Ce spune Papa

Căci este adevărat că nu trebuie să reacționezi violent, dar dacă dl. Gasbarri, la care țin foarte mult, spune o grosolănie despre mama mea, trebuie să se aștepte să primească un pumn! Este normal! Este normal!

Unii cred – şi-mi scuzaţi limbajul – că pentru a fi catolici adevăraţi trebuie să fim ca iepurii. Nu. Este nevoie de o paternitate responsabilă”

  …i-a sfătuit pe credincioşi să nu cadă în capcana corupţiei şi a dat propriul exemplu, de pe vremea când era episcop în Argentina. Doi bărbaţi au vrut atunci să-l implice într-o operaţiune de evaziune fiscală – s-au oferit să doneze bisericii 400.000 de dolari, bani neimpozabili, dacă el ar fi acceptat să le dea înapoi o parte din sumă.Ce aş fi putut face în acel moment? Aş fi putut să-i insult şi să le dau un şut acolo unde soarele nu ajunge niciodată. Sau aş fi putut să fac pe prostul. Am făcut pe prostul, le-am spus că aici nu se fac donaţii, că noi nu avem un cont deschis”

„Omul a desfigurat frumuseţea naturii .El a distrus, de asemenea, unitatea şi frumuseţea familiei noastre umane, creând structuri sociale care întreţin sărăcia, ignoranţa şi corupţia”

 „Ar trebui să privim fiecare copil ca pe un dar ce trebuie primit, preţuit şi protejat. Şi ar trebui să avem grijă de tineretul nostru, nepermiţând să-i fie furată speranţa şi să fie condamnat să trăiască în stradă”

 Jorge Mario Bergoglio  ( Papa Francisc)

 As vrea sa am ceva de comentat dar n-am. Voi aveti?

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments