Ambiance, cel mai…cel

Are premiera programată pentru decembrie 2020 . Se desfășoară pe o plajă  suedeza , aceeași pe care Ingmar Bergman  a filmat o parte din The Seventh Seal. Ca să-l vezi integral vei avea nevoie de vreo 30 de zile.

Nu, nu este nici parc de distracții, nici mall, nici complex rezidențial. Este un film. Unul experimental. Cu siguranță cel mai lung din istorie. Deocamdată, daca te mănâncă curiozitatea, poți vedea trailerul. Care trailer are… 72 de ore. Personal am văzut văzut vreo… 10 minute. Nisip, apă, umbre, un deal și doi actori. Unul îmbrăcat in alb, celălalt in negru. Muzică de fundal cu accent dramatico-depresiv. Joc de scena lent, fără replici.  Responsabil pentru asta este Anders Weberg, care își prezintă creația ca fiind ”o poveste în care spațiul și timpul se întretaie într-o călătorie ireală, dincolo de locuri”. Ireală este, cu siguranță, din moment ce actorii nici nu țipă, nici nu se atacă cu tancuri, aruncătoare de grenade sau topoare.

Să prevestească oare Ambiance viitorul cinematografiei sau Weberg testează doar rezistența psihica a cinefililor?
Să speram că până in 2020 cinematografele își vor dota salile cu bucătărie, baie și perne pentru că altfel nimeni nu va vedea deznodământul filmului. Și să angajeze pentru fiecare sală o duzina de medici de toate specialitățile, plus alte două-trei de maseori și specialiști în recuperare locomotorie, că de la atâta stat in fund va trebui cinefilu’ să reinvete să mearga.

Vreti trailerul? Io-te colea:

[vimeo 160627722 w=640 h=359]

Pareri?

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aliosa
8 years ago

Pana in 2020, in ” Romania lucrului bine facut ” 🙂 salile de cinema vor DISPAREA !!! 🙂 🙁 🙂
O seara linistita si-apoi un……..
https://youtu.be/V49S9kdTeE8
Aliosa.

Aliosa
8 years ago

Dar daca pana atunci dispar protagonistii, cine-l mai vede ? 🙁