Inelele de logodnă au o aură specială în mintea celor care au văzut filme și cereri în căsătorie la viața lor. Momentul în care viitorul mire îngenunchează, în care spune cuvintele magice „Vrei să fii soția mea?” în timp ce îi arată inelul de logodnă sunt pur și simplu momente în care timpul stă în loc.
Toate acestea capătă o altă valență în momentul în care printr-un exercițiu de empatie ne punem în pantofii viitorului mire (da, în cei noi și incomozi).
Pentru că de la distanță, întreg gestul pare magic și ambii viitori miri sunt în extaz, dar puțini își închipuie ce emoții îl cuprind pe cel care inițiază gestul. Și nu e vorba doar de emoția momentului, nu. E vorba de întreg procesul, de planificare, de aranjare, de cumpărare a inelului de logodnă ideal.
Pentru a veni în ajutorul celor care vor trece prin emoții asemănătoare, acest articol dorește să le rezolve măcar dilema alegerii inelelor de logodnă.
De unde să iei inelul de logodnă?
Aceasta este probabil prima întrebare pe care și-o pune cam oricine care trece prin emoțiile viitoarei cereri în căsătorie: de unde pot să cumpăr inelul de logodnă.
După întrebarea cunoscuților și prietenilor deja căsătoriți, se ajunge inevitabil și la mediul online. Locul în care părerile despre serviciile anumitor companii sunt la doar câteva click-uri distanță.
Iar în mediul online vei găsi, cu siguranță, zeci de locuri de unde poți cumpăra inelul de logodnă. De exemplu, în cazul site-ului e-ring.ro, aici ai posibilitatea să îți personalizezi inelul.
Acest lucru este probabil una dintre cele interesante direcții către care se poate duce un viitor mire: în loc să cumpere un inel de logodnă dintr-o vitrină să-l creeze de la zero exact cum își dorește.
Iar pentru a crea un inel de logodnă de la 0, trebuie să știi care sunt opțiunile tale.
De ce trebuie să ții cont la un inel de logodnă?
Un inel de logodnă are niște caracteristici precise, mai ales că vorbim aici de puritatea materialului bijuteriei și a pietrelor prețioase care o împodobesc.
Mai mult decât atât, un inel de logodnă are niște parametri de care trebuie să ții cont dacă vrei să îl personalizezi. Acestea sunt:
- Tipul de piatră prețioasă
- Dimensiunea pietrei
- Materialul inelului de logodnă
- Puritatea materialului
- Mărimea inelului de logodnă
Desigur, toate acestea sunt înglobate în design-ul total al inelului, care este bazat pe dispunerea pietrelor și pe modul în care este finisat inelul ca formă.
Iar în materie de design, putem avea un inel cu o singură piatră dispusă central, sau cu o piatră principală și două secundare, precum și un inel încrustat cu pietre prețioase.
Dintre pietrele prețioase pe care le poate alege viitorul mire, inelele de logodnă cu diamant sunt cu siguranță printre cele mai populare, însă poate lua cu siguranță în considerare și pietre precum: safirul, rubinul, smaraldul, topazul sau ametistul. O combinație inedită poate fi un inel de logodnă cu safire și diamante, de exemplu.
Materialul inelului de logodnă este în general aurul, însă pentru un efect elegant și pentru o diferențiere de verighete, mirele poate alege aurul alb, care oferă o strălucire aparte bijuteriei.
Modul în care le combină este exact la alegerea sa, însă un magazin online precum e-ring.ro îi oferă expertiza unui maestru bijutier care să îi creeze o versiune de probă computerizată, pentru ca viitorul mire să vadă exact ce cumpără, înainte de achiziția propriu-zisă.
Cine a zis că online e mai simplu a avut, și de această dată, dreptate!