Arta

Arta spala sufletul de tot praful fiecarei zile din viata noastra
Pablo Picasso

*

Daca pictura este o nebunie, ea este o dulce nebunie, pe care oamenii ar trebui nu numai sa o ierte, dar chiar s-o caute. Imi privesc chipul si imi cantaresc sanatatea. Amandoua poarta semnele grijilor, ale ambitiilor si remuscarilor care contorsioneaza fizionomia fiecaruia din noi. Iata de ce ar trebui sa iubim arta. Ea procura acelora care vor sa-si echilibreze viata, calmul, implinirea morala si chiar sanatatea.
Jean Baptiste Camille Corot

*

Orice opera de arta isi are radacinile intr-un instinct al plasmuirii, care mai mult sau mai putin ii este propriu oarecarei fiinte inzestrate cu spirit.

Panait Cerna
*

La o expozitie de arta postmodernista, era un tablou inramat, cu o panza complet alba! Pe eticheta era titlul: „Oi la pascut”. Un tip din public il intreaba, curios, pe autor:

– Dar unde e iarba din tablou?

– Au mancat-o oile pe toata… raspunde pictorul.

– Si oile unde sunt?

– Pai au plecat, daca nu mai era iarba…

*

Entuziasmata de realizarile uimitoare ale tehnologiei digitale în arta fotografica, o femeie vine la un laborator foto cu o poza a sotului ei decedat, cerând sa fie scoasa din poza palaria de pe capul barbatului. Fotograful o întreaba:
– Spre ce parte a capului îsi pieptana parul?
– Nu-mi mai amintesc exact, dar o sa vedeti când o sa-i scoateti palaria…

*

Un faimos colectionar de arta se plimba pe strazile orasului, cand a vazut la usa unui mic anticariat o pisica mica si slaba care bea lapte dintr-o farfurioara. Privirea expertului nu se putea insela: farfurioara era o piesa foarte veche si deosebit de valoroasa, poate chiar piesa pe care o cautase intreaga viata.
Incercand sa isi pastreze calmul, a intrat in magazin si i-a oferit proprietarului doi dolari pentru pisica, dar acesta a refuzat. Disperat, colectionarul a tot urcat pretul, pana la 20 de dolari. Vanzatorul a luat banii si i-a pus pisica in brate.
Proaspatul proprietar al felinei s-a uitat la farfurioara si pe un ton nepasator a spus:
– La pretul asta ati putea sa imi dati si farfurioara pisicii. S-a obisnuit cu ea si m-ar scuti si pe mine sa mai cumpar alta.
Proprietarul a refuzat vehement:
– In nici un caz, nu o vand pentru nimic in lume! Este farfurioara mea norocoasa. Doar saptamana asta am vandut la pret bun 28 de pisici.

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pishky
10 years ago

Frumoase citate… tare frumoase!

Silving
10 years ago

Tablou cu oi,hm? 😀
Hai sa-i scoata palaria,ca si eu is curioasa cum isi piaptana parul :))

Silving
10 years ago

Piaptana, indreapta tu te rog, ca la ora 1 din noapte,nu mai vezi literele