Suleimanu’ zilelor noastre Episodul 1din 2456(mai multe sau mai putine)

Suleimanul zilelor noastre…

Din cauză că mandra de Hurem se uita toată ziua la serial și se visează cadânî, el, Suleimanu’, neavând cu cine să-și petreacă serile reci de toamnă, s-a apucat de fumat, nu narghilele și tuntun cu arome, cum ar fi vrut ea, ci etnobotanice. Scăpat de grija vigilentei sultane, fară posibilitatea de a-și face rost de vreo cadână de ocazie (că erau toate înțepenite în fata televizorului holbându-se la serial, si in plus, rămasese și falit de când cu criza financiaro-economica care-l facuse pe fostul lui șef să-l dea afara din postul de conducere pe care-l ocupase pana acum 3 ani- cam lungă paranteza, stiu, dar așa erau și serile bietului Suleimanu’ fără a lui sultană), deci, cum spuneam, scăpat de vigilența ei, și-a refugiat toata ființa și voința la Pașa-scoțătorul de fum, noul lui prieten cu care se întalnise la un ”centru de reparații de televizoare sparte la vederea consoartei care se uita la Magnificul mai Suleiman ca Suleimanu nostru” centru nou deschis, la care meșterul nu mai prididea cu adunatul televizoarelor de pe trotuarele capitalei . Deci cum ziceam, al nostru erou, împreuna cu Pașa-scoțătorul de fum, trageau de zor, în fiecare seară, până spre dimineata din etnobotanice. Asta până a aflat a lui Hurem… .

S-a înfuriat, binenteles, când și-a vazut perdelele maro de la fumul iscat de Suleimanu’ și al lui amic, dar a liniștit-o el, după ce i-a aplicat un iatagan pe urechea dreapta, astfel convingând-o ca nu el era cauza îngalbenirii perdelelor conjugale ci poluarea din oraș. Așa că propunerea de a se muta împreuna la Istambul în vederea gasirii unui mediu de trai mai bănos a fost rapid acceptată de Hurem, deși în capul ei se înfiripase deja un plan de evadare din serai (care era de fapt o camera de nefamilisti într-un camin, unde aveau vecini gândacii -de- bucatarie-fără aragaz și moliile-fara-de-șifonier)

Așadar, cadâna noastră lua drumul Istambulului în vederea găsirii de amatori de sultane trecute de prima tinerețe, însotită, binențeles, de Suleimanu’ făr’de frică.

Va urma… sau nu,depinde de Kanal D.

Cum? Nu asta-i povestea serialului? Mei, io așa am înțeles-o. Mă rog… am adaptat un pic povestea la condițiile de trai ale telespectatoarei românce devoratoare de seriale turcești. Dacă nu vă convine, n-aveți decât să vă uitați la/în Kanal 🙂

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihaela El Wageeh
11 years ago

:)) cum sa faca asta Kanal D? Pai tu iti dai seama ce tragedie s-ar isca in Romania? Nu, cu siguranta Suleiman Pasa va lumina dupa amiezile gospodinelor in continuare!

Mihaela El Wageeh
11 years ago

:)) si-ar da foc la palarie singuri. Nu fac turcii asta!