ANSA: „Genul muzical e Manele de origine ţigănească şi din acest motiv a fost contaminată de multe stiluri muzicale latino şi asiatice. Genul Manele e o sursă muzicală bogată, de sărbătoare şi foarte atractivă din punct de vedere comercial”.

Potrivit agenţiei de presă din Peninsulă „noul video şi noua versiune au un potenţial internaţional. Melodia e disponibilă şi în două versiuni dance remixate”.

Melodia, complet necunoscută până la sfârşitul lunii mai, a ajuns în atenţia publicului italian după ce postul de radio “105” a difuzat-o în cadrul unei populare şi ironice emisiuni de dimineaţă, “Tutto esaurito”. Pe acelaşi post de radio se transmite şi emisiunea “Lo Zoo di 105”, care a fost atenţionată pentru intoleranta de către Biroul Antidiscriminare Rasială din Peninsulă pentru melodia “Fac un măcel”.

“Am găsit hitul verii! Iată la ce ajută prietenia cu băieţii români, atunci când trebuie să găseşti o melodie!” anunţau realizatorii emisiunii, pe pagina de Facebook.

La scurt timp după ce autorii de la “Tutto esaurito” au difuzat linkul melodiei pe Youtube, accesările au crescut de la o zi la alta. În acelaşi ritm s-au multiplicat şi comentariile: “Am ascultat melodia dimineaţa la radio, e super, îmi încep ziua cu bine”. Părerile sunt însă împărţite şi unii comentatori se întreabă dacă tot succesul melodiei nu e datorat popularităţii realizatorilor emisiunii radiofonice. Realitatea.net

Tags: