Mulțumesc!

Prietenii adevărați se câștigă cu greu. Și se păstrează și mai greu. Eu am puțini. De fapt, am doar unul. Și sunt un om norocos că-l am. E firav, sensibil, cu mult bun simț și o tonă de altruism. Unul care îmi ascultă gândurile, îmi pansează sufletul și îmi înseninează zilele negre. Unul care-mi înțelege jumătățile de cuvinte si frazele incoerente, De ce? Habar n-am ce-am facut să-l câștig. Nu sunt  un foarte bun ascultător, deși el e. Nu-s nici genul mega-sociabil, el e. Nu-s veselia întruchipată, dar el are mereu o glumă la îndemână ca să-mi descrețească fruntea. Este prietenul meu o persoană fericită? Nu știu, dar cu siguranță e persoana căreia, dacă mi-ar sta in putere, dacă aș fi pentru o secundă Dumnezeu, i-aş darui fericirea deplină. Dar nu vreau să-l amagesc. Așa ceva nu e posibil. Eu sunt eu. Mă pot schimba in orice, numai într-o divinitate nu. De fiecare dată cand vorbim mă schimb. In bine. Dispare pesimismul, gândurile gri se ascund ruşinate, zambetul îmi înflorește pe față. E la mii de kilometri distanță, dar fiecare kilometru  devine ridicol, aproape invizibil. Am senzatia uneori ca-şi ține mâna pe umărul meu N-a avut o viață ușoară. Din contră. Uneori mă mir de unde atata vitalitate, optimism si compasiune pentru semeni. Aș vrea sa-i semăn? Oh, da! Pot oare? Cred ca nu. N-aş fi in stare să alin nici măcar sufletul unei furnici, dară-mi-te al unui om. Dar știu ce pot face. Pot să mă straduiesc din toate puterile să nu-mi pierd prietenul.  Pentru că, așa cum spunea Cicero ”Ce-ți poti dori mai mult decât să ai pe cineva cu care să poți vorbi ca și cu tine însuți? ” Să știi să-l păstrezi, aş răspunde eu. Iar dacă nu știi, sa înveți. De ce mă întrebi despre cine e vorba? Nu te-ai recunoscut? Eu speram ca da, draga mea prietenă. Da, despre tine e vorba, Mihaela! Ți-am multumit vreodata că-mi ești prietenă? Dacă nu, o fac acum: multumesc!

Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
HopeLess
8 years ago

Esti norocos ca ai o asemenea persoana in viata ta cu care poti vorbi ca si cum ai face-o cu tine insuti… Si ea este o persoana norocoasa ca te are, chiar daca tu nu crezi asta…
Toate cele bune amadurora!

HopeLess
8 years ago

🙂 Da.

Spânoae Mihaela
Spânoae Mihaela
8 years ago

Și eu îți mulțumesc pentru atenție, pentru apreciere! Stii….atunci când simți mana cuiva pe umarul tau, îți cresc aripi și îți este mai ușor sa treci peste greutăți și simți că oamenii au nevoie de tine. Mulțumesc pentru faptul că astăzi nu mai uitat….cu toate ca e o zi obișnuită…. Gestul de a îmi aminti ca și eu te simt mereu aproape, mi-au smuls un zâmbet și o lacrimă de fericire. Mulțumesc…..multumesc prieten drag!

trackback

[…]  https://comentatoramator.wordpress.com/2016/02/29/multumesc/ […]