au spus nimic despre crime, violuri și tâlhării. Le-au băgat sub covor pe toate și ce bine m-am simțit 🙂