AntiNobel , selfie, FanBranza.

…Echipa de cercetători condusă Laurent Begue (Universitatea Pierre Mendes, din Grenoble, Franţa) şi-a adjudecat premiul în psihologie pentru un studiu care demonstrează influenţa pozitivă a băuturii asupra frumuseţii fizice. Studiul intitulat ‘Beauty is in the eye of the beer holder’ (‘Frumuseţea este în ochii deţinătorului de bere’) susţine că cu cât bei mai mult, cu atât te consideri mai frumos.
….Premiul probabilităţii pentru că a arătat că cu cât o vacă rămâne lungită mai mult timp, cu atât este mai probabil ca ea să se ridice în curând. Autorii săi – cercetători din Marea Britanie, Olanda şi Canada – au mai descoperit că dacă o vacă se ridică, nu este uşor să ştii când se va culca din nou.
…Premiul antiNobel la chimie a recompensat o echipă japoneză care a descoperit că procesul prin care cepele provoacă lăcrimarea este mai complicat decât credeau oamenii de ştiinţă până acum
Sursa: Jurnalul.ro

Scuze, cred ca ati ramas socati. Multi dintre voi ati auzit de premiile antiNobel, dar nu stiu cat de mult v-au interesat.Cert e ca eu ii admir pe cercetatorii astia.Dintotdeauna mi-am dorit sa fac o descoperire epocala, care sa zguduie lumea stiintifica din temelii. O descoperire care sa-mi faca numele zornaitor, sa ma duca pe culmile succesului si sa raman acolo mai mult… de doua minute. Macar trei,sa-mi fac un selfie cu succesul in mana, ranjind la camera, victorioasa. Cum la ce-mi trebuie trei minute? Sa-mi retusez un pic machiajul, sa-mi priponesc suvitele rebele si sa spun cheese! Hmmm, ca veni vorba de branza, intrerup sedinta de selfie sa-mi fac un sendvis.Termin imediat, nu plecati nicaieri!Pun repede intr-o chifla proaspata primul strat,crema de branza ,mai pun o felie de salam uscat, o rosie taiata felii,o salata creata si gata sandvisul!Nu-i asa ca arata delicios? Cum, ce-ati spus? Salata aia creata e ca tenul meu imbatranit devreme? Aoleu, cum sa-mi fac io selfie asa? Ce ziceau cercetatorii aia? A, da, bautura influenteaza pozitiv frumusetea fizica! Evrica! Mai am sticla aia de vodka ramasa de la revelion in frigider, ma duc sa iau doua-trei guri si-o sa arat beton!
…..
Imi bubuie capul, ochii mi-s mici, sper ca nu ma transform in vreo asiatica fierbinte… . Incerc sa-mi amintesc ce s-a intamplat, vad sticla goala de vodka pe masa si brusc mi-aduc aminte ca mi-am ramas datoare cu un selfie Brusc mi-aduc aminte de cercetatorii aia care au ajuns la concluzia ca atunci cand o …doamna se ridica, nu poti sti cat ramane in picioare, mai ales ca o asa mahmureala poate dobora si un…domn.Mai bine imi fac un sendvis.Evident, chifla.S-a cam intarit,dar de unde alta? Primul strat, crema de branza. Peste branza cateva felii zdravene de castraveti murati.Si gogosari.Si ceva sunca.Si o ceapa taiata julien .Sa-mi mearga din gura direct la suflet si sufletul sa-i spuna capului meu sa nu mai bubuie.Ca sa ma asigur, o sa beau si-o cana de zeama de muraturi.Doamne, cat de greu e sa faci un selfie de calitate!

Gata, acum ca am mancat, pot sa-mi fac o baie, sa-mi improspatez infatisarea, si sa-mi fac, in sfarsit, auto-poza !Intru in baie, dau drumul la dus, imi pun in palma in care voi tine in curand succesul o cantitate de sampon considerabila si pornesc a-mi spala capul(care se incapataneaza sa ma doara). Dintr-o data ochii mei ingustati incep sa ma usture infiorator.Si sa lacrimeze abundent.Si in timp ce incerc cu disperare sa scap din capcana samponului, mi-aduc aminte de cercetatorii cei destepti au spus ca procesul prin care ceapa provoaca lacrimarea este mult mai complicat! Si tocmai eu sa descopar cat de complicat e! Ce inteligenta sclipitoare am! Si ce descoperire magnigica am facut! Maine toate ziarele vor vui, numele meu v-a fi scris cu litere de aur pe aleea savantilor! Cum dom’ne ce descoperire??? N-ati inteles nici acum? Pffff, nu stiu cum de imi pierd timpul ,chiar n-am timp sa va dau voua explicatii! Hai sa va spun totusi, ca sa nu credeti ca am devenit ,subit, ingamfata.Ca sa va asigur ca pe mine celebritatea nu ma va afecta nicicum! Procesul prin care ceapa declanseaza lacrimarea este simplu: Ai mancat un sandvis in care ai pus branza si ceapa? Nu-ti pune sampon in cap inainte de a te asigura ca ai apa la baie!!! Mda, n-ati inteles, dar ce conteaza! Cei priceputi in domeniu ma vor aclama la scena deschisa, in timp ce voi ma veti vedea numai la televizor!
Pun pariu ca daca-mi mai fac un sandvis o sa-mi mai vina o idee geniala! De data asta o sa merg pe o reteta consacrata; intru pe Fan branza , caut acolo ceva care sa se potriveasca cu starea mea de euforie stiintifica. Poate o sa le las si un mesaj de multumire, fara branza lor n-as fi descoperit nimic. O sa-mi fac unul cu crema de branza natur, cu piept de pui si ceva verdeata, ca io de ceapa nu ma mai ating un timp…
Pofta buna!

Acest articol a fost scris pentru proba cu numarul 6 din competitia SuperBlog 2014

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
alma nahe
9 years ago

Brânza cu ceapă e sfântă! Și nu dă greș niciodată! :))

dumitruichim
9 years ago

M’am prins, dar am mâncat și iaurt!