Tu cum scapi de intrebari ?

-Tati, uite o masina! Ce mare e! Si ce roti mari areee! 

-Nu e masina Radu, e un tractor!

Tractor? Si ce face un tractor? 

-Ara pamantul, cara recoltele… .

-Ce-i aia recolta? Si de ce are rotile asa de mari? Si de ce nu are mai multe scaune cum are masina noastra? Dar ce are agatat in spate tati, cei aia? Cred ca e greu de condus, e atat de mare, mi-ar place sa incerc si eu, probabil are motorul la fel ca masina noastra dar mai mare, asa-i tati?….

E greu sa faci fata avalansei de intrebari venite de la un baietel de patru ani. Cum sa-i explici? Radu e crescut in oras, e innebunit dupa orice are motor si viseaza sa devina pilot de curse. Probabil e si vina noastra, de la un an am inceput sa-i cumparam, toata familia, tot felul de masinute: de politie, de pompieri, de curse, de colectie. S-au adunar saci. Cand a prins gustul calculatorului , i-am gasit pe internet tot felul de joculete cu masini, motociclete, biciclete. Acum trebuie sa-i caut si cu tractoare, la cat de fascinat a fost de cel vazut intamplator prin oras sigur o sa insiste sa-i caut. E un copil inteligent si curios, cum sunt toti copii de varsta lui. Dar curiozitatea lui ma exaspereaza uneori.Si nici nu sunt un as in datul explicatiilor. Mai bine ii caut joculete pe internet, el se joaca si invata o gramada de lucruri, ceeea ce ma scuteste pe mine de o alta gramada de intrebari 🙂

O simpla cautare pe Google de ”jocuri cu tractoare mania” m-a dus exact la ce cautam, si mai mult chiar. Curse cu tractoare, jocuri cu agricultura, cu tenta ecologica( gunoierul pe tractor) si multe, multe altele 🙂 Va spun un secret, dar sa nu ma parati lui Radu! Am jucat si eu cateva din ele si mi se par excelente.  Sunt jocuri antrenante, care-ti pun in miscare inteligenta, dar si interesante. Copiii pot invata din ele la ce foloseste in tractor si eu am scapat de o gramada de explicatii de dat! Asta pana va descoperi Radu o alta masinarie interesanta… .

logo

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Poteci de dor
Poteci de dor
9 years ago

„Un ardelean cobora pe Feleac, spre Cluj, cu caruta, cu nevasta si copilul. Ajungand in dreptul Teatrului, copilul intreaba:
– Tata, da’ casa aiasta mare, cu doi catei pe ea, ce-a fi?
– Nu stiu, dragu’ tatii.
Apoi, in Piata Unirii:
– Tata, da’ omu’ aiesta de hier pe cal, cine-a fi?
– Nu stiu, dragu’ tatii.
In fine, langa Parcul Mare:
– Tata, da’ la balta aiasta mica, oare cum i-a zice?
– Nu stiu, dragu’ tatii.
Femeia, agasata de insistentele copilului, intervine:
– Da’ mai lasa-l in pace pe tata-to, ma copile, nu vezi ca-i trudit?!
La care taranul raspunde:
– Lasa-l, femeie, pe copil sa intrebe, ca numa’ asa invata!”