BANI vs TIMP

A trecut  și Black Friday. Aî prins sau nu vreo reducere din-aia SF? Ti-ai cumpărat gadgetul viselor la preț de neegalat? Felicitări, acum ești mai fericit. Sau nu ești?

Căutăm fericirea în lucruri. De cele mai multe ori o și obținem. Și după ce avem lucrul, ne dăm seama că nu-i suficient pentru a fi pe deplin fericiți. Și ne dorim altul, și altul, și tot așa. O mașină, o casă, un televizor, mobilă, mâncare. Mereu avem nevoie de câte ceva. Suntem mereu în căutarea unei soluții pentru a ne mări confortul, de a-l aduce la cote maxime. In timp ce tu alergi după lucruri, anii se scurg.

Ai mașină, ai casă, mobila o schimbi periodic doar pentru că cea veche nu mai e la modă, ai însă din ce în ce mai puțini ani de trăit. Și intri în panică. Nu mai vrei televizor nou, nici telefon ultimul răcnet, nici în casa pentru care te-ai dat de ceasul morții s-o obții nu te mai simți bine. Vrei altceva. Vrei să trăiești. Vrei altfel de fericire.

Îți faci un inventar și găsești doar lucruri pentru care nu ai plătit doar cu bani ci și cu ani. Ani în care nu ai avut timp să te bucuri de viață. Ani în care te-ai măcinat pentru confort, nu și pentru viață.

Viață? Adică? Doar ai o familie, copii, casă, ai plantat și ceva pomi. Ai făcut cam tot ce se spune că trebuie să faci într-o viață. Dar de ce oare, dacă ai făcut tot ce era de făcut, nu ești mulțumit? Ce mai vrei?

Fericire? Ai avut-o când ți-ai cumpărat lucrurile, când ți s-au născut copiii, când ai fost în concedii. Nu-i suficient?

Nu? Vrei timp? Vrei dragostea, atenția celor din jur? Ei bine, află că și ei sunt ocupați. Caută aceleași lucruri care ție nu-ți mai oferă acum nicio bucurie. Și ei au nevoie de case, de televizoare, de mașini. Nu și de oameni. De oameni vor avea nevoie abia când lucrurile nu vor mai putea aduce timpul înapoi.

Te șimți bătrân, neputincios și lipsit de timp? Chiar ești! Asta e o realitate pe care n-o poți ignora. Singurul lucru pe care-l mai poți face acum și care i-ar face pe alții mulțumiți, este să apari cât mai puțin în peisajul plin de dorință de lucruri. Îngroapă-te în amintirile tale, dormi în nefericirea ta, lasă-i pe cei tineri să alerge în voie după lucrurile de care au nevoie. Ascunde-te după ușa de stejar pentru care ai muncit un an, încuie-te în casa pentru care ai muncit 30, uită-te la știri la televizorul care te-a costat câteva luni, calcă pe gresia pentru care ai plătit alte câteva.

Asta e viața ta. Sau a fost. Sau va fi.

Ne amăgim. Lucrurile nu costă bani. Costă timp.

V-ați cumpărat ceva de Black Friday? Cât timp ați economisit?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Spanoae Mihaela
Spanoae Mihaela
7 years ago

Cat de adevărat…. frumos spus… Felicitări draga mea!!!???

Aliosa
7 years ago

Buna seara !
Poza cu PISICUTA e superba ! 🙂
Felicitari ! 🙂
La mine ” Black Friday ” se desfasoara si DUMINICA ! 🙂
Sincer, am ECONOMISIT si eu BANI si TIMP !!! 🙂 🙂 🙂
Mersi pentru LIKE ! 🙂
Weekend placut ! 🙂
Aliosa 🙂