Vrei permis? S-a schimbat legea…

Potrivit unui comunicat al MAI, proiectul Ordinului ministrului Afacerilor Interne pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere prevede că promovarea probei teoretice (calificativul ‘admis’) permite susţinerea succesivă a probei practice pentru o perioadă de un an de la data absolvirii cursurilor de pregătire teoretică şi practică, iar în cazul nepromovării probei practice (calificativul ‘respins’), aceasta poate fi reluată, fără susţinerea probei teoretice, după cel puţin 15 zile de la data obţinerii calificativului şi prezentarea dovezii efectuării a 6 ore de pregătire practică. Sursa: capital.ro

Totodata, MAI anunta un proiect de lege care sa reglementeze impozitarea spagii date si primite cu ocazia probei practice. Examinatul are voie sa dea cat vrea el(nu mai putin de 300 de euro) iar examinatorul poate primi acesti bani fara a fi tras la raspundere, cu titlu de plata a sperieturilor pe care le trage in timpul examenului, din vina celor care aspira la statutul de sofer si habar n-au de cum se tine volanul,sa schimbe vitezele sau sa faca diferenta dintre curba la dreapta si acceleratie,ori dintre luneta si blonda care merge pe trotuar in fusta aia pana la fund. Daca examinatul nu are banii necesari si vrea neaparat permisul,noua lege propune semnarea unui contract notarial intre cele doua parti,prin care primul se angajeaza sa plateasca in rate spaga ,iar al doilea sa-i acorde ”admis” pe perioada determinata, pana la achitarea in totalitate a sumei convenite in contract.Astfel, toata lumea care da examen pentru permis auto va avea sanse egale. Sic!

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Diana şi Dan
11 years ago

Mda. S-a schimbat modificarea. Fux așa era și aum 100 de ani când am dat eu de permis. Se cheamă deci că la noi progresul înseamnă de fapt a te învârti în jurul cozii.