Mini-vacanta cu iz contraventional

S-a dus si 1 Mai. Si-au ramas in urma lui reportajele cu betiile tinerilor nostri si… rapoartele politiei .Unul dintre rapoarte suna cam asa:

”….începând de joi și până la acest moment, polițiștii și jandarmii au aplicat 34.271 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 9,7 milioane de lei.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 24.539 de amenzi s-au aplicat pentru contravenții la regimul circulației rutiere dintre care   278 pentru consum de băuturi alcoolice la volan și 11.616 pentru depășirea vitezei legale”, a mai precizat Dajbog.

1.286 de permise de conducere, reţinute. În aceeaşi perioadă, zilnic, au fost făcute misiuni de cătrepoliţiştii de la rutieră. Au fost reținute în aceste zile 1.286 de permise de conducere, 262 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 305 pentru depășirea vitezei legale. Pe principalele artere rutiere de la nivel național au fost amplasate 420 de radare.Totodată, au fost retrase 505 de certificate de înmatriculare”

”…În această perioadă, au fost desfășurate 14.730 de misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice și s-a intervenit în peste 4.700 de situații de risc pentru siguranța cetățenilor.Poliția și Jandarmeria au fost prezente la 373 de manifestări publice, dintre acestea peste 200 fiind dedicate sărbătoririi zilei de 1 MAI.Prezența în stradă a unui dispozitiv complex de ordine publică a avut efecte directe asupra criminalității. S-au înregistrat mai puține furturi decât în perioada similară a anului trecut, respectiv 56 față de 69, iar numărul de autori de infracțiuni prinși în flagrant a crescut cu 51%.Pentru comiterea de infracțiuni sunt cercetate 405 persoane, dintre acestea 45 fiind reținute și 37 arestate. Au fost depistați 28 de urmăriți național și 4 urmăriți internațional. Spre exemplu, în Constanța polițiștii au identificat trei bărbați pe numele cărora fusese emis mandat european de arestare de către autoritățile italiene pentru comiterea infracţiunilor de ”constituire de grup infracţional organizat, sclavie şi trafic de persoane”. Cei trei au fost prezentaţi instanței, care a confirmat mandatul european de arestare.” Sursa: Evz.ro

Oau! Ce de amenzi! Si cate forte scoase in strada! Scoase de unde? De la naftalina? Sau din starea de letargie? Asa vazuram si noi c-avem o gramada de politisti, jandarmi ,comunitari,etc. , care ies pe ”teren” doar la ocazii speciale, gen alegeri , 1 Mai-uri si alte paranghelii ocazionale. Apropo, s-a dat startul la inscrierile in institutiile de invatamant subordonate Ministerului Afacerilor Interne, asa ca, dragi romani sub 27 de ani, dati navala la meserii exercitate de sarbatori. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments