Autoritatile britanice se gandesc sa realizeze o campanie de informare, menita sa-i opreasca pe potentialii imigranti romani si bulgari, care ar dori sa munceasca in Marea Britanie.
  Unul din mesajele pentru imigranti ar putea fi ca in Marea Britanie nu este usor sa te imbogatesti, in plus, clima este greu de suportat: ploua mult si este foarte frig, scrie afisul de informare.
Iata cateva fragmente din acest mesaj:
“Desi in Bucuresti se inregistreaza uneori -32 de grade Celsius, Bulgaria si Romania au parte de jumatate din precipitatiile care cad in Marea Britanie… Pe coasta Marii Negre, clima este similara celei mediteraneene… In timpului anului, Bulgaria si Romania au parte de mai multe zile senine decat Marea Britanie. In Sofia, media anuala este de 10 ore zilnic in iulie, pe cand la Londra sunt doar 6 ore zilnic. In decembrie si ianuarie, la Londra, soarele straluceste doar o ora zilnic, in medie, in timp ce Bucurestiul are parte de 2 ore de cer senin”.

Autoritatie sustin ca vor in acest fel sa informeze viitorii imigranti despre conditiile pe care le vor intalni aici.
Chiar si asa, scrie Daily Mail, tentatia este foarte mare, deoarece salariul mediu saptamanal in Romania este de 86 de lire sterline, iar in Bulgaria de numai 63 de lire.

61261198Sursa: Stirileprotv.ro

Ar mai fi de adaugat ca programul de munca este de lucru este unul inuman, ca, daca ai implinit 21 de ani poti lua doar 5.93 lire pe ora, daca lucrezi legal beneficiezi de asigurare medicala ,orele suplimentare sunt platite (!) ,patronul nu te va  injura  daca s-a certat cu nevasta-sa acasa si nu te va da afara ca sa-l angajeze pe var’su , mancarea si hainele au cam aceleasi preturi ca in Romania … Alte dezavantaje? In mod sigur te vei lasa de fumat si de baut,asta daca nu cumva castigi la loterie ca sa-ti permiteti sa cumperi tigari si bautura. Femeile lor sunt urate si betive ,dar nu intra in panica, o sa gasesti si unele frumoase , muncitoare  si dispuse (contra catorva lire, sa va ofere cateva clipe de amor nebun) tot din randul strainilor(poti alege ce culoare vrei: alb,negru,galben) .Ploua mult,asa ca daca sperati sa va alegeti cu un bronz natural de Londra nu prea aveti sanse. Si nu prea ninge,decat izolat,deci taiati bataile cu bulgari de zapada de pe lista.Le puteti lasa doar pe cele cu bate sau pumni,daca va aflati intamplator in mijlocul unor conationali manati de streche pe meleaguri britanice. Aaa, si se vorbeste limba engleza!Daca cumva auzi pe cineva vorbind romaneste langa tine ,nu intra in panica ,nu iti joaca mintea  feste, e in mod sigur unul din cei 50000 de romani aflati oficial aici. Ca ceilalti ,adica neoficiali,vorbesc tiganeste sau incepand cu ”baga-mi-as” sau ”sa moara mama”.Poti lucra doar in constructii,agricultura,servicii, reproducere umana sau, daca ai talent, poti sa te faci actor( rolurile cele mai cautate sunt : cersetor  ,cantaret in parc, acrobat la alba-neagra ) ori prestidigitator (din aia cu uite portofelul,nu-i portofelul) . Daca vrei sa fii scamator(adica in loc de portofele sa oprerezi  tablouri), te poti duce in Olanda ,e mai usor. 

Sper ca va vor fi de folos cele spuse,nu va asteptam in Marea Britanie ,asa ca va rugam sa nu veniti, decat in grupuri de cel putin 20. Bulgarii pot veni doar cate 15. Cum de ce? Asa vor muschii mei europeni.