Ploua peste tot

… si pe Fb, si prin ziare , si pe bloguri. Dupa o vara caniculara, s-a dat startul la ploi. Si daca tot ploua afara, ploua si pe net. Ba cu bulbuci, ba mocaneste, ba in suflete. Ca sa nu mai vorbim ca ploua si-n toate pozele pe care le posteaza lumea. Dis-de dimineata, cu ochii mijiti la calculator in incercarea de a citi cate ceva pe blogurile  urmatite, mi-a venit brusc ideea sa ma ridic si sa-mi caut umbrela, sa nu cumva sa mi se umezeasca crestetul capului de la atata ploaie. Da, chiar ploua afara. Si da, e cam frig. Si da, mai trec din cand in cand pe la blogurile voastre, chiar daca nu apas in disperare pe butonul de apreciere. Sunt ca ploaia despre care toata lumea vorbeste azi. Apar cand ti-a disparut tie speranta si dau si cate-un  like cand chiar imi place ce citesc. Bine, mai dau si asa, de incurajare, de racoreala, cand simt ca te straduiesti sa-mi captezi atentia. Sau cand ai reusit sa ma buimacesti cu subiectul pe care eu nu l-as fi gasit, in veci. O fi bine? Habar n-am, dar tu continua sa scrii, asa cum fac si eu. Nu lasa nici o ploicica sa-ti intrerupa elanul, nu lasa lipsa aprecierilor sa-ti afecteze avantul blogosferic, nu te impacienta cand numarul de like-uri e dublu fata de numarul de vizualizari. Asa e si in viata, nu toti cei care te stiu te si vad. Si daca te vad, nu inseamna ca sunt interesati de viata ta. Si daca sunt interesati de viata ta, nu inseamna ca vor sa aiba vreun rol in ea. Si daca au vreun rol in ea, nu-ti poate garanta nimeni ca acel rol e permanent. Asa cum nici ploaia nu e permanenta. Ploua o zi-doua si se opreste. Ca sa lase loc altui subiect.

cum zuceam, nu te impacienta,

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

Plouă iară în zori/Ale noastre cărări/Se vor șterge,/ se vor pierde/…

La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

Ay, ce mă bucur! E și o continuare, dar mi-a fost lene să o scriu!
Ai semințe? Un suc de roșii, ceva?

La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

Am eu un pic de roz! Redecorăm norul de gânduri gri cu rozul meu și picurii tăi!

La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

Bine, tocmai am pus în lădițe roșul și sclipicii! Mama mi-a spus să nu arunc nimic până nu vine și ea. Dacă zici că încă merită, scot roșul și sclipicii.

La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

Bine, o chemasem pe mama că nu mai știam ce să fac. Dacă zici că vii tu, n-o mai chem pe mama, îți dăruiesc sclipiciul și îți fur promisiunea de-a fugi în lume!

La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

Bine, așa să fie! Am un buchet de mentă cu flori liliachii, iubesc un licurici, care cred că ar veni cu mine, am curajul celui ce nu mai poate aștepta!
Un singur lucru mă încurcă! Nu mai sunt sigură dacă un citat ce mă bântuie de dimineață e de Jebeleanu sau nu!
Cel mai fericit lucru e să te sui pe o scară destul de înaltă și să intri în subsoara podului, să-i adulmeci fânul, care nu te minte niciodată, și de acolo să sari în noapte cu o umbrelă, și umbrela să șiroaie până jos de stele, și când ai atins cu picioarele pământul, să fii mic de tot, și să nu mai devii niciodată mare, apoi să chemi mama să te ajute să te ridici.

La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

Jebeleanu, fată? Nu știu ce să zic. Tu știi să faci colivă? Că mâine e comemorarea lui Jebeleanu. Abia după asta hrănim dinozaurii!
:))))

La Fee Blanche - Contesa de Chou-Fleur

Eh, Elegia pentru floarea secerată, soția lui, Florica…

racoltapetru6
8 years ago

Pe la mine nu plouă, încă! Cui trebuie să-i fac reclamație?, și să nu spui că lui Dumnezeu! 😉

fata veselă
8 years ago

Pe la toţi plouă, noroc că mai iese şi soarele! :))