Blog vs credit

Să-ți faci un blog este ușor. Foarte ușor, mai ales că sunt o grămadă de platforme care oferă subdomenii gratuite. Dar atât, doar făcutul  blogului e ușor. Să-l menții viu, să strângi urmăritori e greu, foarte greu. Ca să nu mai spun cât de greu e sa-ți păstrezi cititorii sau să-l convingi pe nea’ Google să-ți aducă vizitatori. E un proces de durată iar felul în care scrii este esențial.

La fel de esențial este și despre ce scrii. Cine m-a numit expert în blogareală? Experiența, zic eu. Și experiența este întotdeauna, în orice, esențială. Pe ea (experiența) o obții in timp, prin munca. O obții ca pe un credit.  Credit în mediul online. Care credit seamănă cu cel din viața reala. Ca și cum ai depune un dosar pentru prima casa.  Sau orice credit bancar. In blogging , dosarul pe care-l depui este  chiar reputația ta ca blogger. Reputație pe care ți-o câștigi scriind constant, corect și urmărind interesele cititorilor tăi, dar și pornirea ta scriitoricească.

Da, sunt unii care-şi fac blog doar pentru plăcerea de a scrie, neurmarind sa câștige reputație, cititori sau foloase materiale (zic ei!). Dar atunci care e rostul? Ocupi în spațiul virtual un loc așa, degeaba? Dupa mine, când vrei sa scrii pentru tine nu o faci în spațiu public( așa cum e mediul online), ci ții  un jurnal ca pe vremuri, pe care-l ascunzi sub pernă, sub sifonier sau in cine-stie-ce-ungher al casei. Când iti da ghes inspirația, transpirația sau supărarea, depeni in el ce-ți trece prin cap, îl închizi şi-l ascunzi.

Când însă faci asta pe un blog, vrei sa fii citit, recunoaște! Şi nu citit odată și pa, ci citit constant. Vrei să fii apreciat, să ți se comenteze articolele și să-ți fie cât mai distribuite. De-aici asemanarea cu un credit bancarCititorului tău i-a placut un articol și revine pe blog în săptămâna urmatoare- asta înseamnă că ți s-a oferit credit. Dacă apelezi la un broker AVBS, deasemeni vei obține un credit, fie ca e vorba de un credit de nevoi personale sau un credit ipotecar.

Dar știi ce spune AVBS? Zice așa:În ziua de astăzi timpul și informația sunt cele mai scumpe. Nu și la noi! Pentru AVBS Credit informarea clientului este principalul nostru obiectiv.”  Informarea deci! Cam asa și cu bloggerul. Tot obiectivul ăsta ar trebui să nu-l piarda din vedere și să-l atingă, măcar din când în când. Și mai zice AVBS: ”A avea brokerul TĂU de credite este un LUX, un LUX care NU COSTĂ!”  Bine spus! Doar că, în blogging, orice lux, orice extravagantă, costă. Costă trafic, pierderi de cititori, pierdere de credit online. Așa că, decat să-ți faci un blog și să nu știi să ți-l menții viu, mai bine ia un credit de la AVBS. La ei nu contează dacă cunoști gramatica limbii române, nu conteaza câtă imaginație și creativitate ai, contează doar să fii corect și să respecți termenele de rambursare. Sau, și mai bine, obține o Franciza AVBS Credit, fă-ți un blog, promoveaza-te pe tine și partenerii tăi și vei avea numai de câștigat.

Uite, eu de exemplu, de ceva vreme scriu pentru concursul Superblog. Dar am uitat, spre rușinea mea, să mentionez partenerii lui:

 • Chic-Elite
 • Comunicate de presă
 • Connect
 • Creadiv
 • Loopaa
 • Mujer
 • PRwave
 • RadioLynx
 • toateBlogurile.ro
 • TVR2
 • Zelist

parteneri-1

Și, cel mai important, sponsorul acestei probe:

AVBS-CREDIT1

 

Acest articol a fost scris pentru proba cu umarul 16 din cadrul competitiei Spring Superblog

Subscribe
Notify of
guest
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ane
ane
8 years ago

Am citit cu placere, desteapta ideea ta. Succes!

mischatz
8 years ago

excelent postul, sa-ti traiasca si sa iti aduca multe credite 🙂
din ce am vazut la superblog, e unul dintre cele mai bune. bafta mai departe!

mischatz
8 years ago

Iti dai seama peste ceva vreme, cand o sa primeasca ceva premii si la discursul de acceptare o sa inceapa cu „Multumesc Comentatoramator-ului pentru ca m-a facut…

mischatz
8 years ago

In felul in care arata un pisoi cu gura plina de pene :))))))
Mie imi pare printre cele mai corecte exprimari a auto-multumirii… 🙂

Aliosa
8 years ago

Salut ” comentatoramator” !
Sincer, ar fi trebuit sa nu postez nici un cuvant la tine
caci nici tu nu ai postat nici un cuvant la mine !!! L) L-( 🙂
Stii de ce fac acest lucru ? 🙂
Pentru ca, esti a cincea persoana la care CITESC o postare despre
” ABVS -CREDIT ”
r dade la care am aflat si pe ceilalti SPONSORI ai concursului SSB 2016 !!! 🙂 🙂 🙂
In rest, articolul este de departe cel mai bun citit de mine pana acum ! 🙂
O spun sincer si dezinteresat asumandu-mi riscul de a-i supara pe bloggerii carora le-am lasat urari de succes in competitia SSB 2016 ! 🙂
Chiar daca nu-ti voi spune ” succes ” , sunt sigur ca vei avea SUCCES ! 🙂
Bafta multa asadar
mai ales ca ai si umor
si chiar de la Dumnezeu mult har,
stimate ” comentatoramator ” ! 🙂
Aliosa.

Aliosa
8 years ago

” PROMISIUNEA-i datorie SFANTA ” 🙂
spune-o vorba din POPOR ,
iar spre bucuria mea neinfranta,
ai indeplinit-o azi cu brio ” comentatoramator” ! 🙂
https://youtu.be/O4Girrb66lY
…………..Pentru PUSTI o fi un JOC
dar, sincer, bate TOBELE cu foc ! 🙂
O zi de JOI cu doar bucurii ! 🙂
Aliosa.

Valentin Anghel
8 years ago

De credit avem nevoie cu toții, fie că recunoaștem sau nu! 🙂
Mulțumim pentru articol!
Mult succes!

anytza
8 years ago

Interesant !