Virtute

Nu ii dispretuim pe toti semenii nostri stapaniti de vicii, dar ii dispretuim pe toti cei lipsiti de orice fel de virtute.
Francois de La Rochefoucauld

*

Fericirea consta in fapte conforme intru totul cu virtutea, intelegand prin virtute virtutea absoluta, nu cea relativa. Virtutea absoluta este, dupa parerea noastra cea care tinde spre frumusete si cinste, iar cea relativa se refera la lucrurile necesare.
Aristotel

*

Virtutea nu consta in abtinerea de la viciu, ci in nedorirea lui.
George Bernard Shaw

*

Fericirea si virtutea sunt legate una de alta prin legaturi de fier si de diamant.
Platon

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dan (Diana şi Dan)
10 years ago

No, aproape la fiecare aș avea câte ceva de comentat. Eu cred că tu special alegi cugetările astea să fie ba anacronice, ba incomplete, ba prea prețioase și alambicate, ba „subțiri”, tocmai pentru a mă pune pe mine în situația de cârcoti. Să îi spui lui Francois ăla că eu personal îi urăsc în egală măsură și pe cei vicioși și pe cei lipsiți de virtuți dar să îi spui și că faptul că el disjunge cele două mulțimi, cea a viiciilor și cea a virtuților considerând că sunt distincte și nu au legătură una cu alta, este contrazis de GB Shaw care le amestecă. Cât despre „legături de fier și diamant” posibil dpdv chimic să aibă vreo relevanță că altfel nu văd niciuna.

Clanmother
10 years ago

I was away for the week – in and out of WIFI so am catching up on your wonderful posts! Have a great weekend!!!

Clanmother
10 years ago

Great to be back! 🙂